reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Aktina, prenatalne robiłaś w Białym? Bo ja dostałam skierowanie do Mastermed, pracownia USG program badań prenatalnych na Mazowieckiej,

Tutti, KarolinaE i Emenems i Viviene – nie zapominajcie o mnie, też mam prenatalne drugiego lipca, a jutro normalna wizyta u gin. Ostatnia wizyta była miesiąc temu, trochę się obawiam :(

Odnośnie dżemów i innych przetworów, wiecie, że niektóre firmy do cukrów żelujących dodają konserwanty. Jeszcze nie znalazłam żadnego, ale może któraś w Was coś namierzyła?

Ja w ogole nie daje zel foksow, wysmazam bardziej :)

reklama
Hej Dziewczyny:)
Moj pierworodny jest na etapie znajdz&zniszcz, codziennie jakieś szkody w domu na minimum 10 zl i ogolnie strasznie go energia rozpiera, wiec zwinelismy sie na wieś do moich rodzicow. W pociągu mieliśmy przyjemność spotkać panią premier:D, która urządziła sobie w nim kampanie wyborcza.;) przynajmniej mieliśmy super wypasiony skład i mega puntualnie wszystko sie odbywalo,jednak niestety tylko do Sopotu- czyli tam gdzie wysiadla:D

Widzę, ze poruszylyscie drażliwy temat karmienia piersią:) Dla mnie był to jeden wielki koszmar na początku, z perspektywy czasu żałuje, ze tak sie broniłam przed mm (głownie przez nacisk osób trzecich), ja cierpiałam i dziecko tez nieszczęśliwe. Bez sensu.

Ulicha, tez karmiłam jeszcze przez pierwsze tygodnie jak sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy, przerwalam, bo było to juz dla mnie zbyt duże obciążenie. Oczywiście znaleźli sie "eksperci laktacyjni" namawiający, zeby dalej karmic;)

Julia, piękna sukienka:)

Emenems, jak pogoda? Swietnie prezentuje sie to gosp. agroturystyczne:) udanego wypoczynku:)

Podziwiam Was Dziewczyny, nigdy nie robiłam żadnych przetworów na zimę.

I najważniejsze ! zaczęłam czuć ruchy, takie smyranie:) dosc wczesnie a Wy juz cos czujecie?:)

Limonka mi się tez kilka razy wydawało ze czuje ruchy, dwa razy to nawet konkret [emoji14] ale na ile to dzidzi a na ile jelita to nie wiem :D

Młoda była "ssaczką" jak to sama mówi też do pierwszych kilku tygodni tej ciąży ale cyce mam nadwrazliwe i musiała skończyć te przyjemności

Przetworów sama też nie robiłam, póki co obie mamy robią dla nas również. Ja tylko pomagam jak jestem na miejscu

Limonka już czujesz ruchy???

aktina z powodu wieku mam te prenatalne

a na letnie promocje, to sprawdzony sposób: we wtorek / środę, biura dają obniżki na last minute (czyli wyloty w ciągu tygodnia) i juz, w zeszłym roku polecieliśmy do Grecji na Kos na 8 dni do hotelu 5* jakieś 200 m od morza za niecałe 1400 od osoby - pokoje spoko, żarcie all, basen + morze - słodkie lenistwo, teraz to tylko pomarzyć mogę, bo nie decyduję się na lot
ale żeby było śmieszniej, jak szukaliśmy wycieczki to sprawdzaliśmy konkretnie na itaka i travelplanet, napisaliśmy do itaki przez stronkę i czekaliśmy na kontakt od agenta, w międzyczasie sprawdzaliśmy na travelplanet i pierwsi odezwali się Ci z travelplanet, powiedzieliśmy, że czekamy na odzew z itaki, a travelplanet na to, że dają nam zniżkę i jeszcze parking na lotnisku za darmo - na tą samą ofertę z itaki, którą wybraliśmy.
wcześniej też tak lataliśmy - umowy załatwiamy u sprawdzonych turoperatorów i przez internet - taniej niż w stacjonarnym biurze i można poczytac opinie o hotelu - co istotne,
aha dodam tylko, że raz polecieliśmy z rainbowtour - ale ostatniego dnia miał być wylot wieczorem, a przyśpieszyli i zrobili o 8 rano czyli z hotelu wyjeżdzaliśmy przed 6 - więcej nie latamy z rainbow :( oczywiście reklamacja nie uwzględniona, mimo, że np w innych krajach obowiązują specjalne wytyczne w tych sprawach.

Limonka- mnie tez się wydawało, że coś czuję, ale raczej to jelita :p W pierwszej ciąży te motylkowe ruchy czułam od 18 tyg, ale podobno w drugiej czuje się wcześniej

Ewkamm- na bank czuje, ze to dzidzia :) zaczęłam 15 tydz. W poprzedniej czułam juz w 16, położna mowila, ze to bardzo wczesnie, jak na pierwsza ciaze.

Vivienne, ja tez jestem zaopatrywana przez mamę, dlatego tak ciezko mi sie zabrać;) po odstąwieniu od piersi przeszłas na mm? Bo moj w ogole nie chce mleka z butli, próbowałam zagęszczać kleikiem, tak czy siak pluje:/ nie wiem jak go zachęcić, czy dać sobie spokoj?

Simka, ja nawet nie wyczekiwała jakos specjalnie, ogolnie spokojniej do wszystkiego podchodzę jak za pierwszym razem:) tez słyszałam, ze w drugiej ciazy szybciej sie czuje:) zapytam gina na kolejnej wizycie, czy to możliwe.

Hej dziewczyny! Ja po organizacji panienskiego wczoraj byłam dziś nieprzytomna:) spałam i spałam ale prawie wszystko się udało tylko przyszła panna młoda nie zadowolona z klubu- nie było discopolo.

A co do przetworow to macie rację, warto zrobić, to na czerwiec-lipiec będzie jak znalazł sliweczka ze słoiczka:)

Limonka nie, nie mam już potrzeby dawać mm. Marysia juz za duża ;) spróbuj może mleko roślinne na pewno zdrowsze i może będzie smaczniejsze ;) ile mały ma, może na butle juz za duży?

Mycha to poszalalas;) szkoda ze pannie młodej nie pasowało, może na weselu sobie odbije ;)

Kurde nie mogę zasnąć i ciągle chce mi się siku :(

reklama
Do góry