reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Hej dziewczyny 😊 co do opuchlizny to też mi puchną nogi szczególnie jak dłużej pochodzę i trochę bardziej prawa stopa , przestałam nosić biżuterię na dłoniach bo założę ale nie wiem czy zdejmę. Obrączkę zdjęłam już ze dwa miesiące temu a pierścionek zaręczynowy został i nie ma szans żebym go zdjęła. Prawa ręka mi bardzo drętwieje. Wczoraj wyszliśmy na spacer po obiedzie to nie mogłam za rączkę trzymać synka bo mam takie kłucie w ręku. Dziewczyny ja mam takie pytanie... Nie są to przyjemne tematy ale kogo mam zapytać teraz jak nie Was?😁 U mnie przedwczoraj rano po 6 jak leżałam poleciała mi wydzielina, i od tamtej pory co jakiś czas mam takie gęstsze upławy. Czy wy też tak macie? U mnie kolejna ciąża ale inaczej miałam. Mi kiedyś to odszedł czop i wiedziałam że to jest to. W żadnej ciąży nie miałam przepowiadających skurczy a w tej tak. Dlatego każda ciąża może być inna. Wczoraj wieczorem też myślałam że coś się rozkręci i cisza.
Nie mam doświadczenia, jedyne co to mam od początku duże upławy że aż czasem się zastanawiałam czy się nie posikalam 😅 a tak to nic więcej. Ale są one bardziej wodniste niż gęste.

reklama
Też dwa razy miałam ale to co wpisałam średnio się pokryło z rzeczywistością 🙈 i dlatego się zastanawiam teraz co zrobić ale pewnie się zmotywuje i napisze dla własnego spokoju

A może czop się odrywa w kilku kawałkach? Tak strzelam bo mi przed żadnym porodem nie odszedł więc w tym temacie nie mam doświadczenia
Ja nie mówię, że to się będzie pokrywać, tylko że będzie bo to daje taki trochę ogląd kim jesteś :) to jak się będzie miało do rzeczywistości to wiadomo nigdy nie wiesz xD

Tak, ja mam. Myślę że to jakieś też ułatwienie dla personelu żeby wiedzieć z kim mają do czynienia i w jaki sposób się z tą osobą dogadać. Dla mnie to takie CV trochę 😅 żeby trochę lepiej mnie poznały :p
A mogłabyś napisać co tam zawarłaś? Ja nie mam nic przeciwko każdej formie pomocy: oksytocynie czy znieczuleniu. U nas ponoć bez proponują również gaz. Nie doczytałam o ,,minusach". Czy tylko tyle tam trzeba napisać?

A mogłabyś napisać co tam zawarłaś? Ja nie mam nic przeciwko każdej formie pomocy: oksytocynie czy znieczuleniu. U nas ponoć bez proponują również gaz. Nie doczytałam o ,,minusach". Czy tylko tyle tam trzeba napisać?
Ja mam tam że chciałabym rodzić z mężem, że chciałabym ochronę krocza chyba że inaczej się nie uda, żeby nie podawać oksytocyny chyba że jest medyczne wskazanie, że chciałabym skorzystać ze znieczulenia, że chciałabym pozycje wertykalne i mało leżeć, że chciałabym żeby światło było przyciemniane jak dziecko będzie już wychodzić, żeby podczas przychodzenia dziecka czyli na ostatnim etapie był tylko potrzebny personel, że proszę o pomoc w przystawieniu dziecka do piersi, że chce 2 godziny dziecko mieć na sobie i to chyba wszystko :)

Ja mam tam że chciałabym rodzić z mężem, że chciałabym ochronę krocza chyba że inaczej się nie uda, żeby nie podawać oksytocyny chyba że jest medyczne wskazanie, że chciałabym skorzystać ze znieczulenia, że chciałabym pozycje wertykalne i mało leżeć, że chciałabym żeby światło było przyciemniane jak dziecko będzie już wychodzić, żeby podczas przychodzenia dziecka czyli na ostatnim etapie był tylko potrzebny personel, że proszę o pomoc w przystawieniu dziecka do piersi, że chce 2 godziny dziecko mieć na sobie i to chyba wszystko :)
Dziękuję:)

Jeżeli chodzi o gaz to tam chyba nie ma żadnych jakiś problemów oprócz tego że niedobrze się może zrobić czy senność, ale ultiva za to jest na opiatach i ja tego będę unikać jak ognia, bo to jednak trafia też do dziecka.

reklama
Hej dziewczyny 😊 co do opuchlizny to też mi puchną nogi szczególnie jak dłużej pochodzę i trochę bardziej prawa stopa , przestałam nosić biżuterię na dłoniach bo założę ale nie wiem czy zdejmę. Obrączkę zdjęłam już ze dwa miesiące temu a pierścionek zaręczynowy został i nie ma szans żebym go zdjęła. Prawa ręka mi bardzo drętwieje. Wczoraj wyszliśmy na spacer po obiedzie to nie mogłam za rączkę trzymać synka bo mam takie kłucie w ręku. Dziewczyny ja mam takie pytanie... Nie są to przyjemne tematy ale kogo mam zapytać teraz jak nie Was?😁 U mnie przedwczoraj rano po 6 jak leżałam poleciała mi wydzielina, i od tamtej pory co jakiś czas mam takie gęstsze upławy. Czy wy też tak macie? U mnie kolejna ciąża ale inaczej miałam. Mi kiedyś to odszedł czop i wiedziałam że to jest to. W żadnej ciąży nie miałam przepowiadających skurczy a w tej tak. Dlatego każda ciąża może być inna. Wczoraj wieczorem też myślałam że coś się rozkręci i cisza.
ja mam caly czas taki mleczny śluz poki co bez zmian. Wczesniej mialam bardziej wodnisty :)

Do góry