Vivienne
Marysiowa Mama :) Moderatorka
Aktina a i tak wszystko okaże się po porodzie. Musi być dobrze, trzymam kciuki
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hej dziewczyny
My mamy dom ale dalej go wykańczamy, teraz mieszkamy na dole, w zimę chcemy zrobić u góry nasza sypialnie i jeden pokój dla Olina a Roman na samym początku będzie z nami tak jak teraz Olin. Na dole mamy duży salon połączony z jadalnią i otwarta kuchnia a śpimy w małym pokoiku. @Ale i tak czekamy na zimę i u góry bierzemy się za dwa pokoje no i chcemy zrobić sobie garderobę. Łazienka i jeszcze jeden pokój jeszcze trochę poczeka. Ewentualnie Olin i Roman razem przez jakiś coś będą mieć razem pokój.
Ja dopiero od 2 lat robie wek tj. Kładę truskawki, śliwki, wiśnie, później robie różne sałatki typu szwedzka, ogórek z curry, i ogródek papryką, koperek na słodko kwaśne. W tym roku chce włożyć jeszcze paprykę. Olinowi w zeszłym roku zrobiłam mus z jabłek, malin, śliwek, zajada się tym przez całą zimę.
Oczywiście pierwsze smaki poznał po skończeniu 6 miesiąca, bo jednak się boje coby nie miał rewelacji żołądkowych. Wiem ze kole znak podawała słoiczków juz od 4 musiała, ja wolałam poczekać i tak samo zrobię przy drugim każdy ma swoje zdanie i ja je szanuje. Nawet kija pediatra kazała dietę rozszerzać dopiero po ukończeniu 6 miesiąca przy mm, wiec może coś w tym jest, w każdym razie jest większa pewność że układ trawienny malucha jest bardziej dorzaly