reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Jak was czytam to glupieje. Każda bete robi jakieś specyfiki bierze. A ja nic. Czekam tylko na wite u lekarza. Szkoda mi nerwów na czekanie na wyniki czy przyrost bety jest odpowiedni. Brr...

reklama
Żabila jeden chce, drugi nie :) dziewczyny są po różnych przejściach wiec to naturalne ze sue boją i chcą sprawdzić czy wszystko ok, taka natura człowieka ze lubi wiedzieć :) a nie wiem czy kwas foliowy, żelazo bądź magnez to znowu takie specyfiki :) co do progesteronu to uwierz, każdy wolałby nie brać ale każda ciąża jest inna i czasami trzeba :)

Hej. Poszlam na badanie bety, wyniki po 14. Jestem ciekawa co z tego wyjdzie.

Ja wymiotowalam w pierwszej i w drugiej. Dokladnie od 7 tyg. Wszystko mialam jak w zegarku w poprzednich ciazach. Tylko ta jest inna.

Emenems - no ja zaczęłam 7 tydzień i rzygam jak kot. ;)

Zabila - ja na becie nie byłam ani razu i nie narzekam. Ale wcale nie dziwie się dziewczynom które chodzą, jeśli tylko ma je to uspokoić.

Chyba umrę - rzyganie i praca to za dużo na raz.

Emenems ja nie chce Ci straszyc. Ja tylko pisze jak ja mialam. Calkiem mozliwe ze Ciebie calkowicie ominą mdlosci I wymioty. Wiele przeciez kobiet nie ma takich objawow. Wiec glowa do gory. Bedzie co ma byc ;)

a mnie teraz mdli po ciastku haha :p za kare chyba :) szczerze to mam ochote na jakies pyszne duszone warzywka fajnie przyprawione .. moze szparki z masełkiem mmm :D Macie moze jakies ciekawe przepisy??

emenems - u mnie to 8 był :p, ja sama w strachu, ale ten raz mozge przezyc.. oby nie było wiecej :D

inis - współczuje naprawde, ze pracowac w spokoju nie możesz :( a jak samopoczucie?

Witam. Zawsze chciałam napisać na forum jako mama :) Wcześniej podczytywałam Staraczki, ale niestety zaczęło się starania od jesieni 2013, później staranka 2014 a ja nadal bez fasolki aż w końcu przestałam czytać :) Pogodziłam się już z myślą, że czeka nas długie leczenie. W lato mieliśmy udać się do Kliniki Bezpłodności, już nawet przestałam brać kwas foliowy. Aż do wczoraj..... Zaniepokojona spóźniającą się miesiączką i objawami (nabrzmiałe piersi, senność), które wskazywały na ciążę, zrobiłam test - pozytywny - gruba, czerwona krecha. Tak, więc staraliśmy się ponad rok, ponad rok rozczarowań, odpuszczenie i udało się.... Jednak prawda w tym, że jak się odpuści to niespodzianka :) Z obliczeń wynika, że to 5-6 tydz, ostatnia miesiączka 08.04.2015 a termin porodu 17 styczeń 2016 :) W poniedziałek idę do lekarza, wiem że to wcześnie, ale zapisałam się na cytologię jeszcze nie wiedząc że jestem w ciąży, więc przy okazji poruszę ten temat. Co do robienia bety, nie zamierzam, nie będę się nakręcać. Mam nadzieję, że mnie przygarniecie :)

Ostatnia edycja:
a mnie teraz mdli po ciastku haha :p za kare chyba :) szczerze to mam ochote na jakies pyszne duszone warzywka fajnie przyprawione .. moze szparki z masełkiem mmm :D Macie moze jakies ciekawe przepisy??

emenems - u mnie to 8 był :p, ja sama w strachu, ale ten raz mozge przezyc.. oby nie było wiecej :D

inis - współczuje naprawde, ze pracowac w spokoju nie możesz :( a jak samopoczucie?

szparki hahha.. szparagi :)

reklama
Cześć kochane! Mam duży problem z moją panią ginekolog...Poszłam dziś do niej, bo z obliczeń wynikało że powinno już być widać coś na usg :) (6 tydz i 3 dzień z moich obliczeń) Pani ginekolog wykonała mi tylko usg zewnętrzne (było widać pęcherzyk) a nie dopochwowe i marudziła całą wizytę że za wcześnie przyszłam bo serduszko to dopiero w 12 tyg można usłyszeć....no i nie wiem co myśleć bo tyle naczytałam się że w 6 tyg już można! A tu ona mi z takimi tekstami wyjechała :( Zapisałam się też do innej pani ginekolog ale wizyta dopiero 10 czerwca, do tego czasu chyba wyjdę z siebie :(

Do góry