reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Juti777 powodzenia na teście. Wcale nie jest taki straszny jak o nim niektórzy mówią, grunt to nie rzygnąć zaraz po :-D
Innabajka, Emenems a w jakim celu masuje się pochwę? (oprócz tych przyjemnych doznań :-D) Pamiętam, że coś na szkole rodzenia o tym było, ale już nie wiem o co z tym chodziło.
futyrystka mężowi tacy są, wkurzają nas na każdym kroku, ale jak przyjdzie co do czego to nie potrafimy bez nich żyć :-) Strzel go mocniej z tyłu i się chłop ma ogarnąć. Ooo i dopiero zauważyłam, że też masz niewiele ponad rocznego malucha :-) Jak sobie radzisz?
simka ja wczoraj byłam w lumpku. Poluje na kurtkę dla młodego, ale nadal nie było niczego ciekawego. Tobie życzę powodzenia w "łowach" :-)
kas88 z tym spaniem na plecach tak samo jak spaniem na prawym boku. Ponoć uciska się jakoś dziecko i może być niedotlenione. Szczerze, w pierwszej i w tej ciąży tak sobie zwracam na to uwagę. Nie potrafię zasnąć na lewym boku, a w nocy nie raz budzę się na plecach. No wiadomo, że celowo tego nie robię, ale też na siłę się nie zmuszam, żeby tylko lewy bok i koniec.

Mnie już skręca, żeby sobie te miniaturowe ciuszki od mamy przywieźć do siebie, poprać, poprasować i ułożyć. Tylko, że nie mam gdzie :confused2: Chcę już tego remontu, im bardziej odwlekamy, tym bardziej zła się czuje. Umyłam dzisiaj okna i poprałam firanki i zasłonki. No nie wytrzymałam. Kurzyło się z tego cholerstwa równo. Teraz jest przejrzyście i pachnąco:-):-) Jak młody wstanie idziemy na spożywcze zakupy i robię dziś lazanie :-D takie odstępstwo od zdrowego jedzenia, a co!:-D

reklama
Mysiaka mnie tez maz przekręca heheh problem tylko s tym ze on 2.30 wstaje to radź sobie sama do rana :)

Paulettah była super promocjs( jak ktos lubi taki styl) w biedrze na poszewki na poduszki to mama mi 8 kupiła :D
Ja mam tak wlasnie w domu, blaszane plakaty... Z gazety tapete zrobiłam mam tez maty magnetyczne w tym klimacie wiec nie moge sie doczekac az bede miec w salonie te poduszki :D i w kuchni

ImageUploadedByForum BabyBoom1442309242.270935.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1442309242.270935.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1442309242.270935.jpg
    51,9 KB · Wyświetleń: 48
Juti777 powodzenia na teście. Wcale nie jest taki straszny jak o nim niektórzy mówią, grunt to nie rzygnąć zaraz po :-D
Innabajka, Emenems a w jakim celu masuje się pochwę? (oprócz tych przyjemnych doznań :-D) Pamiętam, że coś na szkole rodzenia o tym było, ale już nie wiem o co z tym chodziło.
futyrystka mężowi tacy są, wkurzają nas na każdym kroku, ale jak przyjdzie co do czego to nie potrafimy bez nich żyć :-) Strzel go mocniej z tyłu i się chłop ma ogarnąć. Ooo i dopiero zauważyłam, że też masz niewiele ponad rocznego malucha :-) Jak sobie radzisz?
simka ja wczoraj byłam w lumpku. Poluje na kurtkę dla młodego, ale nadal nie było niczego ciekawego. Tobie życzę powodzenia w "łowach" :-)
kas88 z tym spaniem na plecach tak samo jak spaniem na prawym boku. Ponoć uciska się jakoś dziecko i może być niedotlenione. Szczerze, w pierwszej i w tej ciąży tak sobie zwracam na to uwagę. Nie potrafię zasnąć na lewym boku, a w nocy nie raz budzę się na plecach. No wiadomo, że celowo tego nie robię, ale też na siłę się nie zmuszam, żeby tylko lewy bok i koniec.

Mnie już skręca, żeby sobie te miniaturowe ciuszki od mamy przywieźć do siebie, poprać, poprasować i ułożyć. Tylko, że nie mam gdzie :confused2: Chcę już tego remontu, im bardziej odwlekamy, tym bardziej zła się czuje. Umyłam dzisiaj okna i poprałam firanki i zasłonki. No nie wytrzymałam. Kurzyło się z tego cholerstwa równo. Teraz jest przejrzyście i pachnąco:-):-) Jak młody wstanie idziemy na spożywcze zakupy i robię dziś lazanie :-D takie odstępstwo od zdrowego jedzenia, a co!:-D

W celu kochana nie pękania i nie nacinania przy porodzie :) podobno da sie rozmasowac i rozciągnąć :)

witam
wczoraj byłam na penetralnych połówkowe usg i wszystko jest dobrze,moje szczęście wazy 404g<3 :-)
łożystko na przedniej ścianie-czy to oznacza cc???????
niezagladałam caly weekend wiec biore się teraz za nadrabianie was

Nic nie oznacza :) moze tyle ze ruchy czujesz słabiej - na przedniej ściśnie to nie przodujące

Byłam u gina, znów wizyta 5 sekund. Powiedział tylko, że myślał, ze na usg w Poznanii bardziej na serducho zwrócą uwagę, a oni standardowe udg prenatalne zrobili. I teraz trochę żałuję, że do kardiologa nie poszłam, no ale ponoć jakby coś profesorofi na Polnej nie pasowało, to by zrobili dokładniejsze. Czyli niby jest ok.

Wagowo przytłam 1 kg! :) Mam jakieś 57,5 kg, niecałe 58. Czyli jeszcze nie dogoniłam tych 58, czyli wagi wyściowej. A Młody mnie nieźle objada, bo na twarzy to normalnie jak trup wyglądam
Dostałam też skierowanie na toxo i glukozę- a oni robią na czczo, po godzinie i po dwóch? Czyli 3 kłucia? brrr, myślałam, ze 2 tylko

Joa- ale piękne te uchwyty

Limonka- no ja też chcę wziąć siostrę (jak się zgodzi), ale ona po rozwodzie właśnie. Tylko u nich była przemoc w rodzinie, to może tez ksiądz się czepiać nie będzie

Sierpniowa- masaż robi się by uelastycznić i uniknąć nacięcia krocza
Też chcę juz remont, będę mojemu sadzić, że ma sie za to wziąć. A okien nie myję na razie w sypialni, nie ma sensu, jak zaraz nakurzą remontem

monii- nie, na ścianie przedniej jest ok, przodujące jest źle :) A szczęście już spore :)

Emenems- ja mam na przedniej i wcale słabiej nie czuję. Mam głupie wrażenie, ze mój Młody wali mi w ten brzuch ciągle, a jak ma nadaktywnosć, ze chce wyjść z brzucha :p

No i uroczyście oświadczam, że cierpię na lumpeksowy zakupowholizm i to trzeba leczyć. Ale nie wiem czy się u mnie da, czy już jestem beznadziejnym przypadkiem :p
Odwiedziłam 2 lupmy, gdzie jest na wycenę (takie co mam dalej od domu, a blisko gina). W jednym było -50%. Kupiłam Młodemu masę ciuchów , większosć na 62, 68 i kombinezon puchowy. Mam na 62-68 mam nadzieję za duży nie będzie. Więc znów wracałam z pełnymi siatami, a i tak kilka rzeczy odłożyłam przy kasie, co by za dużo nie wydać :p

DSC07191.jpgDSC07192.jpgDSC07193.jpgDSC07194.jpgDSC07195.jpgDSC07196.jpgDSC07197.jpgDSC07198.jpg

Załączniki

• DSC07191.jpg
    DSC07191.jpg
    24,2 KB · Wyświetleń: 81
  • DSC07192.jpg
    DSC07192.jpg
    33,5 KB · Wyświetleń: 75
  • DSC07193.jpg
    DSC07193.jpg
    37,3 KB · Wyświetleń: 79
  • DSC07194.jpg
    DSC07194.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 74
  • DSC07195.jpg
    DSC07195.jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 74
  • DSC07196.jpg
    DSC07196.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 70
  • DSC07197.jpg
    DSC07197.jpg
    36,4 KB · Wyświetleń: 76
  • DSC07198.jpg
    DSC07198.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 73
Tak tak simka - mozna słabiej odczuwać ale ty oprocz łożyska to masz skore :D zadnego tłuszczu wiec wiesz :D
Ja dzis sie ważyłam dalej 61 ale skoro położna mowi ze to ok :) mi pasuje, zobaczymy, mam nadzieje ze jak mowila Joa wzrost wagi lekko zastopuje w trzecim ....

Byłam u gina, znów wizyta 5 sekund. Powiedział tylko, że myślał, ze na usg w Poznanii bardziej na serducho zwrócą uwagę, a oni standardowe udg prenatalne zrobili. I teraz trochę żałuję, że do kardiologa nie poszłam, no ale ponoć jakby coś profesorofi na Polnej nie pasowało, to by zrobili dokładniejsze. Czyli niby jest ok.

Wagowo przytłam 1 kg! :) Mam jakieś 57,5 kg, niecałe 58. Czyli jeszcze nie dogoniłam tych 58, czyli wagi wyściowej. A Młody mnie nieźle objada, bo na twarzy to normalnie jak trup wyglądam
Dostałam też skierowanie na toxo i glukozę- a oni robią na czczo, po godzinie i po dwóch? Czyli 3 kłucia? brrr, myślałam, ze 2 tylko

Joa- ale piękne te uchwyty

Limonka- no ja też chcę wziąć siostrę (jak się zgodzi), ale ona po rozwodzie właśnie. Tylko u nich była przemoc w rodzinie, to może tez ksiądz się czepiać nie będzie

Sierpniowa- masaż robi się by uelastycznić i uniknąć nacięcia krocza
Też chcę juz remont, będę mojemu sadzić, że ma sie za to wziąć. A okien nie myję na razie w sypialni, nie ma sensu, jak zaraz nakurzą remontem

monii- nie, na ścianie przedniej jest ok, przodujące jest źle :) A szczęście już spore :)

Emenems- ja mam na przedniej i wcale słabiej nie czuję. Mam głupie wrażenie, ze mój Młody wali mi w ten brzuch ciągle, a jak ma nadaktywnosć, ze chce wyjść z brzucha :p

No i uroczyście oświadczam, że cierpię na lumpeksowy zakupowholizm i to trzeba leczyć. Ale nie wiem czy się u mnie da, czy już jestem beznadziejnym przypadkiem :p
Odwiedziłam 2 lupmy, gdzie jest na wycenę (takie co mam dalej od domu, a blisko gina). W jednym było -50%. Kupiłam Młodemu masę ciuchów , większosć na 62, 68 i kombinezon puchowy. Mam na 62-68 mam nadzieję za duży nie będzie. Więc znów wracałam z pełnymi siatami, a i tak kilka rzeczy odłożyłam przy kasie, co by za dużo nie wydać :p

Zobacz załącznik 710404Zobacz załącznik 710405Zobacz załącznik 710406Zobacz załącznik 710407Zobacz załącznik 710408Zobacz załącznik 710409Zobacz załącznik 710410Zobacz załącznik 710411

Kombinezon i sweterek z misiem zajebiste :D ja nie mogę wychodzić z domu za bardzo to szaleje na Allegro mimo ze cała komoda w ciuchach dla młodych :D

Sierpniowa na razie to spoko bo mam bardzo grzeczne dziecko alw zobaczymy jak to będzie jak ur się drugie,
W biedronce są takie zajebiste komody białe z motywem motylka albo renifera?z siedziskiem na górze ale oczywiście do naszej zapyziałej wiochy nie przyszły i znów jestem zła!!!! :'(

reklama
Sierpniowa na razie to spoko bo mam bardzo grzeczne dziecko alw zobaczymy jak to będzie jak ur się drugie,
W biedronce są takie zajebiste komody białe z motywem motylka albo renifera?z siedziskiem na górze ale oczywiście do naszej zapyziałej wiochy nie przyszły i znów jestem zła!!!! :'(

W mojej nie uraczysz wszystko wykupione :/

Do góry