reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

A ja ile bym daala zeby juz minely sennosci i mdlosci.. Dokuczaja mi tak samo jak z Oliverem bylam w ciazy ,tylko wtedy moglam pozwolic sobie na pol dnia snu po szkole a teraz bardzo aktywny 2,5 latek mi nie pozwala..
To odchodzi i przychodzi..tez mam dni ze procz mdlosci nie dokucza nic a sa dni ze normalnie najchetniej zakopac sie pod koldra i spac ..

Tak z ciekawosci macie jakies zyczenia co do plci? Wiadomo,najwazniejsze zeby bylo zdrowe, ale gdybyscie mogly wybierac?:) Ja licze mocno na dziewczynke..Bylaby parka i moge zamykac 'interes':)

reklama
No ja chłopiec :) bardzo bym chciała to moje pierwsze.

No Obscxymy jak jutro moze przez to ze do pracy wrocilam to bardziej żywa jestem - mam naxieje ze jakies mdlosci beda jutro bo sie denerwować zaczne

Ulicha- oby infekcja szybko przeszła. A jęczącego dziecka współczuję, co prawda moja trzylatka wszystkie zęby ma, ale potrafi być upierdliwa :p

anecia- witaj :)

Nowe dziewczyny mozecie wpisać się do tabelki, u mnie w podpisie jest link

Kurka zrobiłam sobie fotoksiążkę w empikfoto i zły sposób płatności wybrałam. I nie wiem jak to teraz zmienić, a z godzinę nad tym, jak nie dłużej siedziałam, wrrrr

Sierpniowa- mi przeliczali wg BMI ile mogę przytyć i położna powiedziała że do 16 kg w całej ciąży, ale lepiej mniej. Optymalnie to podobno 1 kg w miesiąc, a ja po dwóch tygodniach miałam już kilo na plusie :( Już nie będzie tak fajnie jak w pierwszej ciąży, ze tylko 6 kg przytyję

Ja to mam w miarę stałą od 2 lat 58 niestety :( A po ciąży z Polką miałam już 52 kilo jak karmiłam. Taka szczupła byłam. Ale przy 167 cm to chyba i tak nie tragedia :p

Emenems- ja sama doświadczenia nie mam, bo mój poród naturalny cc się skończył, ale siostry czy koleżanki jak były nacięte to nie mogły siedzieć przez kilka tygodni (ratowało je pompowane kółko), a te co popękały to siadały normalnie zaraz po porodzie :) Ale to zależy od kobiety i tego ile natną czy jak pękniesz

Mnie to chyba wszystko jedno co do płci, byle zdrowe było. Ale jakoś mam przeczucie (ciekawe czy się sprawdzi) na chłopaka, bo głodna ciągle chodze, jak mój chłop :p

Mnie pewnie czeka druga cesarka. Sama nie wiem czy próbować naturalnie czy dać sobie spokój. Może jakbym miała dobrą położną...

Emenems no potrzeba minimum kilku tyg żeby coś z tego było. Nie jest za późno i myśle ,że warto bo zaszkodzić nie zaszkodzi. Ćwiczenie jest jedno tylko robisz na czas seriami. Co wiecej możesz to robić nawet siedząc w kościele :D
Wzmocnij MIĘŚNIE KEGLA - ćwiczenia - Poradnikzdrowie.pl - Zdrowie, odchudzanie, diety, ciąża, psychologia - m.poradnikzdrowie.pl
Tu to ładnie wytłumaczyli :)

Simka no to ja też na chłopca mam zadatki :) W sumie to mi jakoś obojętnie ,po wszystkich stratach tylko zdrowego malucha chce. Choć te smieszne chińskie kalendarze sprawdziły się dwa razy. A teraz podobno ,że chłopiec ma być. Ale wiadomo to raczej zabawa ;) szanse przeciez są pół na pół ;)

No nic dobranoc bo ja już ledwo żywa.

Ostatnia edycja:
Mnie to zawsze wszystko w brzuch i boczki idzie jak przestaje cwiczyc i diete trzymac - ważyłam 54 teraz 55.8 czyli 56. Nie jedtem zadowolona - wg tabelek jestem z niedowaga, bo mam 174 ale to tableki tabelami ale ja miałam wyniki w normie i zdrowy tryb zycia prowadziłam i duzo poświęciłam zeby nie tyć, u mnie w rodzinie otyłość jest genetyczna, babcie i ciotkę i wujka łatwiej obskoczyć niz obejść, moja mama od dziecka mi i siostrom rygor nałożyła i dzieki niej umiem sie trzymac planu, słodycze były raz w tygodniu a napoje kolorowe i gazowane od swieta, do dzis poje wode z cytryna a cola to dla mnie jak alkohol:D okazyjnie, mysle ze moze z 3,4 razy w roku pije u babci na obiedzie.
Moj maz na szczescie tez jest fanem zdrowego odzywiania wiec razem dajemy rade i Dlatrgo mam paniczny strach ze w ciazy wyjdzie "prawdziwe ja" bo ja momentalnie tyje jak jem to co inni jako normalne jedzenie, dla mnie to tuczniki.
Mam bardzo niska tolerancje na weglowodany wiec normalnie ich nie jem, tylko zdrowe i tylko po treningu jak jest okno metaboliczne ( słodkie ziemniaki albo zwykle albo owoce) a tak to zadnych. S teraz nie cwicze a weglowodany jem codzinnie i tez pieczywo pelnoziarniste i sie tak boje ze polecę 40kg e ciazy ze masakra ale nie moge wykluczyć z diety wegli e ciazy ! Po prostu musze.... Wiem pewnie pomyślicie ze przesadzam ale całe zycie walczę zeby nie byc moja rodzina, tak jak moja mama ( tylko młodsza siostra geny po tacie i jedt szczupła na macdonladzie i kebabach ) mierze licze waze robie badania .... Starszej po ciazy zostało 5kg ja bym nie chciała, ona 22 przybrała.
Mi mowia ze powinnam 17. Nie chce az tyle.
Nie wiem co mam robic co mam jesc by nabierać kilogramów tylko tych właściwych ciążowych.

No sie pozalilam !!! Sory ze tak z rana właściwie o rzeczach mało ważnych bo dziecko najwazniejsze ale nie potrafię o tym chorobliwie nie myślec dzien w dzien ...:(

Emenems mnie nacinali. Założyli mi 3 szwy, wszystko ładnie się zagoiło. Przez kilka dni dopóki były szwy czułam dyskomfort, a potem luzik. Ale samo nacinanie wspominam źle. Kazali mi dać znać kiedy mam party, żeby na skurczu naciąć. Zaczęli za szybko, bolało jak cholera. W całym porodzie (a rodziłam sn) tylko w tym momencie wrzasnęłam:-)
aneciia1 ja podobnie jak Ty, mam już synka i marzę o córeczce. Wtedy też zamykamy produkcję przynajmniej na kilka lat:-)
simka wow 6 kg? :-)Ładnie. Ja w całą ciążę 13kg przybrałam. W ciągu dwóch tygodni po porodzie zrzuciłam 14kg (dziecko wylądowało na intensywnej, miało antybiotyki, miałam problem z laktacją...stres, stres, stres) Niestety potem kilka kilo wróciło. Teraz startuje z wagą 4kg większą niż przy Wojtku :baffled:
Emenems daj spokój, nie przejmuj się tak wagą. Masz jeść tyle ile potrzebujesz i w miarę zdrowo. Ale jak czasem najdzie Cię ochota na lody czy niezdrowe żarcie to sobie nie odmawiaj i potem nie żałuj:-) Pomyśl, że przy porodzie od razu zejdzie Ci z 5kg:-) albo i więcej:-)

Nie wiem co dziś robić. Maluch smarka się i kaszle. Wychodzi na to, że cały dzień spędzimy dziś sami:szok::-)

Umowilam sie na usg genetyczne 22.06 na 13.15 miejmy nadzieje ze nie za wcześnie 11 tydzien bo potem moja ginekolog ma urlop akurat .... Hmmm Joa chyba ma 23.06 :)

Hej:) ja mam prenatalne 03.07 a wizytę u gina 26.06. Mamy dokładnie ten sam dzień zapłodnienia wiec będziemy miały porównanie czy jest jakaś różnica:)
Ja nadal nie czuje się jakby ten stan był błogosławiony. Jest jedna tylko chwila w ciagu dnia kiedy czuje się dobrze- pierwsza minuta po przebudzeniu anim organizm zacznie odczuwać wszystkie bóle. No ale cały czas mysle sobie "Byle do 2 trymestru!"
Odnośnie mięśni kegla to musimy je ćwiczyć żeby pózniej chociażby nie mieć problemów z kontrolowaniem oddawania moczu:)
Myśle ze u mnie będzie chłopak bo póki co tak ssie z matki, ze mam niższa wagę niż przed ciąża, ale tez nie jestem pewna czy to nie zeszło ze mnie opuchnięcie po stymulacji do in vitro bo wtedy miałam brzuch jak w 4 miesiącu!
Miłego i lekkiego dnia dziewczyny!

Joa ja sie obawiam ze moj termin za wcześnie na prenatale 11 tydzien 10t6d ale moja ginka niestety tylko trgo przyjmuje najwyzej sie umowie do Invicty next week i tyle.

Sierpniowa, ja mam ochote na niezdrowe wtedy kiedy sobie wyznacze ze mam ochote hshssh czyli w soboty ale ta sobote odpuszczam bo w następna urlop zaczynamy to bedzie goszczenie sie .. I ciasta.

Mam kolezanke co rodziła pierwsze w pl i była nacinana a drugie w Norwegii i pękła i mowi ze chyba lepeiej pęknąć a do trgo mowila ze u nas mozesz te rac pozycje do rodzenia i położna zaleca na klęcząco przodem do oparcia fotela - mowila ze milion razy lepeiej niz na leżąco ze łatwiej sie parło i mogła sie złapać fotela.
Zobaczymy.... A co byscie wybrały ? Naturalny bez znieczulenia w wodzie czy zwykły z epiduralem ? U nas taki wybor bo nie ma produ w wdzie ze znieczuleniem ...

Ja rodzilam sn bez znieczulenia. Nie myslcie co byscie wolaly,bo to wyjdzie w praniu.
A mnie dziewczyny qgaz na jakis czas kregoslup w krzyzu boli, a dzis wstalam i boli bardzo eh

reklama
Madziolina ale ha musze wybrac przed porodem czy w klinice z porodem w wodzie bez znieczulenia czy w szpitalu SN ew ze znieczuleniem ....

Do góry