reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

I bardzo dobrze! Musimy nauczyć się walczyć o swoje. I skoro mamy niewychowane społeczeństwo to może właśnie w ten sposób je wychowywać...

reklama
Tam gdzie nie ma info to się nie pcham, ewentualnie pytam np. W lab, czasem ktoś puści. Ale jak jest ewidentnie napisane ze kasa pierwszeństwa to czemu mam stać, prawda?
Właśnie przyszłam z zakupów, niby blisko a teraz czuję brzuch ciągnie :s

Cześć Dziewczyny:)
Dzisiaj o 19.45 mam wizyte i juz nie mogę się doczekać :-) wczoraj byłam w lumpku i kupiłam super kombinezonik taki już cieńszy na wiosne w panterke z uszkami i ogonkiem, taki słodziak że napatrzec sie nie mogę. Moje dzieciątko ostatnio strasznie sie wierci, jak tylko usiądę albo się położe wygina się we wszyskie strony. Te kopniaczki są chyba najmilsze z całej ciąży, chociaż czasami myślę że noga jej utknęła w żebrach bo pastwi sie nad nimi niemiłosiernie:) moja Marysia przykłada głowę do brzucha i też zawsze dostaje kopniaczki.
U nas pogoda dzisiaj fajna, w końcu troszke się cieplej zrobiło. przed chwilą wróciłam ze spaceru, aż mi lepiej.
Miłego dnia Mamusie :-)

A co do kas pierwszeństwa to gdy nie ma dużo ludzi nie pcham się, natomiast w przychodni jak robie jakieś badania i kartka jest na drzwiach pcham sie pierwsza i nigdy nie czekam. W przychodni szczególnie gdy jestem na czczo staram sie spędzać jak najmniej czasu. A niech ludzie czekają. W tramwaju raz mi się zdarzyło właśnie teraz w weekend że kobieta ok 60 lat ustapiła mi miejsca. Wszysko zależy od ludzi. jak nie byłam w ciąży zawsze przepuszczałam kobiety z brzuszkami, myślałam że może i mnie kiedyś ktoś przepuści:)

Betina ja na tramwaje nie licze. Ostatnio 30min jechalam tramwajem zatloczonym.. Jak chcialam usiasc to jakas baba podsiadla mnie i grala z weza na tel. Myslalam ze udusze

Cześć Mamusie, ja właśnie po wizycie u lekarza no i nie jest za ciekawie... po badaniu lekarskim stwierdziła że mała jest już ułożona do porodu i jest bardzo nisko ( wyczuła jej główkę ) a to dopiero 28tc ;( Powiedziała że muszę wytrzymać jeszcze przynajmniej 4 tyg bo jest za mała jeszcze, wiec mam leżeć cały czas. Podobno od 32 tc taki wcześniak ma szanse a przy wcześniejszym zazwyczaj są jakieś powikłania tzn zw wzrokiem, słuchem itp, zmartwiłam się tym i boję się teraz o nią.

reklama
Cześć Mamusie, ja właśnie po wizycie u lekarza no i nie jest za ciekawie... po badaniu lekarskim stwierdziła że mała jest już ułożona do porodu i jest bardzo nisko ( wyczuła jej główkę ) a to dopiero 28tc ;( Powiedziała że muszę wytrzymać jeszcze przynajmniej 4 tyg bo jest za mała jeszcze, wiec mam leżeć cały czas. Podobno od 32 tc taki wcześniak ma szanse a przy wcześniejszym zazwyczaj są jakieś powikłania tzn zw wzrokiem, słuchem itp, zmartwiłam się tym i boję się teraz o nią.

kochana na pewno będzie dobrze, chociaż dobrze mi się mówi ;-) pogadaj z maleństwem że to jeszcze nie czas i ma tam sobie spokojnie siedzieć ;) będę za,was trzymać kciukole &&&&&

Do góry