reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

A ja sobie nie mogę poradzić dziewczyny... 😭 Jestem załamana. Mnie przeraża ta myśl tego porodu. Ja mam normalnie to przed oczami. Dopiero co płakałam i myśl że to w każdej chwili może być.
A czy przy poprzednich porodach też miałaś takie lęki? Bo jest coś takiego jak tokofobia, jakbyś miała od psychiatry zalecenie to byś miała cesarkę. Bo ten strach trochę wygląda na tokofobie. Ja się domyślam tylko że jest to okropne przeżycie, ale będzie to moje pierwsze. Nie przeraża mnie to. Ale koleżanka którą przerażał poród poszła do psychiatry i dostała skierowanie na cesarkę. I miała cesarkę, dwa razy. U Ciebie może być już za późno na załatwianie tego, ale na Twoim miejscu bym próbowała.

reklama
A czy przy poprzednich porodach też miałaś takie lęki? Bo jest coś takiego jak tokofobia, jakbyś miała od psychiatry zalecenie to byś miała cesarkę. Bo ten strach trochę wygląda na tokofobie. Ja się domyślam tylko że jest to okropne przeżycie, ale będzie to moje pierwsze. Nie przeraża mnie to. Ale koleżanka którą przerażał poród poszła do psychiatry i dostała skierowanie na cesarkę. I miała cesarkę, dwa razy. U Ciebie może być już za późno na załatwianie tego, ale na Twoim miejscu bym próbowała.
Właśnie przeczytałam najnowsza wiadomość 🤣 zdecydowanie za późno 🤣

Właśnie przeczytałam najnowsza wiadomość 🤣 zdecydowanie za późno 🤣
Jest już za późno. Idę na żywioł... Nie miałam aż takich lęków. Ostatni poród wywołany źle wspominam ale poprzedni w covid gdzie sama rodziłam bo męża nie mogli wpuścić to wspominam super. Tak czy siak nie ominie mnie , urodzić trzeba. Czekam i tyle.

Hey dziewczyny , chce się Was doradzić, okres miałam 3 grudnia. 23 robiłam dwa testy o czułości 10 i nic nie pokazały , a 26grudnia pre test co ma czułość. 25 wyszła od razu. Dziś powtórzyłam test - pre test i też jest kreska , tyle że nie jest ciemniejsza ani trochę, ten sam odcień, macie doświadczenie z testami poradźcie mi , proszę czy te. Test dzisiejszy nie powinien być mocniejszy ?

Załączniki

• IMG_7147.jpeg
    IMG_7147.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 18
reklama
Hey dziewczyny , chce się Was doradzić, okres miałam 3 grudnia. 23 robiłam dwa testy o czułości 10 i nic nie pokazały , a 26grudnia pre test co ma czułość. 25 wyszła od razu. Dziś powtórzyłam test - pre test i też jest kreska , tyle że nie jest ciemniejsza ani trochę, ten sam odcień, macie doświadczenie z testami poradźcie mi , proszę czy te. Test dzisiejszy nie powinien być mocniejszy ?
Jak zrobiłam pierwszy test w przewidywanym terminie okresu to wyszła blada kreska, po 4 dniach już mocna.

Do góry