reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

xkarola jestem tu chyba najwieksza, waze troche ponad 80... w kazdym razie mi tez od poczatku nie przybyl nawet gram i boje sie ze ktoregos dnia sie obudze i dojde do 100, albo 120... a teraz taka cisza przed burza...
Tego samego sie boje. Ale co nas niezabije to nas wzmocni :-) bedziemy najwyzejbrazem sie odchudzac :-)

reklama
Atkina, Jak odbierzesz to masz od razu konsultacje tych wynikow z genetycznym?moje powinno Byc w srode Ale ze wzgledu na ten slub to pewnie w piatek dopiero do Gina sie wbije. Emenems i viviene kiedy macie kolejne wizyty?

A czy usg genetyczne ktos ma jeszcze w tym tygodniu, czy tylko ja?
Ostatnie usg mialam miesiac temu, a teraz wlasnie genetyczne, w miedzy czasie bylam po skierowanie na badania to zbadala mnie ginekologicznie ;) stresuje sie bez przerwy, bo narazie ta ciaza jest taka abstrakcyjna, jedyne co namacalne to moja rozowa miska przy lozku codziennie rano ;)

Ja mam jutro :)

Dziewczyny, czy któraś z Was jest też na zwolnieniu lekarskim? Bo nie wiem jak z wypłatą. Jestem na zwolnieniu od 20 maja. Wypłatę powinnam dostawać na 5 każdego miesiąca, a na koncie nie mam jeszcze nic. Od kiedy płaci Zus, a do kiedy szef? Bo mnie się wydaje, ze teraz powinna chyba częściowo jeszcze szefowa, ale za bardzo się nie znam. Szefowa twierdzi, że wynagordzenie za czerwiec w całości powinien zapłacić zus

Pomożecie?

Hej:) jednym z większych wyzwań w ciąży zaczyna być ogarnięcie tego forum;)
Mi koleżanki z 2 niezależnych źródeł poleciły na rozstępy krem mustela, wiec mam zamiar dopiero go kupić, bo radzily aby uzywac od 4-5 miesiąca bo pózniej zapach trochę meczy i najtańszy nie jest.
Emenems ale Ty chyba jeszcze nie jesteś w 2 trymestrze? To nie powinno się liczyć miesiącami czyli dopiero od. 9 lipca, czyli od czwartku?
Tutti super pomysł z basenikiem. Mi wczoraj bylobstrasznie żal psa, ale niestety nie mam w bloku miejsca na basen.
Tez macie wrażenie ze kobieta w ciąży zaczyna mieć problem z logicznym i racjonalnym myśleniem? Kupiłam sobie 2 bluzki w promocji, po czym nie mogłam 1 w domu znaleźć wiec oczywiście ubzdurałam sobie, ze zostawiłam ja w przymierzalni w innym sklepie. Nawet po paru dniach poszłam i naiwnie pytałam ekspedientki i ochronę:) ostatecznie bluzka znalazła się w samochodzie w bagażniku:)

Wiesz co mi kalkulator ciazowy wyliczył drugi trymestr od 02 lipca i tez ginekolog teraz ze od 13 tygodnia czyli wychodzi na drugi :)

Ja teraz od tygodnia nie biorę żadnych witamin, nawet kwasu czy tego jodu i DHA, bo skończyły mi się, a wypłaty na koncie brak :(

Juti- ja właśnie ten olejek mam z musteli. Fajny :)

Dziewczyny, a jak pisze od 8 tygodnia, to nie, że wcześniej nie można się smarować, tylko pewnie wcześniej nie ma po co- bo nie rośniemy prawie wcale do 8 tygodnia :p

Joa.Le- haha no ja mam, kierunki mylę. Jechaliśmy na wakacje, nawigacja mówi w lewo, mąż nie dosłyszał i się pyta, a ja, chociaż znaki pokazują inaczej, no w prawo, prawo, mając na myśli lewo. Zakręciłam się nieźle :p

Nie, firma nie zatrudnia 20 pracwników, chyba z 7 max

Atkina- trzymam kciuki :)

reklama
A Zus jak wpłaca? Na ten dzień co w umowie, czy jak chce?
Zaraz napiszę do szefowej bo przeciez nie mogę zostać bez wypłaty. Ehhh, wiedziałam że będą problemy

Do góry