reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Aktina, prenatalne robiłaś w Białym? Bo ja dostałam skierowanie do Mastermed, pracownia USG program badań prenatalnych na Mazowieckiej,

Tutti, KarolinaE i Emenems i Viviene – nie zapominajcie o mnie, też mam prenatalne drugiego lipca, a jutro normalna wizyta u gin. Ostatnia wizyta była miesiąc temu, trochę się obawiam :(

Odnośnie dżemów i innych przetworów, wiecie, że niektóre firmy do cukrów żelujących dodają konserwanty. Jeszcze nie znalazłam żadnego, ale może któraś w Was coś namierzyła?

Ja w ogole nie daje zel foksow, wysmazam bardziej :)

reklama
Hej Dziewczyny:)
Moj pierworodny jest na etapie znajdz&zniszcz, codziennie jakieś szkody w domu na minimum 10 zl i ogolnie strasznie go energia rozpiera, wiec zwinelismy sie na wieś do moich rodzicow. W pociągu mieliśmy przyjemność spotkać panią premier:D, która urządziła sobie w nim kampanie wyborcza.;) przynajmniej mieliśmy super wypasiony skład i mega puntualnie wszystko sie odbywalo,jednak niestety tylko do Sopotu- czyli tam gdzie wysiadla:D

Widzę, ze poruszylyscie drażliwy temat karmienia piersią:) Dla mnie był to jeden wielki koszmar na początku, z perspektywy czasu żałuje, ze tak sie broniłam przed mm (głownie przez nacisk osób trzecich), ja cierpiałam i dziecko tez nieszczęśliwe. Bez sensu.

Ulicha, tez karmiłam jeszcze przez pierwsze tygodnie jak sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy, przerwalam, bo było to juz dla mnie zbyt duże obciążenie. Oczywiście znaleźli sie "eksperci laktacyjni" namawiający, zeby dalej karmic;)

Julia, piękna sukienka:)

Emenems, jak pogoda? Swietnie prezentuje sie to gosp. agroturystyczne:) udanego wypoczynku:)

Podziwiam Was Dziewczyny, nigdy nie robiłam żadnych przetworów na zimę.

I najważniejsze ! zaczęłam czuć ruchy, takie smyranie:) dosc wczesnie a Wy juz cos czujecie?:)

Limonka mi się tez kilka razy wydawało ze czuje ruchy, dwa razy to nawet konkret [emoji14] ale na ile to dzidzi a na ile jelita to nie wiem :D

Młoda była "ssaczką" jak to sama mówi też do pierwszych kilku tygodni tej ciąży ale cyce mam nadwrazliwe i musiała skończyć te przyjemności

Przetworów sama też nie robiłam, póki co obie mamy robią dla nas również. Ja tylko pomagam jak jestem na miejscu

Limonka już czujesz ruchy???

aktina z powodu wieku mam te prenatalne

a na letnie promocje, to sprawdzony sposób: we wtorek / środę, biura dają obniżki na last minute (czyli wyloty w ciągu tygodnia) i juz, w zeszłym roku polecieliśmy do Grecji na Kos na 8 dni do hotelu 5* jakieś 200 m od morza za niecałe 1400 od osoby - pokoje spoko, żarcie all, basen + morze - słodkie lenistwo, teraz to tylko pomarzyć mogę, bo nie decyduję się na lot
ale żeby było śmieszniej, jak szukaliśmy wycieczki to sprawdzaliśmy konkretnie na itaka i travelplanet, napisaliśmy do itaki przez stronkę i czekaliśmy na kontakt od agenta, w międzyczasie sprawdzaliśmy na travelplanet i pierwsi odezwali się Ci z travelplanet, powiedzieliśmy, że czekamy na odzew z itaki, a travelplanet na to, że dają nam zniżkę i jeszcze parking na lotnisku za darmo - na tą samą ofertę z itaki, którą wybraliśmy.
wcześniej też tak lataliśmy - umowy załatwiamy u sprawdzonych turoperatorów i przez internet - taniej niż w stacjonarnym biurze i można poczytac opinie o hotelu - co istotne,
aha dodam tylko, że raz polecieliśmy z rainbowtour - ale ostatniego dnia miał być wylot wieczorem, a przyśpieszyli i zrobili o 8 rano czyli z hotelu wyjeżdzaliśmy przed 6 - więcej nie latamy z rainbow :( oczywiście reklamacja nie uwzględniona, mimo, że np w innych krajach obowiązują specjalne wytyczne w tych sprawach.

Limonka- mnie tez się wydawało, że coś czuję, ale raczej to jelita :p W pierwszej ciąży te motylkowe ruchy czułam od 18 tyg, ale podobno w drugiej czuje się wcześniej

Ewkamm- na bank czuje, ze to dzidzia :) zaczęłam 15 tydz. W poprzedniej czułam juz w 16, położna mowila, ze to bardzo wczesnie, jak na pierwsza ciaze.

Vivienne, ja tez jestem zaopatrywana przez mamę, dlatego tak ciezko mi sie zabrać;) po odstąwieniu od piersi przeszłas na mm? Bo moj w ogole nie chce mleka z butli, próbowałam zagęszczać kleikiem, tak czy siak pluje:/ nie wiem jak go zachęcić, czy dać sobie spokoj?

Simka, ja nawet nie wyczekiwała jakos specjalnie, ogolnie spokojniej do wszystkiego podchodzę jak za pierwszym razem:) tez słyszałam, ze w drugiej ciazy szybciej sie czuje:) zapytam gina na kolejnej wizycie, czy to możliwe.

Hej dziewczyny! Ja po organizacji panienskiego wczoraj byłam dziś nieprzytomna:) spałam i spałam ale prawie wszystko się udało tylko przyszła panna młoda nie zadowolona z klubu- nie było discopolo.

A co do przetworow to macie rację, warto zrobić, to na czerwiec-lipiec będzie jak znalazł sliweczka ze słoiczka:)

Limonka nie, nie mam już potrzeby dawać mm. Marysia juz za duża ;) spróbuj może mleko roślinne na pewno zdrowsze i może będzie smaczniejsze ;) ile mały ma, może na butle juz za duży?

Mycha to poszalalas;) szkoda ze pannie młodej nie pasowało, może na weselu sobie odbije ;)

Kurde nie mogę zasnąć i ciągle chce mi się siku :(

reklama
Do góry