reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Osobiscie wyglad szpitala jest okropny :) tski prlowski chyba ze cos sie zmieniło...
A co bierzecie pod uwage wybieajac szpital w Gda?

reklama
ewkamm a ty gdzie będziesz rodzic :) :p ? myślałas juz ? masz jakieś opinie o białostockich szpitalach ? bo ja do tej pory nie miałam z nimi styczności :(

Pyscek witaj :)

Koktajlowa piszesz o klinice w Katowicach ???

Ja pierwotnie miałam rodzić w Chorzowie ale plany się posypały i wybrałam inny szpital 40 km od domku, choć chorzów tez nie był blisko :( teraz myślę o tg bo tylko 15 km i tez wątpię coby mój chłop miał jeździć do Gliwic taki kawał jak poprzednio, wtedy też nie było Olina :)

Witam Nowe koleżanki ;)

Nie, o klinice w Wapienicy koło Bielska-Białej, a dokładnie o Centrum Medycznym Esculap. Kiedyś patrzyłam na porodówkę na Łubinowej w Katowicach ale nie zdążę dojechać bo godzina jazdy, a jeszcze mogą dojść korki i nie chciałabym rodzić w samochodzie :p

A jak to jest z cesarka? Orientujecir sie czy mnie przyjma jakos wczesniej na oddzial czy jak to bedzie wygladac? I co po porodzie? Jestem taka niezorientowana :)

To chyba w dużej mierze zależy od lekarza/szpitala. Ciotka mojego faceta miała umówioną cesarkę dokładnie o której ma się stawić w szpitalu ale ona płaciła bo chciała mieć w super warunkach. Wydaje mi się, że ty też będziesz mieć wcześniej umówioną. A po porodzie to zależy o co chodzi ;>
W sumie to ty masz wskazania do cesarki? Bo nie orientuję się.

Ja juz raczej na Zaspe sie nie zdecyduje. Trafilam tam przez przypadek. Na Klinicznej najłatwiej o znieczulenie i to chyba decydujący czynnik. Na drugim miejscu Wojewodzki:)
Pyscek- witaj:)

To chyba w dużej mierze zależy od lekarza/szpitala. Ciotka mojego faceta miała umówioną cesarkę dokładnie o której ma się stawić w szpitalu ale ona płaciła bo chciała mieć w super warunkach. Wydaje mi się, że ty też będziesz mieć wcześniej umówioną. A po porodzie to zależy o co chodzi ;>
W sumie to ty masz wskazania do cesarki? Bo nie orientuję się.

Mam mam raz ze blizniaki dwa ze mam skolioze dyskopatyczna i od ortopedy mam wskazanie. A po pprodzie to dlugo dochodzi sie do siebie? Nigdy nie rodzilam a moje znajome naturalnie wiec nie wiem.

Pauletahh załatw sobie w tym szpitalu co będziesz rodzić położną :) jeśli chodzi o cesarki to różnie bywa . O ile twój lekarz tam jest to nie powinno być problemu, jeśli nie to potrafią robić problemy :(
Moja znajoma miała mieć drugą cc i położne i lekarz na porodówce się nie zgadzali, choć miała na skierowaniu ze nie może SN bo źle była zsyta po pierwszej cc, no I biedna męczyli ak przez parę godzin aż się jej rana w macicy otworzyła to szybko na stół, nie może już mieć więcej dzieci a sama stwierdziła że już nie chce więcej :( taki ekstremalny przypadek, przepraszam za to :(

Pauletahh załatw sobie w tym szpitalu co będziesz rodzić położną :) jeśli chodzi o cesarki to różnie bywa . O ile twój lekarz tam jest to nie powinno być problemu, jeśli nie to potrafią robić problemy :(
Moja znajoma miała mieć drugą cc i położne i lekarz na porodówce się nie zgadzali, choć miała na skierowaniu ze nie może SN bo źle była zsyta po pierwszej cc, no I biedna męczyli ak przez parę godzin aż się jej rana w macicy otworzyła to szybko na stół, nie może już mieć więcej dzieci a sama stwierdziła że już nie chce więcej :( taki ekstremalny przypadek, przepraszam za to :(

O kurde Ulicha to faktycznie masakra, wspolczuje Twojej znajomej.. I przez glupich lekarzy takie komplikacje potem.. Moja lekarka pracuje w szpitalu swietej rodziny w Poznaniu moze ktoras z dziewczyn slyszala o nim cos dobrego?

reklama
Mam mam raz ze blizniaki dwa ze mam skolioze dyskopatyczna i od ortopedy mam wskazanie. A po pprodzie to dlugo dochodzi sie do siebie? Nigdy nie rodzilam a moje znajome naturalnie wiec nie wiem.

Jeśli będziesz miał zaświadczenie to nie powinno być problemu :)
Dziewczyny różnie dochodzą do siebie po cc ;) jedne szybciej drugie wolniej :) beze dobrze, nie myśl jeszcze o tym :)

Do góry