reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Hej Dziewczyny:)
Moj pierworodny jest na etapie znajdz&zniszcz, codziennie jakieś szkody w domu na minimum 10 zl i ogolnie strasznie go energia rozpiera, wiec zwinelismy sie na wieś do moich rodzicow. W pociągu mieliśmy przyjemność spotkać panią premier:D, która urządziła sobie w nim kampanie wyborcza.;) przynajmniej mieliśmy super wypasiony skład i mega puntualnie wszystko sie odbywalo,jednak niestety tylko do Sopotu- czyli tam gdzie wysiadla:D

Widzę, ze poruszylyscie drażliwy temat karmienia piersią:) Dla mnie był to jeden wielki koszmar na początku, z perspektywy czasu żałuje, ze tak sie broniłam przed mm (głownie przez nacisk osób trzecich), ja cierpiałam i dziecko tez nieszczęśliwe. Bez sensu.

Ulicha, tez karmiłam jeszcze przez pierwsze tygodnie jak sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy, przerwalam, bo było to juz dla mnie zbyt duże obciążenie. Oczywiście znaleźli sie "eksperci laktacyjni" namawiający, zeby dalej karmic;)

Julia, piękna sukienka:)

Emenems, jak pogoda? Swietnie prezentuje sie to gosp. agroturystyczne:) udanego wypoczynku:)

Podziwiam Was Dziewczyny, nigdy nie robiłam żadnych przetworów na zimę.

I najważniejsze ! zaczęłam czuć ruchy, takie smyranie:) dosc wczesnie a Wy juz cos czujecie?:)

Rany, a myslalam ze mi odbija tez to wczoraj poczulam jak jadlam ciastka! Myslalam ze mi sie cis zdaje ale pierwszy raz cos takiego poczulam!!!![emoji322][emoji3][emoji322][emoji3][emoji322][emoji3]

reklama
Ja to sie mega dobrze czuje gdyby nie brzuch jakbym s ciazy nie była wcxoraj pol dnia zeiedzalam kilka kilometrów zrobiłam i maz kazal mi na sile odpoczywać :D

Co do kp to bedxie dla mnie przykry obowiązek bo jest to mega uwiązanie... Jak jest mm tatuś moze mamę zastąpić cała noc a tsk dupa.
Moja sis od razu przeszła na mm mała ma 6 lat i okaz zdrowia. Planuje kilka tygodni Max do 3 miesięcy ale jak same piszecie - zycie pokaze wiec nie chce sie nastawiać

Limonka już czujesz ruchy???

aktina z powodu wieku mam te prenatalne

a na letnie promocje, to sprawdzony sposób: we wtorek / środę, biura dają obniżki na last minute (czyli wyloty w ciągu tygodnia) i juz, w zeszłym roku polecieliśmy do Grecji na Kos na 8 dni do hotelu 5* jakieś 200 m od morza za niecałe 1400 od osoby - pokoje spoko, żarcie all, basen + morze - słodkie lenistwo, teraz to tylko pomarzyć mogę, bo nie decyduję się na lot
ale żeby było śmieszniej, jak szukaliśmy wycieczki to sprawdzaliśmy konkretnie na itaka i travelplanet, napisaliśmy do itaki przez stronkę i czekaliśmy na kontakt od agenta, w międzyczasie sprawdzaliśmy na travelplanet i pierwsi odezwali się Ci z travelplanet, powiedzieliśmy, że czekamy na odzew z itaki, a travelplanet na to, że dają nam zniżkę i jeszcze parking na lotnisku za darmo - na tą samą ofertę z itaki, którą wybraliśmy.
wcześniej też tak lataliśmy - umowy załatwiamy u sprawdzonych turoperatorów i przez internet - taniej niż w stacjonarnym biurze i można poczytac opinie o hotelu - co istotne,
aha dodam tylko, że raz polecieliśmy z rainbowtour - ale ostatniego dnia miał być wylot wieczorem, a przyśpieszyli i zrobili o 8 rano czyli z hotelu wyjeżdzaliśmy przed 6 - więcej nie latamy z rainbow :( oczywiście reklamacja nie uwzględniona, mimo, że np w innych krajach obowiązują specjalne wytyczne w tych sprawach.
My tak mielismy z itaki w zeszlym roku.... i to ba beszczela w srode mieoismy miec wylot o 18 to spoko o 14 z hotelh bo przy samym lotnisku mieszkalismy to dosyc ze z hotelu wyjechalismy np nie w srode o 14 tak jak mialo byc to we wtorek o 23 na lotnisko do tunisu czyli kilka h autokarem z rocznym dzieckiem (a niebezowodu bralismy lotnisko kilka km od hotelu) to wylot mial byc o 4 rano i oczywiscie byl opozniony.
A na lotnisku w tunisie jedynym samolotek ktory mial odleciec byl nasz na lotnisku zywej duszy za nami sklepy pozamykane zyc nieumierac......

Hej dziewczyny, czytam Was jak tylko mam chwile, ale nie zawsze uda mi się coś napisać ;) czekam dalej z utęsknieniem i nadzieją na koniec pierwszego trymestru, bo spanie z miską mnie już wykańcza, z reszta dalej mam bardzo obniżony nastrój i fatalnie ogólnie się czuję ;]
też chciałam dopytać Was o badanie moczu, w pt odebrałam i na wyniku m.in liczne bakterie (mocz pobrałam prawidłowo), po za tym czuje, że z pęcherzem jest coś nie tak, w sumie zawsze miałam skłonność do bakterii i różnych takich zapaleń. Zadzwonię dziś do swojego lekarza, bo wizytę mam dopiero 8 na prenatalne, a po tym co czytałam o tych zapaleniach bakteryjnych pęcherza to boję się czekać...
Nasmęciłam od rana ;) my z mężem też mamy apogeum wydatków w wakacje, ale nad morze na tydz pod koniec lipca ruszamy, zawsze te parę groszy uskrobiemy i sobie tłumaczymy, że po całym roku nam się należy ;)

Green ja tez siedze niepewna, kupiłam antybakteryjny zel do higieny intymnej , chusteczki i podmywam sie za kazdym razem, pije jak dziewczyny mowily herbate z pokrzywy i żurawiny i czekam do czwartku ... Robiłaś posiew ? Bo to zalezy jakie bakterie tez - nie denerwuj sie.

Ja wczoraj wypiłam Warkę Radler 0.0% mam nadzieje ze to ok bo obejrZalam cała puszkę i na prawde jest 0.0 bo 60% to lemoniada bo miałam tez Lecha free i z przodu ze zero alku a z tylu ze poniżej 0.5% - to nie piłam bo jednak był alkohol... Maz wypił :)
A wy pilyscie juz ta Warkę ?? Jest ok?

Aktina powodzenia na badaniu, nie stresuj się :*

Emenems ale za to KP jaka oszczędność kasy ;p mam nadzieje ze uda mi się drugie Maleństwo tez bezproblemowo karmić bo mm kłóci się z moją wizja ;)

Ja mam w czwartek na 13.30 chyba, nikt nie ma przede mną? Mam nadzieje ze dowiem się samych dobrych rzeczy i po południu cznychniemy na wieś

Green jak liczne, masz podane liczby i normy?u mnie wyszło 27 a norma podana do 500. Oprócz tego że sikam jak nakręcona nie raz to nic nie czuję bólu itp. Jak czujesz ze pęcherz nie halo pij sok z żurawiny, aceroli, napar z pokrzywy, albo któraś pisała o ziołowych tabletkach, urosept chyba ?

Vivienne - oszczędność jak oszczędność - ja chce wrocic do pracy na jeden dzien do pracy i mm jest wygodniejsze jak maz bedzie w domu z dzieckiem.
Pozatym denerwuje mnie karmienie w miejscach publicznych - jak nikt mnie nie zmusi wole szybko przejsc na mm

reklama
Do góry