reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Pauletah, dawaj do mnie na ciacho ponoć talent mam hahah :D w weekend wyprawiamy urodziny męża to będę piekła full ciast.

Green, ja na żołądkówki jem zawsze kaszki dla bobasów ;) sycą i nie podrażniają żołądka

Juti, ja mam właśnie zapas bo mi matka z Norwegi zwozi i mam firmy pampers jakoś nie obawiałabym się że będą odparzenia. a mam z 20 opakowań :p

reklama
No o tych odparzeniach to faktycznie nie pomyślałam... Hmmm... To może na początek kupię paczkę w sklepie jednak i jak się sprawdzą to wtedy zamówię więcej w necie.
Innabajka, teraz mi się przypomniało, że syna kuzynki odparzały właśnie Pampersy a najlepiej się sprawdziły jakieś niefirmowe. Ale mały jest alergik dość mocny, więc może to dlatego.
Sama tez od Pampersów zamierzam zacząć.

Juti777 ja zabrałam do szpitala od razu pampers 3 hehe teraz też mam już zapas 3 mniejsze chyba mi nie będą potrzebne
Lepiej kupić małą paczkę do szpitala ewentualnie mąż dowiezie czy kupi inny rozmiar w razie czego ;-) :-D

Ale się wkurzyłam wrrrrr..... Sobie poszłam do szkoły rodzenia....
Mąż zapomniał pewnie i jeszcze nie wrócił z pracy >:) do tego młoda nie chce spać i urządza przedstawienie, mam takiego nerwa że zaraz coś mnie trafi!!!!!!

Simka właśnie o tran mollers myślałam i dla mnie i dla Olina :)

My używaliśmy od samego początku dady :) newborn to między 2-5 kg pieluszki

Nasz nie odparzyło, zobaczymy co będzie u Tośki

Ją miałam najpierw happy pieluszki z wycięciem na kikut, potem chyba 2 albo 3 paczki 1 pampersa. Zależy jak dziecko będzie sralo. Mój miał problemy i robił raz na 4-5 dni przy KP. Więc tak dużo nie szło.

Po wizycie. Dalej chłopak. 734g. +/- 107g,

Mówi że nie widzi żadnej infekcji ale skoro swedzialo mnie to przepisał masc z antybiotykiem.
Dziś przelew z zusu przyszedł za zwolnienie od połowy sierpnia do końca sierpnia. Kolejna wizyta za miesiąc.

Mam 28lat. To jest moja trzecia ciaza, pierwsza stracilam w 20 tygodniu, druga na samym poczatku w 5 tygodniu ale ta nie rozwijała sie od samego początku. Przed ta ciąża wykryto u mnie trombofilie i teraz jestem faszerowana codziennie zastrzykami z heparyna. Dzisiaj chcialam poznac płeć, a wyszlam z samymi zlymi wiadomościami. Dzidzi ma ubytek na serduszku, nie widac drugiej nerki ( ale dwa tygodnie temu u innego lekarza byly obie, wiec tym sie nie martwi), tylko tymi wodami, mam nadzieje ze nie będzie ich coraz mniej. W tym tygodniu mam jeszcze dwa usg u innych lekarzy w tym jedno 3d/4d i zobaczymy co dalej. Aby dotrwac do 22.01.2016.
Przepraszam, ze sie tak rozpisalam, ale strasznie mnie to dzisiaj podlamalo i na to wszystko ledwo czuję ruchy maluszka mimo 22tyg ale tu tez mam lozysko na przedniej ścianie. Tyle o mnie i mojej dzidzi
Witaj Maja,
zagladaj tutaj, zawsze razniej przegadac co na sercu lezy. Tak jak pisze emenems, niejedna przeszla mniejsze lub wieksze stresy wiec jak najbardziej jest w stanie wczuc sie w sytuacje

dziewczyny dajecie czafu z tymi ciastami, siedze i slinie tablet, a obiecalam sobie, ze zero slodyczy poza suszonymi owocami:)

z checia poczytam o peluchach bo kompletnie zielona jestem-jak tu przewidziec jaki dzidzio bedzie;)

reklama
Do góry