reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

To tak samo jak ja a bylan wczoraj i seeduszka niebylo widac ;-( ;-( az sie boje ;-( ;-(

reklama
Ja wczoraj w rozmachu w aptece kupiłam prenantal czy jakoś tak. Tylko, że dopiero dziś doczytałam, że kupiłam od 2 trymestru, więc trochę poczekaja. Kupię sobie kwas foliowy. Witaminy to bardziej z warzyw i owoców. A z kwasem foliowym to wiecie, że ten tradycyjny, z firmy Richter wycofali. Więc jak macie jakieś zapasy to lepiej nie łykać. Ja mam niestety. Nie wiem tylko czy jakąś partię wycofali, czy całość :-/.

Co do męża to wiem, że łatwo nie będzie. On twardy jest. Boję się, że znienawidzi mnie i nie pokocha dziecka. Pierwszą ciążą niewiele się interesował. Jak synek się urodził to rzadko brał go na ręce itd.w zasadzie dopiero jak miał około roczku i był już taki bardziej kumaty to mąż zaczął się z nim bawić itd. Teraz przepada za nim. No ale było ciężko. I też się nie zajmował nim. Wszystko na mojej głowie i jeszcze pretensje... Masakra... :-(

Ja wczoraj w rozmachu w aptece kupiłam prenantal czy jakoś tak. Tylko, że dopiero dziś doczytałam, że kupiłam od 2 trymestru, więc trochę poczekaja. Kupię sobie kwas foliowy. Witaminy to bardziej z warzyw i owoców. A z kwasem foliowym to wiecie, że ten tradycyjny, z firmy Richter wycofali. Więc jak macie jakieś zapasy to lepiej nie łykać. Ja mam niestety. Nie wiem tylko czy jakąś partię wycofali, czy całość :-/.

Co do męża to wiem, że łatwo nie będzie. On twardy jest. Boję się, że znienawidzi mnie i nie pokocha dziecka. Pierwszą ciążą niewiele się interesował. Jak synek się urodził to rzadko brał go na ręce itd.w zasadzie dopiero jak miał około roczku i był już taki bardziej kumaty to mąż zaczął się z nim bawić itd. Teraz przepada za nim. No ale było ciężko. I też się nie zajmował nim. Wszystko na mojej głowie i jeszcze pretensje... Masakra... :-(
Bidulko wspolczuje ci z calego serca!! Mam nadzieje ze twojego meza cos ruszy i zacznie sie wami wszystkimi zajmowac i troszczyc!!

Saguaro nie denerwuj się, domyślam się ze ci przykro ale wydaje mi się ze mąż musi poprostu dojrzec do tej wiadomości, przejdzie mu zobaczysz .... no i nie kazdy facet wiesz potrafi komunikować się z noworodkiem moze nie tyle co nie potrafi a poprostu się boji wiec pewnie wygodniej bylo mu się zajmować rocznym dzieckiem ;-) będzie dobrze ....

Karola na nastepnej wizycie serducho kropeczki tak ci mocno zabije że za pamiętasz to na dlugo ;-)

Jagoda Gratuluję ;-)

Iniss tak,maj zapowiada się super ...dalej wciąż trzymam za moje staraczki kciuki i czekam az do nas dolacza ;-)
Mi termin wychodzi na 15.01 ;-)

Jagoda ja jako ze dlugo się staram to zapodaje witaminy,kwas foliowy no i magnez ... zostal mi jeszcze inofolik z kwasem foliowym ...

Witam!
Z niektórymi sie znam z innych wątków :)
Nieśmiało tu wkraczam, dlatego ze jedtem dopiero 12dpt, od poniedziałku mam pozytywne testy, w piatek ostatnie potwierdzenie z kliniki. Jestem po ivf, 5 lat starań kilka IUI i pierwsze ivf i udane.

Mam nadzieje ze bede tu do konca .... Bo ciezko sie cieszyć jsk tyle porażek człowiek przeszedł to nie wiem kiedy dotrze to do mnie.
Nawet czuje ze jeszcze nie do konca zasługuje na bycie w tym watku... Coz... Mam nadzieje ze to mi sie odmieni.

Spokojnej nocy!!

Witam!
Z niektórymi sie znam z innych wątków :)
Nieśmiało tu wkraczam, dlatego ze jedtem dopiero 12dpt, od poniedziałku mam pozytywne testy, w piatek ostatnie potwierdzenie z kliniki. Jestem po ivf, 5 lat starań kilka IUI i pierwsze ivf i udane.

Mam nadzieje ze bede tu do konca .... Bo ciezko sie cieszyć jsk tyle porażek człowiek przeszedł to nie wiem kiedy dotrze to do mnie.
Nawet czuje ze jeszcze nie do konca zasługuje na bycie w tym watku... Coz... Mam nadzieje ze to mi sie odmieni.

Spokojnej nocy!!
Czesc witaj mam nadzieje ze zostaniesz z nami do konca tego ci zycze! ♡♡

Dzis po raz kolejny
Zobacz załącznik 686604

Jutro robie ostateczny ktory liczy sie dla mojej klinki(14 dni od transferu).
Nie dodałam ze mieszkam w Norwegii, mam 33 lata, moje dziecko sie urodzi miesiac po mamusi :) urodziny mam 11.12 a termin na 12 stycznia wg kalendarza po in vitro. Zobaczymy jeszcze :)

Dzis sobie w pracy poczytam wątek od poczatku to was poznam lepiej!
Poki co mam pytania typu do ktorego tygodnia sie bierze kwas foliowy ?

Ja biore omega3, żelazo i kwas

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny :) Już prawie weekend :)

xkarola - mi lekarz nie kazał brać żadnych witamin, tylko Folik. Powiedział, że zdrowe odżywianie jest wystarczające, po prostu dużo warzyw, owoców, świeżych soków, dobrej jakości wędlin, jogurty itd. Mówi, że raz na jakiś czas mogę wziąć tabletkę DHA MAMA, bo w ciąży mało ryb można jeść. Ale też nie kazał brać codziennie (czy 2 dziennie jak zaleca producent), tylko co jakiś czas, np. raz w tygodniu.

saguaro - może dobrze Ci zrobi skupienie się na sobie? Od latania za humorami faceta nikomu jeszcze szczęścia nie przybyło haha :-D jak Mój strzela focha (taki męski PMS ma raz na jakiś czas) to ja się zajmuje swoimi sprawami - oglądam śmieszne filmiki, idę na spacer, pogadam z kimś wesoło przez telefon... zauważyłam, że szybciej wraca do pionu jak przestaje załamywać ręce i prosić o uwagę. Jesteś w ciąży, należy Ci się relaks ;D

anula - mi też jeszcze Inofolic został ale mi akurat nie pomógł. Poza tym zgadzam się z Tobą, nie każdy facet potrafi komunikować się z noworodkiem. Niektórzy pokazują, że są świetnymi tatusiami dopiero jak syn czy córka są w "słusznym" wieku :yes:

Emenems - no witaj kochana, fajnie że jesteś :-D Zdecydowanie zasługujesz na bycie na wątku, ja Ci to mówię. Znam ten strach, po długich staraniach w końcu każda z nas ma chwile wątpliwości czy będzie dobrze ale... optymizm! To słowo przewodnie styczniówek! :-D Powiedz mi jeszcze kiedy najbliższa wizyta, to wpiszę Cię na listę :) A kwas foliowy mój lekarz kazał brać ciągle jak na razie, więc jeśli trzeba przerwać branie to na pewno nie w najbliższym czasie haha :) jak się czujesz? :)

reklama
Do góry