reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Martusia a moja gwiazda cały lipiec chodzi a w sierpniu wakacje :)

zabila - powodzeia u dentysty i na zakupach :)

ulicha - wspólczuje ząbkowania :(

reklama
Wioskowy lumpek - dzień dostawy, łowy udane :D jeszcze mój chłop sobie szorty NOWE kupił za 8 zł, dziecko oblowione i moja mama ;) uploadfromtaptalk1437638239622.jpg

Załączniki

• uploadfromtaptalk1437638239622.jpg
    uploadfromtaptalk1437638239622.jpg
    36,9 KB · Wyświetleń: 60
hejo :)

ja już po badaniach.

Marcepanku wysłałam Ci zaproszenie na fb :) twarzowa małpka ;)
Emenems jak Ty wytrzymasz z 4 czy 5 dzieci? :p
Ulicha mój odkąd zacżał na poważnie chodzić to taki łobuz... owszem, ma akcje, że cały dzień się przytula a wczoraj zasnął mi na brzuchu, ale okropnie niegrzeczny. w sierpniu do żłobka wraca to odsapnę :)
Paulletaj ja też pod kołdrą a właściwie robie z niej wałek i między nogi - rogal zaraz kupie.

no to zmykam na śniadanko i będę później.

miłego dnia :)

Po norwesku Marta - niech sie kotłują hahaah :)

No jakos dam rade tylko dom bedzie trzeba zmienic w miedzy czasie - czytaj:kredyty do emerytury :)

Jakos to bedzie nazylam sie jako "panienka" bez zobowiązań 33 lata ( maz to nie obowiązek tp czysta przyjemność :)) wiec teraz cos nowego na następne lata !
Tutaj dzieci szybko wychodza z domu koło 16 lat jak liceum zaczynaja wynajmują takie tanie małe mieszkania specjalnie dla uczniów a pracują juz od 13 roku zycia w wekendy wakacje itp to bardzo popularne to i maja swoja kase i uczą sie zarabiac.

Zrezzta - zycie pokaze :) heheh no ale trzeba byc wiesz odpowiedzialnym, udało sie ivf wiec teraz nie bede selekcjonować dzieci ktore moga zyc ktore nie - myślmy juz zycie czwórce dali - teraz trseba je tylko sprowadzić na swiat :)

Mi zawsze marzyła sie 3ka ale to miałoby racje bytu tylko jeśli sie wybudujemy - mamy to w planach ale co to będzie to cieżko powiedzieć wiec na chwile obecna te plany lepiej odłożyć na dalsza przyszłość :)

Pauletah my też chcemy 3. Ale jak mówisz trzeba się budować. Przymierza my się by za 1-1,5 zacząć budowę ale zobaczymy. I nie wiem czy się zdecyduje my na 3go malucha jak teraz by było kolejne cc.

Ja też zawsze o trójce myślałam. Ale, że późno się wzięłam za temat, to nie wie czy się zdecyduję. Dwójka musi być. Sama przez 10 lat byłam jedynaczką i to beznadziejne było.

Byłam wczoraj na szkoleniu "Bezpieczny Maluch". Było tam między innymi o fotelikach, dlatego wrócę do tego tematu. Facet mówił, żeby wybierać te, które w testach mają co najmniej 3 gwiazdki - to jest już bardzo ładna ocena i dobra jakość. Przestrzegał przed fotelikami z supermarketów, które mają np. styropian zamiast materiału energochłonnego w środku i w rezultacie nie spełniają swojego zadania.

Kolejna rzecz, jeśli będziecie kupować używany, to tylko z pewnego źródła, najlepiej jak znacie sprzedawcę i koniecznie trzeba zwrócić uwagę, żeby była wkładka dla noworodków. Jest to takie dodatkowe wypełnienie, które troszkę wypłyca fotelik i maluszek do ok. 4-5 mc jest w dobrej pozycji. Koleś jest ratownikiem medycznym i mówił, że zdarzało mu się jeździć do takich dzieci wożonych bez tej wkładki, które zbyt głęboko wpadały do fotelika i główka im opadała na piersi i się podduszały!!!

Dalej - instrukcja zapinania fotelika. Gdyby nie wczorajsze spotkanie, pewnie sama źle bym zapinała. Na każdym foteliku jest instrukcja, jak go poprawnie montować pasami i trzeba się jej trzymać. Koleś pokazał nam jak łatwo wypada źle zapięty fotelik. Masakra!!!

I ta rączka - pałąk do noszenia fotelika. Większość osób składa go na czas jazdy, a to poważny błąd. Ten pałąk, ma w razie czego stanowić ochronę dla dziecka przy np. gwałtownym hamowaniu, gdy martwy ciąg rzuci fotelik w stronę fotela.

A i wspominał o tym, żeby jednak nie wozić dzieci na przednim siedzeniu. Najbezpieczniejsze miejsce to fotel z tyłu na środku, jeśli są tam pasy trzypunktowe, lub za fotelem pasażera. A są specjalne lustra na zagłówki, też wyposażone w jakieś zabawki wiszące (ok 40-70 zeta podobno), dzięki którym można obserwować dziecko.

Ufff.... to tyle mojego wykładu. Mam nadzieję, że przydadzą się Wam te informacje. :-)

Podziwiam dziewczęta co decydują sie ba budowę domu i zazdrosne my to ani możliwości ani zdolności .... Wiadomo ze taniej - kumpela wybudowała tutaj od podstaw dom za 2mln koron o wartości rynkowej 4,5!! Ale wszystko z polski sprowadzane duzo sami - podziwiam ale maja taaaaaaaaka chatę ze słabo mi po prostu :)
Ale cos za cos , podziwiam was i życzenie pięknych domów - wielorodzinnych oczywiscie :)

Emenems my mamy działkę nad jeziorem tylko 50km od miasta w sensie poznania bo sama jest położona w małym miasteczku wiec odchodzi połowa wydatków bo ziemia tu jest bardzo droga.. Gdybym miała kupić ziemie i opłacić budowę to niestety nigdy byśmy sobie na to noe mogli pozwolić :(

Cudownie ! Jak Jactamni lubie blisko miasto ale za miastem :)

Ja mieszam 26 lat w Gdańsku i nie wyobrażałam sobie zycia poza teraz mieszkam w malutkiej miejscowości i gdansk mnie meczy - gdybym wygrała w totolotka kupiłabym dom pod gdańskuem w bezpiecznej odległości heheehe miasto juz mnie tęsknie kręci a jest przydatne dlatego niedaleko ale poza :)

Zazdroszcze bardzo - super opcja !

reklama
Dzien dobry kobietki.
Dopiero wstałam i mam dość :(
O 3 sie obudziłam i do 6 nie spałam :(
Zaproszenia zaakceptowane. To jeszcze do grupy styczniowek na FB poproszę :)
Jak troche sie ogarnę nadrobię co tu pisałyscie.

Do góry