reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Ja to bym zjadła ciasto którejś z was bo sama to nie umiem piec :D i od rana męczy mnie zgaga.. Dzisiaj mam dzień w łożku..

Kupiłam nianie elektryczna głownie z myślą o nockach i o wizytach u mamy (dzieciaki bedą na dole ja na pietrze pewnie). Któraś z Was tez kupuje?

Czesc Maja dobrze ze masz kontrole kilku specjalistów dzięki temu jest większa szansa ze nawet jak jeden sie myli to drugi coś zobaczy. Na pewno wszystko z małym będzie dobrze 3maj sie ciepło :)

Przyjedz do mnie do piekarni do wyboru do koloru :)

Maja - no historia rzeczywiscie mie pozawala ci sie cieszyć ciaza ale mamy Marcepanka równie po przejściach podobnych jak ty i dziewczyna daje rade, zostań z nami bedzie ci raźniej na prwno i pisz za kazdym razem jak masz dobry/zły humor watpliwości cokolwiek !
Ja jestem z tych co sie starały 4 lata pk roznych tez przejściach straconych ciążach itp wiec nie jedna z nas wie co przechodzisz !

Trzymaj sie kochana głowa do gory !

reklama
Lumonka ją mam dzisiaj o 15:50 więc po tobie.

Witaj maja. Nie podlamuj się. Tyły lekarzy się zajmuje tobą pewnie coś zaradza.

Ja jutro pieje ciasto. Biszkopt przekładany kremem lekkim marakujowym. W środku nektartnki a na zewnątrz smietana kremowka obłożona bezami. Bomba kaloryczna ale malzon chciał. To mu zrobię :)

Dziewczyny, a ja mam pytanie z kategorii - niedoświadczona matka pyta:

Ile kupić pieluch jednorazowych typu Newborn? Ile takie dziecię średnio zużywa ich na dobę i na jak długo starcza ten najmniejszy rozmiar?

Pytam, bo chcę kupić w necie, bo taniej, to wolę zapas zrobić.

Dziewczyny, a ja mam pytanie z kategorii - niedoświadczona matka pyta:

Ile kupić pieluch jednorazowych typu Newborn? Ile takie dziecię średnio zużywa ich na dobę i na jak długo starcza ten najmniejszy rozmiar?

Pytam, bo chcę kupić w necie, bo taniej, to wolę zapas zrobić.

Ja tez tak chciałam zrobić ale mi odradzili bo malucha niektóre mogą odparzac wiec nie wiem czyraki zapas to dobry pomysł. Kupiłabym paczkę i jak będzie oki to zamówiła wtedy karton z neta.

Innabajka- ja się bardziej schizuję przy drugim niż przy pierwszym

Iwix- zdrówka, oby poszło choróbsko sobie

Ulicha- ja biorę Tran Mollers Baby- on jest dla kobiet w ciąży i dzieci, możesz brać bez obaw, nawet zalecją bo ma te DHA przecież

green- zdrówka

Joa- to ja już więcej chudnąć nie chcę, na twarzy już jak śmierć wyglądam :(

maja- witaj, nie mam pojecia ile tego płynu mam
Maluszek na pewno będzie silny, a ubytek w serduszku nie tragedia- sama miałam wrodzoną wadę serca :)

Paulina- zapraszam na ciasto. Mega wyszło. Słodko- ostre, bo gruszka, migdały i imbir kandyzowany, który nadaje ostrzejszego smaku. Pychota.
Ja chyba muszę kupić nową nianię, bo nie wiem czy stara działa

Juti- zalezy jakie się dziecko urodzi, ale z miesiąc max używa. No i zalezy w jakim tempie przybiera, ale u nas np. zaczynaliśmy od pieluch 0, dla wcześniaków, bo Młoda taka mała była. Czasem na szerokosć są za szerokie, ale na długość za krótkie. Trudno stwierdzić :)

Za mną jeszcze szarlotka chodzi i murzynek ze śliwkami. Na pewno będę w tym tygodniu zrobione :p

juti - no i u mnie komputer włączony, ze wzgledu na prace, ale juz nie mam weny do niej, chyba trzeba isc na zwolnienie, a co do pieluszek to pojecia nie mam ile poszło, ale tych jedyneczek to zalezy od wagi urodzeniowej, chociaz u nas kilka opakowań posżło, bo Anitka małą była.. ale dokładnie ci nie powiem, nie liczyłam :( a gdzie zamawiasz?

zabila - boze, brzmi pysznie :) tez takie chce :) Dasz przepis ? :)

green - ja tez najlepiej jak bym marchewkę jadłą ze wzgledu na cukrzyce alee tam :) Cukry mam spoko jak nie przesadze z ilością to co soebie żałować :)

reklama
Do góry