reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

xkarola, dokładnie, pieczone w ognisku, mniam
karolinaE, trzeba zaczac od garnka żeliwnego, który smarujemy smalcem,a do niego warstwami układamy pokrojone w cząstki ziemniaki, kiełbasę, boczuś, marchewkę i cebulę, na to natka pietruszki , sól,pieprz i kolejna warstwa, na samą górę przykrywamy liśćmi z kapusty, dawniej jak nie było przykrywek, kopało się darń z trawy i tym się przykrywało, u nas to pieczone to najlepsza impreza towarzyska

reklama
Dołączał do grona przeziebionych. Niby ciepło gorąco a człowiek z bolacym gardłem i zapalonym nosem. W moim przypadku zatoki również. Ale płukanie nosa roztworem soli pomaga. A na ból gardła polecam lody! Ale trzeba zjeść bardzo szybko więc ci co maja wrażliwe zeby nie dają rady. Ból mija jak za dotknięciem różdżki. Minusem w moim przypadku jest nasilenie kataru. Ale wolę męczyć się tylko z katarem a nie jednocześnie z katarem i bolacym gardłem.

xkarola, dokładnie, pieczone w ognisku, mniam
karolinaE, trzeba zaczac od garnka żeliwnego, który smarujemy smalcem,a do niego warstwami układamy pokrojone w cząstki ziemniaki, kiełbasę, boczuś, marchewkę i cebulę, na to natka pietruszki , sól,pieprz i kolejna warstwa, na samą górę przykrywamy liśćmi z kapusty, dawniej jak nie było przykrywek, kopało się darń z trawy i tym się przykrywało, u nas to pieczone to najlepsza impreza towarzyska
My jeszcze buraka dajemy i wszystko w plasterki kroimy :-) a na dol tez daje kapustke jak mam. Za to biedaje natki pietruszki bo zielska nielubie i co ktoras warstwe sola i pieprzem sypie :-)
Nelvik gdzie mieszkasz ?? moze w tej samej miejsciwosci co ja :p

Zima albo o innej porze robimy normalnie w garnku na kuchence :-) iczywiscoe dla siebis na obiad j8e na imprezke

u nas nazywają się ziemniaki po cabańsku i podobno stąd pochodzą, a robiono je jesienią po wykopkach, jestem z Chrzanowa a Ty jeśli kojarzę to Oświęcim lub okolice, co do buraków to my nie dajemy, bo się wszystko brudzi,niektórzy dodają nawet nogi z kurczaka na górę, sól i pieprz oczywiście co każdą warstwę- musiałam nie dopisać.

Ja obok sławkowa mieszkam. Jedni daja kurczaka ibni golonki inni kielvaske lub wbijaja jajka surowe jak kto woli :-)

o jajku to nie słyszałam, sorry to pomyliłam Cię, ale któraś dziewczyna pisała,że jest z Oświęcimia, Sławków też nie daleko

Mamy rodzibke w oswiecimiu a raczej mielismy bo mieszkali to kupe lat a teraz wyprowadzili sie do warszawy by corce przy dzieciach pomoc.

reklama
Julita czekamy na wiesci! Oby to nic groznego! Sciskam cie mocno :-*
Emenems oczywiscoe mam karte ciazy wczoraj nawet dentystka pytala o nia zeby spr. Czy napewno mam juz 2 trymestr.
Apropo hybryd zrobila sobie ostatnio u stop i chyba to byl blad bo jak ja je do jasnej cho.le.ry sciagne jak mi odrosna?!?! :-( nieprzenyslane :-(

Spokojnie :D
Ja robie sobie i koleżankom, tylko pierwsze pare tygodni nie robiłam ale raczej z braku checi.
Hybrydę zdejmiesz zwykłym zmywaczem byleby z acetonem, nakładasz na wacik, wacik na paznokieć i zawijasz folia aluminiowa, czekasz 5/10minut i samo schodzi :)
Jedt inna metoda, nosisz nosisz nosisz a potem podważasz i tez mozna zdrapać :D
Ja cześciej drapie Hahhaha
Ja mam stopy i dłonie w hybrydzie

Do góry