reklama
Vivienne
Marysiowa Mama :) Moderatorka
Tutti ja mam wizytę za tydzień, już się nie mogę doczekać
aktina
Fanka BB :)
tutti - jak dla mnie nifty i harmony to tylko rozwiniete pappa.. to wszystko to statystyka
Emenems dobre z tymi studiami tak samo mysle o badaniach przesiewowych... statystycznie to wychodzac z psem na spacer mamy 3 nogi i 1 ręke więc ..
U mnie wyniki biochemii ok.. wolne b-hCG 0,979 MoM a Pappa-a 1,267 MoM , jednak ryzyko trisomii 21 jest 1:376, wiec spore Na 15 lipca mam amniopunkcję. Wiadomo, wątpliwosci są .. no ale spokój wazniejszy. Na razie dla szefa nie mówie, jutro ide do swojej lekarki ona taka przewrazliwiona to moze zwolnienie znowu bedzie wciskac.. i tak od 25 mam urlop to moze się go jakos przesunie żebym polażała te dwa dni po zabiegu ryzyko trisomoii 18 mam 1:2573 a 13 w ogóle poniżej 20000. Takze tego sie w sumie spodziewałam. Przezierosc tez delikatnie podwyzszona bo 2,1, al wg wykresu dla tego tygodnia w którym było badanie wynosi 2,7 wiec chyba w porzadku.
Kurcze mój sposób na przeciag w pracy dzis nie działa .. tak gorąco, chyba zaraz lece po zgrzewke wody bo mam tylko 1/3 butelki
Emenems dobre z tymi studiami tak samo mysle o badaniach przesiewowych... statystycznie to wychodzac z psem na spacer mamy 3 nogi i 1 ręke więc ..
U mnie wyniki biochemii ok.. wolne b-hCG 0,979 MoM a Pappa-a 1,267 MoM , jednak ryzyko trisomii 21 jest 1:376, wiec spore Na 15 lipca mam amniopunkcję. Wiadomo, wątpliwosci są .. no ale spokój wazniejszy. Na razie dla szefa nie mówie, jutro ide do swojej lekarki ona taka przewrazliwiona to moze zwolnienie znowu bedzie wciskac.. i tak od 25 mam urlop to moze się go jakos przesunie żebym polażała te dwa dni po zabiegu ryzyko trisomoii 18 mam 1:2573 a 13 w ogóle poniżej 20000. Takze tego sie w sumie spodziewałam. Przezierosc tez delikatnie podwyzszona bo 2,1, al wg wykresu dla tego tygodnia w którym było badanie wynosi 2,7 wiec chyba w porzadku.
Kurcze mój sposób na przeciag w pracy dzis nie działa .. tak gorąco, chyba zaraz lece po zgrzewke wody bo mam tylko 1/3 butelki
aktina
dostałam ulotke o harmony... gdyby mnie nie kierowali na amnio to pewnie bardziej bym sie zainteresowała ,ale ze mam mozliwosc to zrobie to bo w razie watpliwego wyniku i tak trzeba robic amnio. Tutti wpisz sobie w necie cos np "jak wyglada wynik nifty, czy harmony" tam to jest przedstawione na wykresie tak kropkowo te wszystkie prawdopodobieństwa jak przykąłdowy wynik wyglada moze ci się cos więcej wyjasni
Ja mam kolejna wizytę na 21.07, z leków folik do wykończenia (zostało 10 szt) oraz żelazo- bo morfologia wyszła mi na pograniczu normy, witamin muszę poszukać bez jodu, bo endo tak kazał ( z tsh wyszła mi duża nadczynność-nigdy nie chorowała, ale tak się czasami zdaża na początku ciąży jeśli się dużo wymiotuje). Ja pamiętam, że dawniej zalecano usg w 10,20 i 30 tyg.ciązy, i to w 20 tyg to nazywano połówkowym,teraz przez prenatalne to się trochę dubluje.
karolinaE
tutti - jak dla mnie nifty i harmony to tylko rozwiniete pappa.. to wszystko to statystyka
A co to znaczy 1:376?
reklama