reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Simka to po tych 30dniach wyplate za zwolnienie bedzie przelewal zus. Ja na zusie jestem od 3 czerwca i 2 lipca juz mialam wplyw na konto. Zus wyplaca za zwolnienie po jego ukonczeniu.

reklama
No i mam wypłatę jak teraz sprawdziłam. Szefowa chyba o mnie zapomniała i przelała pewnie wczoraj, albo dzisiaj. No to czekam jeszcze na resztę z Zusu

jeszcze czekam lekarka pojechała do domu bo zapomniała okularów :D ciekawe czy daleko ma. boje się ze dostane zaraz jakieś prawdopodobieństwo 1 do 5 czy 15 :(

tutti tak od razu konsultacja. ale u nas tylko na NFZ tak jest jakiś program badań prenatalnych. koleżanka prywatnie tu robiła to mówiła ze tylko na korytarzu położna jej wyniki dala.

Karola / Green nie koniecznie musi tak byc - mam kolezanke w pracy juz w 28 tygodniu i ona 4 kg przybrała mowi " mialalm zapas z przed " :) i mowi ze w poprzedniej tez tak miała, nie musi byc 30:)

Tutti ja mam miedzy 14 a 16 tygodniem zgłosić sie na wizyte do położnej na pierwsze spotkanie a rodzinnego mam chyba 20.07 nie pamietam musze zadzwonic zeby mi przypomnieli :D potem znowu położna potem rodzinny po miesiacu.... We wrześniu bedecw Gda kupowac wyprawkę to tez ide.
Aha! Czekam na list ze szpitala z terminem na połówkowe miedzy 17 a 20 tygodniem ciazy. Wiec całkiem sporo wizyt mam :)
Wiadomo, położna bez usg:)

Joa wez nic nie mow - ja nic z ciążowym mózgiem nie ogarniam.

Nadal leze w łożku ( poniedziałki wolne mam) miałam ciezka noc, czuje sie dobrze ale astma sie odezwała po przeziębieniu i kaszle jak leze przy wydechu... Boze, masakra, do 4 nie spalam i od kaszlenia dysk mi die poluzował jak poszłam do kibla to wstac nie mogłam ...z 30 minut siedziałam .., masakra nie wiem co robic z tymi plecami !!!

Simka ZUS ci wypłaci jak skonczysz l4. Oni mu w poprzedniej ciąży płacili po skończonym l4.jak doatalam na 3tyg to przelew był gdzieś po 4 tyg. Chyba tydzień to liczyli ile dać :) więc przelew był co miesiąc między 24-26

Aktina &&&&&
Pomysl logicznie ... Jak szlam na studia i było 15 osob na jedno miejsce to szans na dostanie sie nie było... To czemu w ciazy myślimy ze to duze prawdopodobieństwo jak to na prawde małe jest ..:)
Głowa do gory!!!

reklama
Do góry