reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Wiesz pierwsza ciaza to sie o wszystkim mysli szczegolnie ze do szpitala mam 180 km jak za pozno wyjadę to nic mi nie dadzą.. Chociaz to trgo najbliższego chyba ze 130

Emenems Ja nie mam porównania czy lepiej pęknąć czy być naciętym. Wydaje mi się, ale tylko wydaję, że nacinanie jest bardziej kontrolowane, a pęknięcie budzi we mnie małe przerażenie:-) Ja też miałam możliwość rodzić w dogodnej dla mnie pozycji. Miałam też prysznic i gaz rozweselający itd... takie szmery bajery. Ta pozycja o której piszesz... może jest dobra dla tych, które w czasie porodu mają bóle krzyża. Ja w tej pozycji czułam się fatalnie. Generalne większość porodu na piłce skakałam, na koniec leżałam. Poród akurat wspominam bardzo dobrze. I faktycznie, nie ma co się nastawiać co by się wybrało, jakby się chciało. Koleżanka marzyła o sn, musiała mieć cc. Potem przeżywała długo, że to nie tak miało być...

Wojtek padł. Liczę, że jego drzemka potrwa do 11:00, a ja w tym czasie ogarnę *******nik w domku:-D

Witam

Ja juz wczoraj wrocilam do domku, ale co strachu sie najadlam to moje:/
Na odchodne na usg lekarze powiedzieli ze dzidzia nieciekawie wyglada itd...bylam przerazona ze scenariusz z poprzedniej ciazy sie zaczyna:-(
No ale szybko skontaktowalam sie z Pania Doktor ktora mi robila prenatalne i jest w tym specjalistka i po szpitalu jechalismy do niej!
Ona mnie uspokoila ze na chwile obecna z dzieckiem jest ok i niewidzi nic czym miala sie martwic procz tego krwiaka ktory nadal mi zagraza!!!! Wiec mam wypoczywac w domu.

Emenems ja w xiazy z corka przytylam 25kg duzo za duzo! Ale cale szczescie teraz ciaze zaczynalam z jeszcze mniejsza waga, csyli 54 kg, jestem ciekawa czy cos przybralam, ale niemam wagi u siebie:/ a nieruszam sie z domu...

Co do porodu, pierwszy porod zakonczyl sie cesarka i po dowswiadczeniach chcialabym naturalnie rodzic ale napewno ze wspomagaczami;-) jakby sie udalo we wodzie lub ze znieczuleniem...

Sierpniowa no chodziło mi o to zd ona mogła wypróbować kilka pozycji a mowila mi ze w Polsce tylko na leżąco mogła.

Julia - to dobrze ze ta zaufana lekarka ma lepsze zdanie :) kamien z serca

Ja mam problem z dyskami i jest zle ... Jak trenuje na siłowni to problem znika a nie cwicze 2mc i wczoraj np nie zmieniłam butow po pracy no nie nie dałam rady wrocilam w roboczych do domu ale to nie krzyż tylko z prawej strony taki piorun walnie ze ciągnie az do kolana nie moge sie ruszyc wtedy - ale wiem ze to dyski bo juz na to sie leczyłam - musze po urlopie wrocic na silownie cokolwiek porobic, chce sie tylko dobrze przebadać w Polsce czy wszystko ok.

U mnie jest oddział szpitalu z Oslo 25 km ode mnie ale tam jest sala porodowa, nie ma ginekologa nie ma zadnego oddziału ew dla dziecka i nie ms znieczulenia - tam to ales naturales na maxa ... Wiec maja koło 20 porodów rocznie - te co przegapia moment i do szpitala nie mozna odwiezc heheehehe
No taki kraj , duza powierzchnia mało ludzi tlko 5mln wiec nie sposob by na kazdym kroku był szpital bo pacjentów by nie było. Ale mam zupełna dowolność w wyborze i wlasnie kusi mnie w wodzie ale boje ze bez epiduralu

u mnie tez porod zakonczyl sie cc,czego baaardzo nie chcialam,dziwie sie kobietkom,ze na zyczenie zalatwiaja cc.
no i u mnie skonczylo sie zakazeniem rany,ponowne cięcie wcelu wyczyszczenia,odessabie kubka ropy i pobyt na oddziale chirurgicznym ponad 2tyg,bo ginek.umyli ręce. przez pol roku musialam miec opatrunek na brzuchu,przez co doszlo do poparzenia skóry. moj brzuch wyglada teraz tragicznie przez to grzebanie i juz pewnie nigdy nie zaloze stroju dwuczesciowego.skora pofaldowana z siniakiem twardym jak kamien i odstajacym,opuchlizna na wzgorku lonowym i tu zmieniony kolor skory. skarżylam szpital,ale oni sie czuja bezkarni.chyba tylko operacja plastyczna mnie ratuje. po cc jest ponad 20mies.
a jak mi w styczniu zakladali tabletki na poronienie to nie mogli sie dostac do szyjki macicy,mowili ze mam wszystko w brzuchu poprzestawiane- ale to juz nie w tym szpitalu...

jak sie wreszcie dorwe kompa to sprobuje wam wstawic fotki,moze sie uda i to z usg tez..dobrze ze do sepsy nie doszlo bo byli blisko :/ rzeznicy a nie lekarze,a najgorsze ze potem nie pomogli. a moze to i lepiej bo jakby znowu spieprzyli:/ i tyn sposobem mam do innego szpitala 60km zamiast 4 w rodzinnej miejsc.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry