A czy przy poprzednich porodach też miałaś takie lęki? Bo jest coś takiego jak tokofobia, jakbyś miała od psychiatry zalecenie to byś miała cesarkę. Bo ten strach trochę wygląda na tokofobie. Ja się domyślam tylko że jest to okropne przeżycie, ale będzie to moje pierwsze. Nie przeraża mnie to. Ale koleżanka którą przerażał poród poszła do psychiatry i dostała skierowanie na cesarkę. I miała cesarkę, dwa razy. U Ciebie może być już za późno na załatwianie tego, ale na Twoim miejscu bym próbowała.A ja sobie nie mogę poradzić dziewczyny... Jestem załamana. Mnie przeraża ta myśl tego porodu. Ja mam normalnie to przed oczami. Dopiero co płakałam i myśl że to w każdej chwili może być.
reklama
Właśnie przeczytałam najnowsza wiadomość zdecydowanie za późnoA czy przy poprzednich porodach też miałaś takie lęki? Bo jest coś takiego jak tokofobia, jakbyś miała od psychiatry zalecenie to byś miała cesarkę. Bo ten strach trochę wygląda na tokofobie. Ja się domyślam tylko że jest to okropne przeżycie, ale będzie to moje pierwsze. Nie przeraża mnie to. Ale koleżanka którą przerażał poród poszła do psychiatry i dostała skierowanie na cesarkę. I miała cesarkę, dwa razy. U Ciebie może być już za późno na załatwianie tego, ale na Twoim miejscu bym próbowała.
MagdaaaLena
Fanka BB :)
Jest już za późno. Idę na żywioł... Nie miałam aż takich lęków. Ostatni poród wywołany źle wspominam ale poprzedni w covid gdzie sama rodziłam bo męża nie mogli wpuścić to wspominam super. Tak czy siak nie ominie mnie , urodzić trzeba. Czekam i tyle.Właśnie przeczytałam najnowsza wiadomość zdecydowanie za późno
Ja zamówiłam jakiś szyty ręcznie na vinted. W środku bawełniany, a z zewnątrz baranek ze sciagaczem. Taki jesienno-zimowyDziewczyny, jakich firm otulacze do fotelika ogarnialyscie? Brałyście takie grube czy cieńsze?
Kimiko
Moderator
ja wzięłam z Beztroski z merino, żeby do fotelika dziecko cienko ubierać. Czy się sprawdzi to się okażeDziewczyny, jakich firm otulacze do fotelika ogarnialyscie? Brałyście takie grube czy cieńsze?
julcia7777
Zaangażowana w BB
Dziewczyny w czym planujecie odebrać dziecko ze szpitala? W foteliku samochodowym czy nosidełku (jakim konkretnie)?
Trochę nie wiem jaka jest różnica? W sensie czym jest dla Ciebie fotelik a czym nosidełko?Dziewczyny w czym planujecie odebrać dziecko ze szpitala? W foteliku samochodowym czy nosidełku (jakim konkretnie)?
Hey dziewczyny , chce się Was doradzić, okres miałam 3 grudnia. 23 robiłam dwa testy o czułości 10 i nic nie pokazały , a 26grudnia pre test co ma czułość. 25 wyszła od razu. Dziś powtórzyłam test - pre test i też jest kreska , tyle że nie jest ciemniejsza ani trochę, ten sam odcień, macie doświadczenie z testami poradźcie mi , proszę czy te. Test dzisiejszy nie powinien być mocniejszy ?
Załączniki
reklama
Jak zrobiłam pierwszy test w przewidywanym terminie okresu to wyszła blada kreska, po 4 dniach już mocna.Hey dziewczyny , chce się Was doradzić, okres miałam 3 grudnia. 23 robiłam dwa testy o czułości 10 i nic nie pokazały , a 26grudnia pre test co ma czułość. 25 wyszła od razu. Dziś powtórzyłam test - pre test i też jest kreska , tyle że nie jest ciemniejsza ani trochę, ten sam odcień, macie doświadczenie z testami poradźcie mi , proszę czy te. Test dzisiejszy nie powinien być mocniejszy ?