reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Na izbie najlepiej troche posciemniac bo inaczej nic nie zrobia :)

Mi regularnie twardnieje brzuch i boli, to normalne dziecko sie przekreca :)

Ja wczoraj bylam na badaniach, krew z zyly nie chciala leciec i polozna mi zmierzyla cisnienie 108/60 a zazwyczaj mam 120..130.,/70 takze upaly mi nie sluza za to kawke moge :)

Niesterylizowane..? Albo nie ogarnęłam albo jakaś autokorekta ;) A do którego jedziesz? Tak czy inaczej powinni sprawdzić bo to kurcze, co by nie mówić prawie połowa ciąży. A jakie masz ciśnienie na wizytach, w normie? Dziś ze stresu może być więcej to jak coś tez nie martw się na zapas ale może ułatwić rozmowe na ip

Słownik w telefonie niestety miało być :) do Gniezna do szpitala będę musiała podjechać ale maja tam oddział gin-pol. Ciśnienie mam zazwyczaj w normie zobaczymy jakie będzie jak dojade

Hej,
dołączę do tematu KP. Może uznacie mnie za wyrodną matkę, ale ja planuję najpóźniej w czerwcu odstawiać już karminienie piersią. A to dlatego, że zaczynają się wtedy wakacje i będę chciała mieć swoje ciało dla siebie :) Zobaczymy jak to wyjdzie ale myślę, że tyle wystarczy. Pamiętajcie, że tak się fajnie składa, że akurat jak maleństwa będą miały pół roku będziemy się cieszyć młodymi warzywkami i z przyjemnością będzie można je nimi karmić.

Dziewczyny, fajnie, że z brzuchami lepiej. Ale jak ma was uspokoić wizyta w szpitalu czy u położonej to idźcie. Wasz komfort psychiczny i spokój najważniejszy. Lepiej niepotrzebnie się skontrolować niż coś zaniedbać.

My wczoraj puścilismy brzuszkowi muzykę klasyczną. I miałam wrażenie, że tak ze 2-3 razy wyraźniej coś poczułam. Ale jako debiutantka wciąż nie mam pewności czy to nie w jelitach. Ale to inne trochę było. Takie jakby łaskotanie lekkie. ♥

Mnie rano jak zwykle noc nie rozpiera. Pewnie wieczorem się zacznie...

reklama
A i dawajcie znać po konsultacjach koniecznie!!! Trzymam kciuki i wysyłam pozytywne fluidy!!! :-)

Moze po prostu przesadzam - czasami cos zabulgocze ukłuje - rożnie, to raczej normlane ze czuje macice sle wiesz ja panikara jestem ( sie e ciszy okazało:D ) bede dzownic do położnej jak mi sie uspokoję w pracy po 14 zeby spokojnie pogadac z nia

Do góry