reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

A tak jeszcze wracając na moment z tematy przeprowadzek z dużego miasta do miasteczka/ wsi zastanawiam sie jak dzieci do tego podejdą bo u nas to perspektywa ok 6/7 lat (mamy przecież nasze mieszkanko dopiero od 2 lat) wiec nie wiem czy buntu nie będzie :/

Moja siostrzenica miała 5 jak sie przeprowadzali rodzice z siostra pod gdansk - młoda kocha nowy dom ogródek i wogole nie pamieta tamtego domu doczego kolezanki wokoło i wszystko super :)

reklama
Mi zawsze marzyła sie 3ka ale to miałoby racje bytu tylko jeśli sie wybudujemy - mamy to w planach ale co to będzie to cieżko powiedzieć wiec na chwile obecna te plany lepiej odłożyć na dalsza przyszłość :)
To jeszcze zdążycie na pewno ;) Koło 40-stki chyba fajnie jest mieć też dziecko. Tak mi się przynajmniej wydaje.

Ja myślałam o czwórce maksymalnie. Teraz mówię pierwsze i ostatnie :p A facet mi ciągle truje dupę o drugim dziecku :eek: i ma tysiąc argumentów za :p

To jeszcze zdążycie na pewno ;) Koło 40-stki chyba fajnie jest mieć też dziecko. Tak mi się przynajmniej wydaje.

Ja myślałam o czwórce maksymalnie. Teraz mówię pierwsze i ostatnie :p A facet mi ciągle truje dupę o drugim dziecku :eek: i ma tysiąc argumentów za :p

Oj mysle ze w tym wiekuto bym sie juz bala :) ale tak za 6/7 lat jak bede miec 33/34 to bedzie ok :))

Hahaah jak to fajnie brzmi :) ja mam 33 wiec spokojnie dasz rade :)
Ja moge sobie pozwolic na dziecko przed 40 bo ono jest z tego wieku teraz :)

Z tego wieku tzn? Moja ciotka rodzila pierwsze majac 42 i mala jest taka chorowita a ona tez bie ma cierpliwosci sie bia zajmowac wiec tego bym sie bala. Emenems ty sie przed 40tka wyrobisz jak tak po roku /1,5 bedziesz leciec :)

Z tego wieku tzn? Moja ciotka rodzila pierwsze majac 42 i mala jest taka chorowita a ona tez bie ma cierpliwosci sie bia zajmowac wiec tego bym sie bala. Emenems ty sie przed 40tka wyrobisz jak tak po roku /1,5 bedziesz leciec :)

No bo wszystkie zarodki sa "zrobione " teraz wiec ryzyko wad oblicza sie na podstawie mojego wieku w chwili pobrania czyli 32 :)

reklama
Juti, dzieki za info o fotelikach, bardzo przydatne, ja tez zawsze składałam ten pałąk!

Emenems, rozmawiałam z kuzynka 2 dni temu i mowila, ze mozna nawet przed urodzeniem zgłosić dziecko do żłobka albo zaraz po urodzeniu i zarezewuja dla Ciebie miejsce na dany miesiac, kiedy kończy sie macierzynski, duzo opowiadała na ten temat, ale nie moge przypomnieć sobie szczegolow...jakbyś chciała to moge podać jej maila/skype, chetnie cos podpowie:)

Gratuluje Dziewczyny udanych wizyt i kciuki zacisniete za kolejne:)

Do góry