reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Z go sportu lepsza, mam ją w domu 4 rok i super jest, teściowa z allegro kupiła jakaś z tych tańszych i zupełnie inaczej się na niej siedzi. Chyba ze z allegro jakaś lepsza, bo te tanie do bani.

Inis też miewam takie bóle ale tylko gdy się zmęczę, najczęściej gdy chodzę to łapie mnie tak jakby kolka i silny ból czuje w dole brzucha.

Co do badania to ja mam we wtorek i to bedzę 30tc, ale nikt mi nie powiedział, że to są badania prenatalne.

Hej dziewczyny, witam się z kawą :)

Kalogr - ja w ogóle nie wiem czym się różnią te prenatalne od "zwykłej" wizyty. Wiem, że miałam koło 12 tygodnia badania genetyczne (strasznie drogie ustrojstwo), a potem po 20 tygodniu USG 3D.
W najbliższym czasie gin będzie mi jeszcze robił, jak on to nazywa, wizytę pomiarową - może to to? Powiedział, że po 30 tygodniu :)

Kurcze wczoraj całe popołudnie męczyły mnie skurcze... nie wiem czego, szyjki? W tej okolicy, takie kłucia z ciągnięciem. Bolało tak, że aż w sklepie się zginałam i łapałam za brzuch. Szczególnie jak chodziłam, bo jak usiadłam to przechodziło na moment. Nie powiem, przestraszyło mnie to. Nie wiem od czego mogło być :(

Inis, możliwe, że to te badania, z tego co się dowiedziałam to wyglądają jak te drugie badania prenatalne w 20 tygodniu, a różnią się tym, że można właśnie w 3 D zobaczyć :D no i właśnie są robione te różne pomiary, sprawdzają, czy narządy np serce się dobrze rozwija itd. Może Twój lekarz wykonuje to u siebie w gabinecie :) Mój niestety nie, dlatego dostaje skierowania do innej kliniki na te badanie :)

Maja, no właśnie w Medicover te usg jest takie sobie, nawet te zdjęcia nie wychodzą fajne, mój lekarz robi mi tam jakieś pomiary, ale takie standardowe, bo sam mówi, że na tym usg to może tylko sprawdzić podstawowe rzeczy, widocznie dlatego dają skierowania na wszystkie trzy badania prenatalne :)

Ja mam pecha bo kupiłam ta piłkę i chyba nie ma wentyla ... Czy korka :( maz pompował wczoraj i nie ma czym zatkać - masakra a my juz u siebie nie wpadliśmy na pomysł sprawdzic po zakupie .. Mam na siłowni to tu spbie cwicze

Uuuu Emenems to szkoda. A może zapytaj na siłowni czy nie mają w zapasie takiego korka czy wentylka i odkupiłabyś. Albo w necie zobacz czy można dokupić. Bo szkoda trochę...

reklama
Do góry