reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Hej dziewczyny :)

My mamy dom ale dalej go wykańczamy, teraz mieszkamy na dole, w zimę chcemy zrobić u góry nasza sypialnie i jeden pokój dla Olina a Roman na samym początku będzie z nami tak jak teraz Olin. Na dole mamy duży salon połączony z jadalnią i otwarta kuchnia a śpimy w małym pokoiku. @Ale i tak czekamy na zimę i u góry bierzemy się za dwa pokoje no i chcemy zrobić sobie garderobę. Łazienka i jeszcze jeden pokój jeszcze trochę poczeka. Ewentualnie Olin i Roman razem przez jakiś coś będą mieć razem pokój.

Ja dopiero od 2 lat robie wek tj. Kładę truskawki, śliwki, wiśnie, później robie różne sałatki typu szwedzka, ogórek z curry, i ogródek papryką, koperek na słodko kwaśne. W tym roku chce włożyć jeszcze paprykę. Olinowi w zeszłym roku zrobiłam mus z jabłek, malin, śliwek, zajada się tym przez całą zimę.
Oczywiście pierwsze smaki poznał po skończeniu 6 miesiąca, bo jednak się boje coby nie miał rewelacji żołądkowych. Wiem ze kole znak podawała słoiczków juz od 4 musiała, ja wolałam poczekać i tak samo zrobię przy drugim ;) każdy ma swoje zdanie i ja je szanuje. Nawet kija pediatra kazała dietę rozszerzać dopiero po ukończeniu 6 miesiąca przy mm, wiec może coś w tym jest, w każdym razie jest większa pewność że układ trawienny malucha jest bardziej dorzaly :)

Hej dziewczyny :)

My mamy dom ale dalej go wykańczamy, teraz mieszkamy na dole, w zimę chcemy zrobić u góry nasza sypialnie i jeden pokój dla Olina a Roman na samym początku będzie z nami tak jak teraz Olin. Na dole mamy duży salon połączony z jadalnią i otwarta kuchnia a śpimy w małym pokoiku. @Ale i tak czekamy na zimę i u góry bierzemy się za dwa pokoje no i chcemy zrobić sobie garderobę. Łazienka i jeszcze jeden pokój jeszcze trochę poczeka. Ewentualnie Olin i Roman razem przez jakiś coś będą mieć razem pokój.

Ja dopiero od 2 lat robie wek tj. Kładę truskawki, śliwki, wiśnie, później robie różne sałatki typu szwedzka, ogórek z curry, i ogródek papryką, koperek na słodko kwaśne. W tym roku chce włożyć jeszcze paprykę. Olinowi w zeszłym roku zrobiłam mus z jabłek, malin, śliwek, zajada się tym przez całą zimę.
Oczywiście pierwsze smaki poznał po skończeniu 6 miesiąca, bo jednak się boje coby nie miał rewelacji żołądkowych. Wiem ze kole znak podawała słoiczków juz od 4 musiała, ja wolałam poczekać i tak samo zrobię przy drugim ;) każdy ma swoje zdanie i ja je szanuje. Nawet kija pediatra kazała dietę rozszerzać dopiero po ukończeniu 6 miesiąca przy mm, wiec może coś w tym jest, w każdym razie jest większa pewność że układ trawienny malucha jest bardziej dorzaly :)

A jak sie robi te musy bo ja sie kompletnie nie znam? [emoji3]

julia- no to uff :) Spoko, jak bratanica dostała ospę to ja też panikowałam i sprawdzałam siebie i młodą pod kątem każdej krostki :p
Pokaż, pokaż sukienkę Małej :) A dla siebie coś jeszcze znajdziesz :)

Dla mnie kp było naturalne, ale jakbym musiała przejsć na mm, to też tragedii by nie było.

Vivienne- my wakacje zawsze jakieś tanie w niedrogim pensjonacie lub na prywatnych kwaterach, z jedzeniem (w swoim zakresie), pamiątkami, wejściówkami i dojazdem to max 1200-1500 zł za 3 osoby nad morzem na 6-7 dni nam wychodzi
Ale też sporo wydatków ostatnio bo i wesele i lekarz prywatnie na początku, trochę kasy poszło.

To jak Wasi mężowie mają na imię, ze wszyscy imieniny obchodzą?

U nas dziciaki będą razem w pokoju, ale planuję na początek kupić oprócz łóżeczka kosz mojżesza i chociaż pierwsze tygodnie mieć maluszka w sypialni obok siebie

Nawenie piszcie o tych nawiedzonych mamach kp, ja karmie 13 m cycem i juz kończę, bo widzę ze mój syncio bardziej rekreacyjne ciągnie ;) wieczorem duża kolacja ale przy cycu usypia, od tyg w nocy tylko woda a rano od dziś tez juz tylko woda cycem pogardził później duże śniadanie, ten to ma spust :)

Ja to nawet nie napisze na fb na stronie kp ze kończę z cycem bo zostane zlinczowana, że za wcześnie ze dziecko potrzebuje i ze dam radę do porodu kolejnego dzidziola :) tam są tak nawiedzone ze szok

Ja nie mam nic do mam karmiących mm bo różne są sytuacje. One też są zajebiaszcze ;) a ze nie karmią kp to są złe? ? Nie każda ma wsparcie osób najbliższych czy nawet wykwalifikowanych :( ja sama nie wiem czy bym karmiła dzieki położnej środowiskowej, teściowej i mojemu chłopu, bo wątpię :(

Tutaj dla zainteresowanych cenowo naszego wypoczynku :)

Cena za studio za dobę przy pobycie 1 osoby w
studio -100 pln, 2 osób w
studio- 150 pln ( jedno łóżko podwójne, dwa komplety pościeli,
ręczniki), przy pobycie 3 osób w studio ( jedno łóżko podwójne +
kanapa rozkładana, ręczniki)-180 pln, 4 osoby- 200 pln, dzieci do 3
lat bez opłat.
Przyjazdy z zasady od 16.00, wyjazdy do 12.00, ale zależy to od tego czy
musimy akurat przygotować pokój dla następnych gości.

możliwa dostawa domowych obiadów lub obiado - kolacji
bezpośrednio do Państwa mieszkań, cena 30 pln od osoby, oraz poranna
dostawa produktów na śniadanie (koszyk śniadaniowy: pieczywo, masło,
jajka, wędlina, twaróg, jogurt, ser, mousli, konfitura, owoce) - 20 pln
od osoby, można u nas zamówić ciasto domowego wypieku (blacha 25x25
cm) - 30 pln pln, możliwość kuchni wegetariańskiej lub wegańskiej
Ewy Pe , obiad lub obiadokolacja 40pln , śniadanie 25 pln-konieczna
wcześniejsza rezerwacja.

KrolinaE ja np jabłka kroiłam w kostkę, wlewa łam trochę wody i tak prazylam do miękkości, później brałam blender i blendowałam, jak trzeba było to jeszcze przez sitko przecieralam coby żadnej skórki nie było Tak robiłam tez ze śliwka i maliną :) a I nie do dawałam cukru bo było wystarczająco słodkie :)

reklama
Ulicha to ja jestem z tych nawiedzonych [emoji14] ale na sile nie zamierzam nikogo nawracać ani się wtrącać. Wychodzę z założenia że nie matka karmiąca mm jest gorsza a samo mleko i ważne jest to wsparcie, którego tak często brak :( ale jeśli ktoś nie chce próbować to uszczęśliwiac nie będę ;)

Do góry