Nie mam doświadczenia, jedyne co to mam od początku duże upławy że aż czasem się zastanawiałam czy się nie posikalam a tak to nic więcej. Ale są one bardziej wodniste niż gęste.Hej dziewczyny co do opuchlizny to też mi puchną nogi szczególnie jak dłużej pochodzę i trochę bardziej prawa stopa , przestałam nosić biżuterię na dłoniach bo założę ale nie wiem czy zdejmę. Obrączkę zdjęłam już ze dwa miesiące temu a pierścionek zaręczynowy został i nie ma szans żebym go zdjęła. Prawa ręka mi bardzo drętwieje. Wczoraj wyszliśmy na spacer po obiedzie to nie mogłam za rączkę trzymać synka bo mam takie kłucie w ręku. Dziewczyny ja mam takie pytanie... Nie są to przyjemne tematy ale kogo mam zapytać teraz jak nie Was? U mnie przedwczoraj rano po 6 jak leżałam poleciała mi wydzielina, i od tamtej pory co jakiś czas mam takie gęstsze upławy. Czy wy też tak macie? U mnie kolejna ciąża ale inaczej miałam. Mi kiedyś to odszedł czop i wiedziałam że to jest to. W żadnej ciąży nie miałam przepowiadających skurczy a w tej tak. Dlatego każda ciąża może być inna. Wczoraj wieczorem też myślałam że coś się rozkręci i cisza.
reklama
Ja nie mówię, że to się będzie pokrywać, tylko że będzie bo to daje taki trochę ogląd kim jesteś to jak się będzie miało do rzeczywistości to wiadomo nigdy nie wiesz xDTeż dwa razy miałam ale to co wpisałam średnio się pokryło z rzeczywistością i dlatego się zastanawiam teraz co zrobić ale pewnie się zmotywuje i napisze dla własnego spokoju
A może czop się odrywa w kilku kawałkach? Tak strzelam bo mi przed żadnym porodem nie odszedł więc w tym temacie nie mam doświadczenia
julcia7777
Zaangażowana w BB
A mogłabyś napisać co tam zawarłaś? Ja nie mam nic przeciwko każdej formie pomocy: oksytocynie czy znieczuleniu. U nas ponoć bez proponują również gaz. Nie doczytałam o ,,minusach". Czy tylko tyle tam trzeba napisać?Tak, ja mam. Myślę że to jakieś też ułatwienie dla personelu żeby wiedzieć z kim mają do czynienia i w jaki sposób się z tą osobą dogadać. Dla mnie to takie CV trochę żeby trochę lepiej mnie poznały
Ja mam tam że chciałabym rodzić z mężem, że chciałabym ochronę krocza chyba że inaczej się nie uda, żeby nie podawać oksytocyny chyba że jest medyczne wskazanie, że chciałabym skorzystać ze znieczulenia, że chciałabym pozycje wertykalne i mało leżeć, że chciałabym żeby światło było przyciemniane jak dziecko będzie już wychodzić, żeby podczas przychodzenia dziecka czyli na ostatnim etapie był tylko potrzebny personel, że proszę o pomoc w przystawieniu dziecka do piersi, że chce 2 godziny dziecko mieć na sobie i to chyba wszystkoA mogłabyś napisać co tam zawarłaś? Ja nie mam nic przeciwko każdej formie pomocy: oksytocynie czy znieczuleniu. U nas ponoć bez proponują również gaz. Nie doczytałam o ,,minusach". Czy tylko tyle tam trzeba napisać?
julcia7777
Zaangażowana w BB
DziękujęJa mam tam że chciałabym rodzić z mężem, że chciałabym ochronę krocza chyba że inaczej się nie uda, żeby nie podawać oksytocyny chyba że jest medyczne wskazanie, że chciałabym skorzystać ze znieczulenia, że chciałabym pozycje wertykalne i mało leżeć, że chciałabym żeby światło było przyciemniane jak dziecko będzie już wychodzić, żeby podczas przychodzenia dziecka czyli na ostatnim etapie był tylko potrzebny personel, że proszę o pomoc w przystawieniu dziecka do piersi, że chce 2 godziny dziecko mieć na sobie i to chyba wszystko
Jest dużo wzorów w internecie. Warto przejrzeć i przemyśleć na czym nam zależy a czego chcemy uniknąć. Co prawda przy porodzie i tak może się zdarzyć inaczej ale na to już wpływu nie mamyDziękuję
Jeżeli chodzi o gaz to tam chyba nie ma żadnych jakiś problemów oprócz tego że niedobrze się może zrobić czy senność, ale ultiva za to jest na opiatach i ja tego będę unikać jak ognia, bo to jednak trafia też do dziecka.A mogłabyś napisać co tam zawarłaś? Ja nie mam nic przeciwko każdej formie pomocy: oksytocynie czy znieczuleniu. U nas ponoć bez proponują również gaz. Nie doczytałam o ,,minusach". Czy tylko tyle tam trzeba napisać?
Palinka13
Moderator
ja nie pisze bo w szpitalach w mojej okolicy czegos takiego nie ma znaczy jest ale wiecieA z innej beczki, piszecie plan porodu?
reklama
Palinka13
Moderator
ja mam caly czas taki mleczny śluz poki co bez zmian. Wczesniej mialam bardziej wodnistyHej dziewczyny co do opuchlizny to też mi puchną nogi szczególnie jak dłużej pochodzę i trochę bardziej prawa stopa , przestałam nosić biżuterię na dłoniach bo założę ale nie wiem czy zdejmę. Obrączkę zdjęłam już ze dwa miesiące temu a pierścionek zaręczynowy został i nie ma szans żebym go zdjęła. Prawa ręka mi bardzo drętwieje. Wczoraj wyszliśmy na spacer po obiedzie to nie mogłam za rączkę trzymać synka bo mam takie kłucie w ręku. Dziewczyny ja mam takie pytanie... Nie są to przyjemne tematy ale kogo mam zapytać teraz jak nie Was? U mnie przedwczoraj rano po 6 jak leżałam poleciała mi wydzielina, i od tamtej pory co jakiś czas mam takie gęstsze upławy. Czy wy też tak macie? U mnie kolejna ciąża ale inaczej miałam. Mi kiedyś to odszedł czop i wiedziałam że to jest to. W żadnej ciąży nie miałam przepowiadających skurczy a w tej tak. Dlatego każda ciąża może być inna. Wczoraj wieczorem też myślałam że coś się rozkręci i cisza.