reklama
Vivienne
Marysiowa Mama :) Moderatorka
Tam gdzie nie ma info to się nie pcham, ewentualnie pytam np. W lab, czasem ktoś puści. Ale jak jest ewidentnie napisane ze kasa pierwszeństwa to czemu mam stać, prawda?
Właśnie przyszłam z zakupów, niby blisko a teraz czuję brzuch ciągnie :s
Właśnie przyszłam z zakupów, niby blisko a teraz czuję brzuch ciągnie :s
betina018
Fanka BB :)
Cześć Dziewczyny
Dzisiaj o 19.45 mam wizyte i juz nie mogę się doczekać :-) wczoraj byłam w lumpku i kupiłam super kombinezonik taki już cieńszy na wiosne w panterke z uszkami i ogonkiem, taki słodziak że napatrzec sie nie mogę. Moje dzieciątko ostatnio strasznie sie wierci, jak tylko usiądę albo się położe wygina się we wszyskie strony. Te kopniaczki są chyba najmilsze z całej ciąży, chociaż czasami myślę że noga jej utknęła w żebrach bo pastwi sie nad nimi niemiłosiernie moja Marysia przykłada głowę do brzucha i też zawsze dostaje kopniaczki.
U nas pogoda dzisiaj fajna, w końcu troszke się cieplej zrobiło. przed chwilą wróciłam ze spaceru, aż mi lepiej.
Miłego dnia Mamusie :-)
Dzisiaj o 19.45 mam wizyte i juz nie mogę się doczekać :-) wczoraj byłam w lumpku i kupiłam super kombinezonik taki już cieńszy na wiosne w panterke z uszkami i ogonkiem, taki słodziak że napatrzec sie nie mogę. Moje dzieciątko ostatnio strasznie sie wierci, jak tylko usiądę albo się położe wygina się we wszyskie strony. Te kopniaczki są chyba najmilsze z całej ciąży, chociaż czasami myślę że noga jej utknęła w żebrach bo pastwi sie nad nimi niemiłosiernie moja Marysia przykłada głowę do brzucha i też zawsze dostaje kopniaczki.
U nas pogoda dzisiaj fajna, w końcu troszke się cieplej zrobiło. przed chwilą wróciłam ze spaceru, aż mi lepiej.
Miłego dnia Mamusie :-)
betina018
A co do kas pierwszeństwa to gdy nie ma dużo ludzi nie pcham się, natomiast w przychodni jak robie jakieś badania i kartka jest na drzwiach pcham sie pierwsza i nigdy nie czekam. W przychodni szczególnie gdy jestem na czczo staram sie spędzać jak najmniej czasu. A niech ludzie czekają. W tramwaju raz mi się zdarzyło właśnie teraz w weekend że kobieta ok 60 lat ustapiła mi miejsca. Wszysko zależy od ludzi. jak nie byłam w ciąży zawsze przepuszczałam kobiety z brzuszkami, myślałam że może i mnie kiedyś ktoś przepuści
Cześć Mamusie, ja właśnie po wizycie u lekarza no i nie jest za ciekawie... po badaniu lekarskim stwierdziła że mała jest już ułożona do porodu i jest bardzo nisko ( wyczuła jej główkę ) a to dopiero 28tc ;( Powiedziała że muszę wytrzymać jeszcze przynajmniej 4 tyg bo jest za mała jeszcze, wiec mam leżeć cały czas. Podobno od 32 tc taki wcześniak ma szanse a przy wcześniejszym zazwyczaj są jakieś powikłania tzn zw wzrokiem, słuchem itp, zmartwiłam się tym i boję się teraz o nią.
futurystka
Kas88 nie ma co siedzieć i się martwić bo to nic dobrego nie wyniknie tylko niepotrzebny stres, mam koleżankę co urodziła córeczkę w 32tyg i jest zdrowa i normalnie się rozwija
reklama
Cześć Mamusie, ja właśnie po wizycie u lekarza no i nie jest za ciekawie... po badaniu lekarskim stwierdziła że mała jest już ułożona do porodu i jest bardzo nisko ( wyczuła jej główkę ) a to dopiero 28tc ;( Powiedziała że muszę wytrzymać jeszcze przynajmniej 4 tyg bo jest za mała jeszcze, wiec mam leżeć cały czas. Podobno od 32 tc taki wcześniak ma szanse a przy wcześniejszym zazwyczaj są jakieś powikłania tzn zw wzrokiem, słuchem itp, zmartwiłam się tym i boję się teraz o nią.
kochana na pewno będzie dobrze, chociaż dobrze mi się mówi ;-) pogadaj z maleństwem że to jeszcze nie czas i ma tam sobie spokojnie siedzieć będę za,was trzymać kciukole &&&&&