reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Nie ma czego na razie to w perspektywie planów :) ja nie wiem jak sobie poradzę z wyprowadzeniem z miasta ale z drugiej strony jestem zmotoryzowana wiec podjechać nie problem tym bardziej ze to przy esce wiec 20 min i jestem w Pzn :) to dłużej w tych korkach sie przez miasto przemieszczam :D

reklama
jutti777 j a byłam w zeszłym roku na bezpiecznym maluchu I to samo się dowiedziałam, i nigdy ale to nigdy mi do głowy nie przyszło coby ten pałąg ściągać na czas jazdy ;)

Czasem taniej od budowania wychodzi kupno gotowca.
My właśnie tak zrobiliśmy. Teraz w okolicach Warszawy buduje sie bardzo dużo segmentów, bliźniaków itp. Jasne, że to nie jest to samo co wolnostojący dom, ale jet to pewien kompromis między blokiem a domkiem, a w cenie bloku. My mamy dwupoziomowe mieszkanko z ogromnym tarasem i malutkim ogródkiem. Mamy... hmmm... raczej mamy ściany na razie. Bo trzeba je jeszcze urządzić, a na to na razie kasy brak. ;-) Ale już nie mogę się doczekać, kiedy zaczniemy tam coś robić!!!

To w Poznaniu taka opcja nie była opłacalna my za taki domek zapłacilibyśmy o polowe więcej niż za mieszkanie w dobrym punkcie komunikacyjnym miasta :)

Kurde mi od rana krew z nosa leci już dość tej grypy!!

Emenems wiem o czym piszesz, j zmieniłam miejsce zamieszkania po 26 latach mieszkania w mieście i to ponad 100 tys mieszkańców na małe które ma 9 tys :) i teraz jak jadę czy to do Chorzowa czy do Zabrza to mnie szlak trafia na cały ten zgiełk i barany tak jeżdżą tymi swoimi bolidami ze mam ochotę z pałką jeździć albo bazułką :)

Ulicha, ja debiutuję w roli mamy, więc wcześniej zupełnie się tym nie interesowałam. Ale widziałam dziesiątki razy, jak znajomi czy osoby z rodziny składały ten pałąk, bo wygodniej do dziecka się dostać w razie czego. A ta jego demonstracja była na prawdę wymowna...
Generalnie, dziewczyny, wejdźcie sobie na stronę: Bezpieczny Maluch
i sprawdźcie czy u Was będą z tymi wykładami, bo warto iść. Nie tylko dla debiutantek, jak ja, ale i dla rodziców już posiadających dzieci.

witajcie, ja dziś wstałam znów z bólem kregosłupa ... a na do datek z leniem ... co do budowy też chcielibyśmy mieć domek, bo obecnie w mieszkaniu w bloku już nam nie wystarcza .. ale nie możemy sobie na to pozwolić :-(
czy ja też bym mogła prosić zaproszenie do gr na fb ? :) może jakiś link :p

A tak jeszcze wracając na moment z tematy przeprowadzek z dużego miasta do miasteczka/ wsi zastanawiam sie jak dzieci do tego podejdą bo u nas to perspektywa ok 6/7 lat (mamy przecież nasze mieszkanko dopiero od 2 lat) wiec nie wiem czy buntu nie będzie :/

witajcie, ja dziś wstałam znów z bólem kregosłupa ... a na do datek z leniem ... co do budowy też chcielibyśmy mieć domek, bo obecnie w mieszkaniu w bloku już nam nie wystarcza .. ale nie możemy sobie na to pozwolić :-(
czy ja też bym mogła prosić zaproszenie do gr na fb ? :) może jakiś link :p

Pyscek a jak Cię odnaleźć? Jak sie nazywasz i gdzie mieszkasz? :)

reklama
Do góry