reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Martusia a moja gwiazda cały lipiec chodzi a w sierpniu wakacje :)

zabila - powodzeia u dentysty i na zakupach :)

ulicha - wspólczuje ząbkowania :(

reklama
Wioskowy lumpek - dzień dostawy, łowy udane :D jeszcze mój chłop sobie szorty NOWE kupił za 8 zł, dziecko oblowione i moja mama ;) uploadfromtaptalk1437638239622.jpg

Załączniki

• uploadfromtaptalk1437638239622.jpg
    uploadfromtaptalk1437638239622.jpg
    36,9 KB · Wyświetleń: 58
hejo :)

ja już po badaniach.

Marcepanku wysłałam Ci zaproszenie na fb :) twarzowa małpka ;)
Emenems jak Ty wytrzymasz z 4 czy 5 dzieci? :p
Ulicha mój odkąd zacżał na poważnie chodzić to taki łobuz... owszem, ma akcje, że cały dzień się przytula a wczoraj zasnął mi na brzuchu, ale okropnie niegrzeczny. w sierpniu do żłobka wraca to odsapnę :)
Paulletaj ja też pod kołdrą a właściwie robie z niej wałek i między nogi - rogal zaraz kupie.

no to zmykam na śniadanko i będę później.

miłego dnia :)

Po norwesku Marta - niech sie kotłują hahaah :)

No jakos dam rade tylko dom bedzie trzeba zmienic w miedzy czasie - czytaj:kredyty do emerytury :)

Jakos to bedzie nazylam sie jako "panienka" bez zobowiązań 33 lata ( maz to nie obowiązek tp czysta przyjemność :)) wiec teraz cos nowego na następne lata !
Tutaj dzieci szybko wychodza z domu koło 16 lat jak liceum zaczynaja wynajmują takie tanie małe mieszkania specjalnie dla uczniów a pracują juz od 13 roku zycia w wekendy wakacje itp to bardzo popularne to i maja swoja kase i uczą sie zarabiac.

Zrezzta - zycie pokaze :) heheh no ale trzeba byc wiesz odpowiedzialnym, udało sie ivf wiec teraz nie bede selekcjonować dzieci ktore moga zyc ktore nie - myślmy juz zycie czwórce dali - teraz trseba je tylko sprowadzić na swiat :)

Mi zawsze marzyła sie 3ka ale to miałoby racje bytu tylko jeśli sie wybudujemy - mamy to w planach ale co to będzie to cieżko powiedzieć wiec na chwile obecna te plany lepiej odłożyć na dalsza przyszłość :)

Pauletah my też chcemy 3. Ale jak mówisz trzeba się budować. Przymierza my się by za 1-1,5 zacząć budowę ale zobaczymy. I nie wiem czy się zdecyduje my na 3go malucha jak teraz by było kolejne cc.

Ja też zawsze o trójce myślałam. Ale, że późno się wzięłam za temat, to nie wie czy się zdecyduję. Dwójka musi być. Sama przez 10 lat byłam jedynaczką i to beznadziejne było.

Byłam wczoraj na szkoleniu "Bezpieczny Maluch". Było tam między innymi o fotelikach, dlatego wrócę do tego tematu. Facet mówił, żeby wybierać te, które w testach mają co najmniej 3 gwiazdki - to jest już bardzo ładna ocena i dobra jakość. Przestrzegał przed fotelikami z supermarketów, które mają np. styropian zamiast materiału energochłonnego w środku i w rezultacie nie spełniają swojego zadania.

Kolejna rzecz, jeśli będziecie kupować używany, to tylko z pewnego źródła, najlepiej jak znacie sprzedawcę i koniecznie trzeba zwrócić uwagę, żeby była wkładka dla noworodków. Jest to takie dodatkowe wypełnienie, które troszkę wypłyca fotelik i maluszek do ok. 4-5 mc jest w dobrej pozycji. Koleś jest ratownikiem medycznym i mówił, że zdarzało mu się jeździć do takich dzieci wożonych bez tej wkładki, które zbyt głęboko wpadały do fotelika i główka im opadała na piersi i się podduszały!!!

Dalej - instrukcja zapinania fotelika. Gdyby nie wczorajsze spotkanie, pewnie sama źle bym zapinała. Na każdym foteliku jest instrukcja, jak go poprawnie montować pasami i trzeba się jej trzymać. Koleś pokazał nam jak łatwo wypada źle zapięty fotelik. Masakra!!!

I ta rączka - pałąk do noszenia fotelika. Większość osób składa go na czas jazdy, a to poważny błąd. Ten pałąk, ma w razie czego stanowić ochronę dla dziecka przy np. gwałtownym hamowaniu, gdy martwy ciąg rzuci fotelik w stronę fotela.

A i wspominał o tym, żeby jednak nie wozić dzieci na przednim siedzeniu. Najbezpieczniejsze miejsce to fotel z tyłu na środku, jeśli są tam pasy trzypunktowe, lub za fotelem pasażera. A są specjalne lustra na zagłówki, też wyposażone w jakieś zabawki wiszące (ok 40-70 zeta podobno), dzięki którym można obserwować dziecko.

Ufff.... to tyle mojego wykładu. Mam nadzieję, że przydadzą się Wam te informacje. :-)

Podziwiam dziewczęta co decydują sie ba budowę domu i zazdrosne my to ani możliwości ani zdolności .... Wiadomo ze taniej - kumpela wybudowała tutaj od podstaw dom za 2mln koron o wartości rynkowej 4,5!! Ale wszystko z polski sprowadzane duzo sami - podziwiam ale maja taaaaaaaaka chatę ze słabo mi po prostu :)
Ale cos za cos , podziwiam was i życzenie pięknych domów - wielorodzinnych oczywiscie :)

Emenems my mamy działkę nad jeziorem tylko 50km od miasta w sensie poznania bo sama jest położona w małym miasteczku wiec odchodzi połowa wydatków bo ziemia tu jest bardzo droga.. Gdybym miała kupić ziemie i opłacić budowę to niestety nigdy byśmy sobie na to noe mogli pozwolić :(

Cudownie ! Jak Jactamni lubie blisko miasto ale za miastem :)

Ja mieszam 26 lat w Gdańsku i nie wyobrażałam sobie zycia poza teraz mieszkam w malutkiej miejscowości i gdansk mnie meczy - gdybym wygrała w totolotka kupiłabym dom pod gdańskuem w bezpiecznej odległości heheehe miasto juz mnie tęsknie kręci a jest przydatne dlatego niedaleko ale poza :)

Zazdroszcze bardzo - super opcja !

reklama
Dzien dobry kobietki.
Dopiero wstałam i mam dość :(
O 3 sie obudziłam i do 6 nie spałam :(
Zaproszenia zaakceptowane. To jeszcze do grupy styczniowek na FB poproszę :)
Jak troche sie ogarnę nadrobię co tu pisałyscie.

Do góry