reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
No właśnie gdyby Bóg na to nie pozwolił to by tego nie było :)

Wszystko mozna naużywać i prwnie ze sa ludzie którzy wybierają sobie dzieci przez ivf albo hodują na organy dla innego dziecka s tez był przypadek ze celowo stworzono na życzenie pacjentów dziecko głucho nieme ... Ale tak samo sa prezesi banków co kradną i księża pedofile - nie dajmy sie zwariowac
Nie kazdy ksiądz to pedofil a nie kazda para sterująca sie o dziecko przez ivf jest zła

Musimy przeczekać ten głupi okres zabobonow :) za 10 lat nie będą tak już gadać bo będą już bardziej obeznani

A wiesz ze na poczatku XX wieku ginekologia była tematem tabu i kobiety umierały przy kolejnych porodach czy ciążach gdzie mozna było w prosty sposob im pomoc ale było to krytykowane przez kościół bo to niegodne i poniżające ingerować w dar Boży ... :) ehhhh

Dokaldnie jak piszesz

W końcu, po tym weekendzie, pozbyłam się uczucia głodu :p Normalnie 4 dni stale nie dojadałam, stale głodna. A dzisiaj się porządnie najadłam lecza z cukinii i później borówek :)

Ale mąż mi pojechał- obejrzał moje zdjęcia i selfie z nad morza i stwierdził, ze schudłam na twarzy i wyglądam źle :p Nie ma to jak komplement ;)

Jeszcze 3 tygodnie do usg, a ja bym chciała już :p

A wiesz ze na poczatku XX wieku ginekologia była tematem tabu i kobiety umierały przy kolejnych porodach czy ciążach gdzie mozna było w prosty sposob im pomoc ale było to krytykowane przez kościół bo to niegodne i poniżające ingerować w dar Boży ... :) ehhhh

Dokaldnie jak piszesz

Niestety taka natura, że ludzie boją się rzeczy, których nie znają, a lubią tylko te piosenki które znaja...
Taki system obronny. Mały plus w całej sytuacji jest taki, że do in vitro podchodzą tylko ludzie naprawdę zdecydowani. Przy zbytniej promocji tej metody mogłoby dojśc do sytuacji, gdzie różne freaki będą wybierały sztuczną formę zapłodnienia zamiast naturalnej... i wtedy rozwinąłby się niezły biznes mutantów, aż strach pomyśleć

Joa.Le to chyba lekka przesada. Nie ma szans na "biznes mutantów", jeśli ludzie będą świadomi a w państwie będą odpowiednie regulacje prawne.
Zgadzam się, że powinny być w tej metodzie pewne ograniczenia, np. wiek czy liczba podawanych zarodków, żeby nie było nagle jak w Stanach, gdzie babcie rodzą dzieci lub rodzą się ośmioraczki, bo to jest skrajność. Ale poza tym bez przesady.
Nie dajmy się zwariować. Jest to wspaniała metoda i nie ma lepszej. A co najważniejsze, nie jest obowiązkowa. ;-) Jak komuś światopogląd nie pozwala, niech nie stosuje. Niestety najgłośniej wrzeszczą Ci, których rzecz w ogóle nie dotyczy.
I bolesne jest to, że zapominają, że wolność jednego człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka...

No to się wygadałam w temacie. ;-)

Ja od wczoraj lekko schizuję, bo próbowałam zrobić sobie pedicure i trochę pouciskalam brzuch. Ale na szczęście nie pojawiło się plamienie.

Czy Wy też już macie problem z obsługą siebie? Jak to będzie potem? Doświadczone mamusie jsk rozwiązywałyście problem pedicure, depilacji intymnej czy na nogach e ciążach? Przyuczałyście mężów czy kosmetyczka?

Ja dziś po południu wizyta. Zobaczymy co doktorek powie...

reklama
Ja wczoraj byłam na spacerze a wróciłam taka zmęczona jakbym po maratonie była. Wróciłam do domu i odrazu usnelam. Czytałam że w drugim trymestrze kobieta szybciej się męczy ale żeby aż tak

Do góry