reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Paulletah moja to nie normalna od poczarku ciazy zeby zajerestrowac dzieco tam gdzie ona mieszka, chrzest jak bedzie mialo 2 miesiace bo ona robila chrzest w tym czasie swoich dzieci. I ciagle mi opowiada jaka ona wspaniala ze dzieci jej sie sluchaly i nie rozwalaly w domu ze nie pozwalala brac wszystkiego w rece. Tez kloci sie ciagle o imiona i powiedziala ze jak nazwiemy dziecko i jej imie sie nie bedzie podobalo to bedzie do niego mowic wnuczku/o. Mowi ciagle jak bardzo by chciala zeby byla dziewczynka( kuzynka mojego meza urodzila dwa miesiace temu dziewczynke i moja tesciowa zwariowala na punkcie malej, jak o niej mowi to lzy ma w oczach) Ale ja probuje sie jej nie dawac, bo gdybym wszystkiego sluchala to bym zwariowala wczesniej niz urodzila. Ona najlepiej to by wybrala plec, imie, i wszystko inne, tak jak dziecko bylo by jej.

Masakra :szok: Dlatego my postanowiliśmy, że powiemy teściowej dopiero po ślubie, gdzieś tak jak będę w 5 miesiącu ciąży. A mój facet śmieje się, że wyślemy jej zdjęcie z porodówki prosto i wtedy się dowie :-D Ogólnie to ją chyba szlag trafi :-)

reklama
U mnie sie zaczelo jak nala miala 4 mies. Bo oba jej bedzie wprowadzac wszystko itd. Masakra do tej pory jest klutnia. Ostatnio ubijalam bialko a oba dziecku wciska sprobuj a ja mowie ze surowe jajko i niech jej niedaje to ta na zlosc wciska!!!! Wrrrrr co za krowa!!!

Vivienne to ja pozostanę przy pampersach :) chyba by mnie trafiło z tym czekaniem na pranie aż się zbiorą.

Tutti ale uważaj na siebie. Takie przemęczanie się w ciąży nie jest dobre. Myśl też o brzuszku bo teraz jesteś 2w1.

Tusiaczek2402 ale jak to odwołali ?

Julia0903 mi ile by nie zabrali to zawsze robi mi się słabo. Dlatego do dziś boje się pobierania krwii.

KarolinE wiesz co z założenia ciąża powinna być za darmo od początku do końca. Niestety w Polsce w wielu miejscach zarabiają na niewiedzy ciężarnej i jak słyszę ,że za poród wystawiają rachunek to aż mnie trzęsie. Tak samo jak fakt ,że w Polsce znieczulenie uważane jest za luksus.

Green_parsley jak zaczniesz kupować to skończyć nie będziesz mogła ;)

Emenems poszło w boczki bo siedzisz :D na stojąco patrz ;)

A teściowa chyba zapomniała co to ciąża.

Ulicha i za Twoja wizyte &&

AngelikaSabina witamy w prawdziwej ciąży ,a nie tej z reklam ;) uprzedzam ,że dzieci z reklam też się różnią ;)
Ja mam podobnie ,ale zabawne ,że jak za dnie się położę tak zasnę.

A ja zyje choć mam ciężki dzień ,a tu jeszcze upał i duszno. Syn ma w szkole zawody i na 13 muszę iść a tu siły żeby pomalować się nie mam :( Brak tapety odpada...zaczerwienienia
,skłonności do przebarwień i blond brwi to zdecydowanie niewyjściowe. No i naturalnie niebiesko pod oczami :) Kiedyś po chorobie pękło mi nsczynko pod okiem...o masakra jakby mnie mąż zbił :D

Marcepanek nie namawiam ;) A spoko na początku to 2-3 dni i pranie gwarantowane, długo byś nie czekała ;)

My Dziś pakowanie na wakacje bo jutro po badaniach i obiedzie jedziemy jeśli wszystko będzie dobrze :)

Teściową mam, że tak powiem nieobecną, żyje sobie własnym życiem ponad tysiąc kilometrów od nas i dzwoni na święta i urodziny. Także ja na swoją nie narzekam ;)

Co do pieluch to ja zauważyłam znaczące różnice poszczególnych marek między rozmiarami. Np dla mnie jedynki z Rossmana były super, dwójki jeszcze też, ale np od rozmiaru 3 to już nieporozumienie. Trójki pasowały nam Dady, ale wtedy też odkryłam pomarańczowe Pampersy i dla mnie są zdecydowanie najlepsze.

Angelika to masz wesoło z teściową. Na takich ludzi najlepszy sposób to przytakiwać, uśmiechać się i robić swoje:thumbup::D

Marcepanek mojego lekarza dziś nie będzie z przyczyn osobistych. Tyle mi powiedzieli.

Witam i ja :)
Co d
o teściowych, to niestety nie miałam okazji poznac swojej .. a podobno fajna kobietka była, więc żałuję.. za to tesc.. to odrębna historia.. debil jakich mało.. jak starszacórka sie urodziła to powiedział ze nie jest jeszcze dziadkiem nie jest bo to dziewczynka ;/ wiec do dzisiaj nie uwazam zeby był dla niej dziadkiem, niech spada, potrafi powiedziec mi w oczy ze brzydko malą ubrałam .. bo np ma sukienke w poziome paski a powinna miec w pionowe :/ No i oczywiście JA :) Nie mieszkam na wsi, nie pracuje w polu, więc jestem nierobem :D Wiec z im nie rozmawiam , bo to debil :)
Czasem i moja mama potrafi ugrac typową tesciową :D zarówno w stosunku do mnie jak i do mojego m :) Więęc.. wyrównuje się :) hehe

Ja tam moja teściowa lubię. Jak próbowała mnie namawac bym synka ubierała ciepłej to jej mowilam że on zimnolubny jak ja. A jak kręciła nosem to mowilam że przecież nie choruje to chyba aż taki zamarznięty nie jest. Ogólnie stara się nie wtrącać a tylko dawać rady. Większość do mnie nie przemawia ale jej nie mowie tego bo kobieta naprawdę fajna. Jak kiedyś mały b l u niej a ją z mężem na zakupy pojechalam m wracam i patrzę że zimą w domu gorąco że w krótkim rekawku gorąco mi było a mały miał wtedy jakieś 1.5 roku i body z długim rajtuzki, na to spodnie adresowe ocieplane. Na bodziaka bluzeczka z dlugim i na to jeszcze bluza od dresu. Myslalm że padne . mały cały mokry. Ehh. I mowie jej po co tak ciepło go ubiera a ona że jej zimno. To mowie jego ubiera się tak jak ją chórze czyli body i rqjtuzy starcza. Dotarlo

zabila ja miałam podobnie, wracam dodomu kiedys, to było w lipcu a moja mała, w rajstopach takich zimowych, sukienka i na to bluza gruba i pytam co ona tak ciepło ubrana a mama mwi ze jej zimno to i Anite ubrała :) Padłam :)

reklama
Hehehe... teściowe. Temat rzeka. Moja na szczęście mieszka 300 km od nas. Generalnie dobra kobieta, ale lubi się trochę wtrącać. Tyle mojego spokoju, ze głównie jest zapatrzona w swojego drugiego synusia i jego rodzinę, więc my mamy spokój! Jupi!!! ;-)

Co do pieluch, to ja chyba też jednak będę z tych wygodnych matek i pójdę w jednorazówki. Mam traumę po tetrach mojej młodszej o 10 lat siostry, na których mama kazała mi się uczyć prasowania. ;-)

Dzięki za rady odnośnie fotelików. Zapisałam tą stronkę z testami i wybór najlepszego będzie zadaniem męża.
Co do wózków, to ja chcę, żeby był lekki, miał pompowane koła, nadawał się na wertepy, łatwo składał i czyścił. Na razie podobają mi się bebetto i tutek. Patrzyłam na x-landery, ale jakoś mnie nie zachwyciły. Jakie jeszcze firmy polecacie/znacie?

Wiztujące dzisiaj, trzymam kciuki!!!

Do góry