reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

No ja bardzo ciekawa jestem czy to 4 chłopaki dziewczyny czy sie trafi mieszanka - marzy mo sie duza rodzina ! Sama mam dwie siostry i wiem ze jakby było nas wiecej to było by jeszcze śmieszniej hehehe prwnie osiweje ale bedzie na pewno fajnie

reklama
MOj Olin dopiero zaczyna broić a taki spokojny był do roku, ja to się boje co będzie dalej, chatę chyba mi rozniesie :(
Ja na tym maleństwo zakańczam produkcję dzieci :) starczy mi :)

U nas w domu w 3 dziewczyny byłyśmy, teraz mam już Marysie i powiem szczerze, ze tak po cichutku liczę na jeszcze jedną dziewczynkę Łucyjkę ☺ ale to już ostatnie dziecko, więcej nie dam rady rady. Przy jednym człowiek czasem ma ochotę wyjsc i wrócić za rok ☺

U nas w domu w 3 dziewczyny byłyśmy, teraz mam już Marysie i powiem szczerze, ze tak po cichutku liczę na jeszcze jedną dziewczynkę Łucyjkę [emoji5] ale to już ostatnie dziecko, więcej nie dam rady rady. Przy jednym człowiek czasem ma ochotę wyjsc i wrócić za rok [emoji5]

Jak powtórzę za moja kolezanka ktora ma 7 w domu - dwa czy trzy to problem a potem im wiecej tym bardziej same sie soba zajmuja hahaah

Nas było 4 w domu i było fajnie :) A u moja bratowa ma 10 rodzeństwa :)

Ulicha- bo do roku to aniołki są, do dwóch jeszcze w miarę, a trzylatki są nie do zniesienia, przynajmniej mój egzemplarz. Najpierw marzysz by zaczęły mówić, powiedziały w końcu mama, a teraz marzę by zamknęła się choć na chwilę lub wołałą o każdą pierdołę tatę :) No gaduła jakaś z tej mojej Młodej i szaleniec :)

koktajlowa no za mało niestety i pomimo prób tycie średnio mi idzie.

Pyscek mysle ze spokojnie we wrześniu możesz kompletować. Ja ubranka zaczynam powoli kupować. Na razie mało bo płeć jeszcze nieznana.

Vivienne daj sie facetowi nacieszyć nawet jeśli to tylko jelita w brzuchu sie przesuwają :D

Mycha1587 sam dźwięk serducha dziecka jest równie uspokajający. Nie stresuj się bedzie dobrze.

Ulicha gratuluje córci :)

Emenems ale gdzie ten tłuszcz? Pięknie Ci w piłeczkę idzie.

Simka ,aktina w sumie ja mało FB siedzę ,ale jak cos Weronika Joanna Doncaster i zdjecie profilowe mam małpkę :) kto znajdzie pisać ;)

Dziewczyny wy tu ochy i achy ,a ja juz z powodu wagi miałam dola. W sumie waga to waga ,ale byłam jeszcze chudsza. I jak kiedyś będąc w sklepie z siostra na zakupach ekspedientka jedna do drugiej ,że mam anoreksję (myślały ze nie usłyszę) to zamiast złości chciało mi sie płakać. Nigdy nie odchudzalam sie ,moge zjeść 5tys kcal a i tak nic to nie da.
No i urodziłam dwójkę dzieci co też nie zmieniło mojej figury. Choć kazdy mi życzył przed ciaza "urodzisz ,bedziesz gruba" :)

koktajlowa no za mało niestety i pomimo prób tycie średnio mi idzie.

Pyscek mysle ze spokojnie we wrześniu możesz kompletować. Ja ubranka zaczynam powoli kupować. Na razie mało bo płeć jeszcze nieznana.

Vivienne daj sie facetowi nacieszyć nawet jeśli to tylko jelita w brzuchu sie przesuwają :D

Mycha1587 sam dźwięk serducha dziecka jest równie uspokajający. Nie stresuj się bedzie dobrze.

Ulicha gratuluje córci :)

Emenems ale gdzie ten tłuszcz? Pięknie Ci w piłeczkę idzie.

Simka ,aktina w sumie ja mało FB siedzę ,ale jak cos Weronika Joanna Doncaster i zdjecie profilowe mam małpkę :) kto znajdzie pisać ;)

Dziewczyny wy tu ochy i achy ,a ja juz z powodu wagi miałam dola. W sumie waga to waga ,ale byłam jeszcze chudsza. I jak kiedyś będąc w sklepie z siostra na zakupach ekspedientka jedna do drugiej ,że mam anoreksję (myślały ze nie usłyszę) to zamiast złości chciało mi sie płakać. Nigdy nie odchudzalam sie ,moge zjeść 5tys kcal a i tak nic to nie da.
No i urodziłam dwójkę dzieci co też nie zmieniło mojej figury. Choć kazdy mi życzył przed ciaza "urodzisz ,bedziesz gruba" :)

A robiłaś badania typowo sportowe ? W sensie jak wchlaniasz i co w jakim tempie jaki masz skład ciała ... I tu ci powiem ze masz absolutna racje w jednym - przytyc jest bardzo trudno, schudnąć duxo łatwiej. Ja wiem po sobie pomimo ze mam tendencje do szybkiego tycia, umiem schudnąć jak chce i kiedy chce wystarczy dobra manipulacja dieta a jak chce nabrać zdrowej masy zeby nabrać mięśniowej to horror ...

Mysle ze i na ciebie jakis sposob jest ale czy jezeli jestes zdrowa i dzieciaki tez to jest sens? Bo wymagałoby to bardzo dużej pracy i o ile sie tego nie lubi to moze to bardzo męczące byc ( ja to robie ale e druga strone :))

Mi lekarz po ćc pozwolił zacząć się ruszać cwiczeniowo po prawie 6 miesiącach ale o ciwiczeniach na brzuch mogłam zapomnieć długo dluzej. Tak samo jak aerobik to masakra była jak podskoki były albo coś bo ból blizny dość mocny i wiadomo człowiek glupieje czy coś się nie rozejdzie. Tak że nie nastawienie się że po połogu każdej się uda zacząć trening. Poza tym przy dziecku nie zawsze jest to łatwe chyba że którąś ma dużo osób do pomocy coby dzieckiem się zajęły a same pracują nad cialem

reklama
Emenems ja już sie pogodziłam z losem. Jedyny bol to ubrania ,większość mam z działu dziecięcego :D Ja to już się śmieje bo wchodząc do sklepu pierwszy dział to dziecięcy ,a potem ewentualnie ten dla dorosłych z nadzieja dorwania czegoś małego.

żabila po CC to chyba ogólnie trzeba strasznie uważać? Jakby nie było to po operacji mało kto skacze i biega. A po ciąży trzeba też uważać na macice ktora wpierw musi sie obkurczyć. Więc nawet po porodzie SN czeka się minimum 6tyg. A dzidzia i tak jest najlepszym ćwiczeniem ;)

Do góry