reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Kurcze to trochę mnie zmartwiłaś...ja leże od piątku cały czas a dziś to poczułam dopiero, kilka razy walnęła i teraz spokój. Daj znać jak już będziesz coś wiedziała.

u mnie w zeszlym tygodniu czulam kopanie tak wlasnie nisko bardzo. W mojej naiwnosci sie nie nastraszalam tylko stwierdzilam ze sie pewne mala odwrocila i glowa do gory tym razem. W tym tyg juz ruchy po calym brzuchy i glowka znow na dole.
Dobrze ze mam wizyte w piatek, dopytam o wszytsko.

Paulettah a no tak sobie, kurde też mam te kłucia i smyranie w szyjce ale u mnie wszystko tam w porządku, jak mnie badał to mówił że oki,
jestem zła ani usg mi nie zrobił ani nie przejął się tym że mu mówiłam że mnie ciągnie z lewej strony i zdarza mi się to coraz częściej i przez to nie mam jak ćwiczyć na tym jednym boku, poza tym ostatnim czasem jakoś mokro mam strasznie w majtkach ale nie że śluz tylko mokro mówię mu że tak mam i czy to może wody płodowe się sączą bądź coś a ten bierz magnez... wrrrrr....jestem mega zła i dalej czekać miesiąc do wizyty może wtedy zrobi mi łaskawie usg!:wściekła/y:

Futurystka mi na badaniu tez nie wyczuła dopiero przy usg dopochwowym zauważyła ze coś jest nie tak z ta szyjka. A nie mozesz iść do innego lekarza? Albo na IP pojedź pod byle pretekstem tam Ci zrobią usg

klinikę mam ok 20km od domu a nie mam auta obecnie w naprawie, poza tym nie chcę panikować i nie mogę sobie pozwolić na zostanie np na obserwacji czy coś bo nie mam z kim Patki zostawić, a co do innego lekarza to zwyczajnie w mojej mieścinie nie ma innego bo zlikwidowali poradnię K i został tylko ten jeden lekarz niestety :(

reklama
zmiana - dziękuję za link, poczytałam o skurczach. Moje najczęściej dokuczają podczas chodzenia, dzisiaj też się zdarzyły ale tylko parę razy. Będę się oszczędzać a na kolejnej wizycie (29.10) zapytam lekarza :) Mała jest ruchliwa jak zwykle więc staram się nie nakręcać.

Ale jestem mega zadowolona, udało mi się napisać nas na szkołę rodzenia przyszpitalną :yes: Były wątpliwości bo mało osób się zgłosiło i mieli nie otwierać grupy ale zrobili dla nas indywidualną mini-grupę :) Bardzo się cieszę.

A ja postanowiłam, że powtórzę badanie glukozą. Może zabrzmi to głupio ale nie jestem przekonana do tego mojego wyniku po godzinie świadczącego o cukrzycy. Na czczo i po 2h cukier mam dobry, wynik idealny więc jak można stwierdzić cukrzycę tylko na podstawie jednego wyniku? Nie pasuje mi to. To po 2 godzinach cukrzyca mija? ;)
Poza tym mam zastrzeżenia co do samego sposobu przeprowadzenia badania ale to inna kwestia. Na razie po prostu je powtórzę i pokaże wynik lekarzowi.

futurystka - nie dziwie się, że się wkurzyłaś na lekarza. Podejście jakby leciał taśmowo z pacjentkami, a przecież zrobić USG to chwila.

Do góry