reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Ja to bym zjadła ciasto którejś z was bo sama to nie umiem piec :D i od rana męczy mnie zgaga.. Dzisiaj mam dzień w łożku..

Kupiłam nianie elektryczna głownie z myślą o nockach i o wizytach u mamy (dzieciaki bedą na dole ja na pietrze pewnie). Któraś z Was tez kupuje?

Czesc Maja dobrze ze masz kontrole kilku specjalistów dzięki temu jest większa szansa ze nawet jak jeden sie myli to drugi coś zobaczy. Na pewno wszystko z małym będzie dobrze 3maj sie ciepło :)

Przyjedz do mnie do piekarni do wyboru do koloru :)

Maja - no historia rzeczywiscie mie pozawala ci sie cieszyć ciaza ale mamy Marcepanka równie po przejściach podobnych jak ty i dziewczyna daje rade, zostań z nami bedzie ci raźniej na prwno i pisz za kazdym razem jak masz dobry/zły humor watpliwości cokolwiek !
Ja jestem z tych co sie starały 4 lata pk roznych tez przejściach straconych ciążach itp wiec nie jedna z nas wie co przechodzisz !

Trzymaj sie kochana głowa do gory !

reklama
Lumonka ją mam dzisiaj o 15:50 więc po tobie.

Witaj maja. Nie podlamuj się. Tyły lekarzy się zajmuje tobą pewnie coś zaradza.

Ja jutro pieje ciasto. Biszkopt przekładany kremem lekkim marakujowym. W środku nektartnki a na zewnątrz smietana kremowka obłożona bezami. Bomba kaloryczna ale malzon chciał. To mu zrobię :)

Dziewczyny, a ja mam pytanie z kategorii - niedoświadczona matka pyta:

Ile kupić pieluch jednorazowych typu Newborn? Ile takie dziecię średnio zużywa ich na dobę i na jak długo starcza ten najmniejszy rozmiar?

Pytam, bo chcę kupić w necie, bo taniej, to wolę zapas zrobić.

Dziewczyny, a ja mam pytanie z kategorii - niedoświadczona matka pyta:

Ile kupić pieluch jednorazowych typu Newborn? Ile takie dziecię średnio zużywa ich na dobę i na jak długo starcza ten najmniejszy rozmiar?

Pytam, bo chcę kupić w necie, bo taniej, to wolę zapas zrobić.

Ja tez tak chciałam zrobić ale mi odradzili bo malucha niektóre mogą odparzac wiec nie wiem czyraki zapas to dobry pomysł. Kupiłabym paczkę i jak będzie oki to zamówiła wtedy karton z neta.

Innabajka- ja się bardziej schizuję przy drugim niż przy pierwszym

Iwix- zdrówka, oby poszło choróbsko sobie

Ulicha- ja biorę Tran Mollers Baby- on jest dla kobiet w ciąży i dzieci, możesz brać bez obaw, nawet zalecją bo ma te DHA przecież

green- zdrówka

Joa- to ja już więcej chudnąć nie chcę, na twarzy już jak śmierć wyglądam :(

maja- witaj, nie mam pojecia ile tego płynu mam
Maluszek na pewno będzie silny, a ubytek w serduszku nie tragedia- sama miałam wrodzoną wadę serca :)

Paulina- zapraszam na ciasto. Mega wyszło. Słodko- ostre, bo gruszka, migdały i imbir kandyzowany, który nadaje ostrzejszego smaku. Pychota.
Ja chyba muszę kupić nową nianię, bo nie wiem czy stara działa

Juti- zalezy jakie się dziecko urodzi, ale z miesiąc max używa. No i zalezy w jakim tempie przybiera, ale u nas np. zaczynaliśmy od pieluch 0, dla wcześniaków, bo Młoda taka mała była. Czasem na szerokosć są za szerokie, ale na długość za krótkie. Trudno stwierdzić :)

Za mną jeszcze szarlotka chodzi i murzynek ze śliwkami. Na pewno będę w tym tygodniu zrobione :p

juti - no i u mnie komputer włączony, ze wzgledu na prace, ale juz nie mam weny do niej, chyba trzeba isc na zwolnienie, a co do pieluszek to pojecia nie mam ile poszło, ale tych jedyneczek to zalezy od wagi urodzeniowej, chociaz u nas kilka opakowań posżło, bo Anitka małą była.. ale dokładnie ci nie powiem, nie liczyłam :( a gdzie zamawiasz?

zabila - boze, brzmi pysznie :) tez takie chce :) Dasz przepis ? :)

green - ja tez najlepiej jak bym marchewkę jadłą ze wzgledu na cukrzyce alee tam :) Cukry mam spoko jak nie przesadze z ilością to co soebie żałować :)

reklama
Do góry