reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Emenems przede wszystkim musisz się uspokoić. Wiem, co przeżywasz, bo sama też się mierzyłam z takimi uczuciami jak plamiłam. Wiem, że to cholernie trudne. Ale proszę, spróbuj odciąć głowę od negatywnych myśli. Stres może tylko zaszkodzić, bo to on może wywołać wzmożone napięcie i skurcze!

Czy załatwiałaś się dziś normalnie? Może spróbuj wziąć nospe i magnez i poleż na lewym boku.

reklama
Emenems przede wszystkim musisz się uspokoić. Wiem, co przeżywasz, bo sama też się mierzyłam z takimi uczuciami jak plamiłam. Wiem, że to cholernie trudne. Ale proszę, spróbuj odciąć głowę od negatywnych myśli. Stres może tylko zaszkodzić, bo to on może wywołać wzmożone napięcie i skurcze!

Czy załatwiałaś się dziś normalnie? Może spróbuj wziąć nospe i magnez i poleż na lewym boku.

No normalnie ... Wlasnie o to chodzi ze wyprozniam sie codzinnie i na pewno to nie jelita, brzucha juz nie mogr nawet lekko wciagnac ... Jedyny plus to nie ma boli w krzyżu ani regularnych skurczy ani krwawień wiec to raczej nie łożysko... Najwazniejsze bedzie juto rano- położna kazała zwrócić uwage czy tak jest po wstsniu czy pozniej sie robi bo jak zaraz po wstsniu to zle :(
Chyba nie prześpie nocy dzis... Ale chyba die czułam dobrze dzis rano juz sama nie wiem - na pewno jutro do niej podejde a w weekend plackiem bede leżeć

Czy ktos mi wytłumaczy jaki to brzuch ciazowy w dotyku a jaki napiety ? Bo ja nie mam pojecia...

Zaraz wezme magnez

Ja jak naciskam lekko brzuch to zagłębia sie na ok 2-3 cm. Dziś nie jest napięty. Bywało że był bardziej napięty i przy lekkim nacisku prawie się nie zagłębiał.

Połóż się i wypoczywaj. Nie denerwuj się. To na prawdę może zaszkodzić. Spróbuj poczytać książkę, obejrzyj jakieś seriale. Oderwij myśli. I trzymaj się. Jak chcesz, potrzebujesz pogadać, możemy się spotkać np. na Skype.

Ja jak naciskam lekko brzuch to zagłębia sie na ok 2-3 cm. Dziś nie jest napięty. Bywało że był bardziej napięty i przy lekkim nacisku prawie się nie zagłębiał.

Połóż się i wypoczywaj. Nie denerwuj się. To na prawdę może zaszkodzić. Spróbuj poczytać książkę, obejrzyj jakieś seriale. Oderwij myśli. I trzymaj się. Jak chcesz, potrzebujesz pogadać, możemy się spotkać np. na Skype.

Dziekuje Juti bardzo - nie chce ci D... Zawracac, wlasnie wzielam magnez i leze z ta moja poducha i kminie ... Jak mi sie troche nie polepszy sie odezwe do ciebie ..
Takie cos moge zrobic
ImageUploadedByForum BabyBoom1438880318.217641.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1438880342.802102.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1438880318.217641.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1438880318.217641.jpg
    19,2 KB · Wyświetleń: 44
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1438880342.802102.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1438880342.802102.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 41
Emenems może za dużo się forsujesz? jak brzuch się spina to nie da się go nacisnąć. U nas na to no spę zalecają. I odpoczynek. Może stres? Idź jutro do położnej niech sprawdzi swoim fachowym okiem.

Uwaga! Zaliczyłam dziś 3 ruchy Stworka :) to na pewno on nie jelita!

Kochana, to spokojnie!!!! :-)
To ja aż tak nie mogę wbić palucha ani złapać wałeczka!

Widocznie czujsz to, że rośnie Ci macica i to ona jest tym twardym kamieniem, który czujesz. Twoje dzieciątko potrzebuje coraz więcej miejsca!

Wycisz się. Postaraj się uspokoić. Na moje oko i porównanie z moim brzuchrm wszystko jest ok. :-)

Jeszcze jutro do pracy a w sobote maz ze mna pojedzie po rodzicow wiec tylko bede pasażerem na lotnisko potem do wtorku wolne .... Koniecznie jutro do położnej pojde

Teraz leze - pozniej tylko jedzenie do pracy musze zrobic

reklama
Do góry