reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Emenems przede wszystkim musisz się uspokoić. Wiem, co przeżywasz, bo sama też się mierzyłam z takimi uczuciami jak plamiłam. Wiem, że to cholernie trudne. Ale proszę, spróbuj odciąć głowę od negatywnych myśli. Stres może tylko zaszkodzić, bo to on może wywołać wzmożone napięcie i skurcze!

Czy załatwiałaś się dziś normalnie? Może spróbuj wziąć nospe i magnez i poleż na lewym boku.

reklama
Emenems przede wszystkim musisz się uspokoić. Wiem, co przeżywasz, bo sama też się mierzyłam z takimi uczuciami jak plamiłam. Wiem, że to cholernie trudne. Ale proszę, spróbuj odciąć głowę od negatywnych myśli. Stres może tylko zaszkodzić, bo to on może wywołać wzmożone napięcie i skurcze!

Czy załatwiałaś się dziś normalnie? Może spróbuj wziąć nospe i magnez i poleż na lewym boku.

No normalnie ... Wlasnie o to chodzi ze wyprozniam sie codzinnie i na pewno to nie jelita, brzucha juz nie mogr nawet lekko wciagnac ... Jedyny plus to nie ma boli w krzyżu ani regularnych skurczy ani krwawień wiec to raczej nie łożysko... Najwazniejsze bedzie juto rano- położna kazała zwrócić uwage czy tak jest po wstsniu czy pozniej sie robi bo jak zaraz po wstsniu to zle :(
Chyba nie prześpie nocy dzis... Ale chyba die czułam dobrze dzis rano juz sama nie wiem - na pewno jutro do niej podejde a w weekend plackiem bede leżeć

Czy ktos mi wytłumaczy jaki to brzuch ciazowy w dotyku a jaki napiety ? Bo ja nie mam pojecia...

Zaraz wezme magnez

Ja jak naciskam lekko brzuch to zagłębia sie na ok 2-3 cm. Dziś nie jest napięty. Bywało że był bardziej napięty i przy lekkim nacisku prawie się nie zagłębiał.

Połóż się i wypoczywaj. Nie denerwuj się. To na prawdę może zaszkodzić. Spróbuj poczytać książkę, obejrzyj jakieś seriale. Oderwij myśli. I trzymaj się. Jak chcesz, potrzebujesz pogadać, możemy się spotkać np. na Skype.

Ja jak naciskam lekko brzuch to zagłębia sie na ok 2-3 cm. Dziś nie jest napięty. Bywało że był bardziej napięty i przy lekkim nacisku prawie się nie zagłębiał.

Połóż się i wypoczywaj. Nie denerwuj się. To na prawdę może zaszkodzić. Spróbuj poczytać książkę, obejrzyj jakieś seriale. Oderwij myśli. I trzymaj się. Jak chcesz, potrzebujesz pogadać, możemy się spotkać np. na Skype.

Dziekuje Juti bardzo - nie chce ci D... Zawracac, wlasnie wzielam magnez i leze z ta moja poducha i kminie ... Jak mi sie troche nie polepszy sie odezwe do ciebie ..
Takie cos moge zrobic
ImageUploadedByForum BabyBoom1438880318.217641.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1438880342.802102.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1438880318.217641.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1438880318.217641.jpg
    19,2 KB · Wyświetleń: 48
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1438880342.802102.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1438880342.802102.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 48
Emenems może za dużo się forsujesz? jak brzuch się spina to nie da się go nacisnąć. U nas na to no spę zalecają. I odpoczynek. Może stres? Idź jutro do położnej niech sprawdzi swoim fachowym okiem.

Uwaga! Zaliczyłam dziś 3 ruchy Stworka :) to na pewno on nie jelita!

Kochana, to spokojnie!!!! :-)
To ja aż tak nie mogę wbić palucha ani złapać wałeczka!

Widocznie czujsz to, że rośnie Ci macica i to ona jest tym twardym kamieniem, który czujesz. Twoje dzieciątko potrzebuje coraz więcej miejsca!

Wycisz się. Postaraj się uspokoić. Na moje oko i porównanie z moim brzuchrm wszystko jest ok. :-)

Jeszcze jutro do pracy a w sobote maz ze mna pojedzie po rodzicow wiec tylko bede pasażerem na lotnisko potem do wtorku wolne .... Koniecznie jutro do położnej pojde

Teraz leze - pozniej tylko jedzenie do pracy musze zrobic

reklama
Do góry