reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Mysiaka to nie było do ciebie kochana, tak jak Juti777 napisała chodzi nam bardziej o rodzinki które sobie za sport obrały wogole nie pracować i zerowac na nas wszystkich :( i cały czas ciągnąć od wszystkich, moja przyjaciółka tez będzie korzystać z tego 1000 zł miesięcznie bo nie chcą jej umowy przedłużyć a jest znów w ciąży :)
To jest dla osób takich jak ty pracujących na umowach zlecenia, studentkach czy dla kobiet którym nie przedłużono umowy i tu się zgodze :) ale niestety patologia znowu się na to załapie i to mnie boli, bo nie pracują i nie pracowali a hajs dostaną :( a jeśli ty coś potrzebujesz noga się tobie podwinie to nic się nie należy :(

reklama
No wreszcie czas dla się siebie, byliśmy na działce oberwać resztę owoców i zostało nam tylko pomidory i papryka w szklarni wreszcie :-D
A co do tych pieniędzy to spoko niech dają tym co tego potrzebują ale ciekawe jak długo dadzą radę wypłacać, jak patole zaczną się płodzić tylko po to by mieć tysiaka?

Ulicha- no też myślę, że wystarczy. Puchowy kupię ew. jak trafię w lumpie lub jeśli w grudniu będzie mroźno. W sumie nie wiadomo jaka zima będzie
A H&M ma zawyżone, ale tak do 98, później już normalnie idą :)

paulinas8- też ostatnio otulacz kupiłąm w tk maxie

Dzisiaj nie dojechaliśmy do tk maxa bo jakis wyścig. Tylko w plazie i pestce byliśmy, ale nic tam nie ma w kappahlu nawet tego najmniejszego działu dziecięcego. Więc poza takim komplecikiem dla Młodego nie kupiłam nic Komplet z dżerseju | H&M

dzięki za lajki :)

mysiaka- nie no ludzie na umowach powinni dostawać, ale my mówimy o takich co to dziecko za dzieckiem robią, a wychowuje ulica, a mops na nie daje. Z alkoholizmem, wiecznie na zasiłkach, bo do pracy iść nie warto. Niestety takie grupy ludzi też są.
Moja siostra 36 lat, też na umowę zlecenie (wcześniej nie pracowała tylko dziećmi się zajmowała), żadna patologia, więc się załapie :)
Sama pierwsze dziecko miałam na studiach, więc wiem jak jest. Sama też zanim dostałam umowę o pracę porządną to trochę minęło (bo poprzedni pracodawca kombinował jak mógł, kilka miesięcy bez umowy, później najniższa na papierze, reszta do koperty), więc czekałąm z dcyzją o drugim dziecku na lepszą pracę :) I sama za wiele lat nie mam bo 25 :)

Tutti- w wersji z gondolą śliczny, ale spacerowa mi się nie podoba. Moja siostra opiekowała się dzieckiem, co miał z bebecar właśnie jakiś wózek i spacerówkę. Okropnie się prowadziło

Hej dziewczyny! Myslicie juz o porodzie? Tak naprawde to juz od 7 miesiaca moze on nastapic prawda? Ja mam ostatnio jakies mysli co, gdyby nastapila wczesniej. Wy sie nad tym zastanawiacie? Znalazlam wozek, w ktorym sie zakochalam portugalskiej marki bebecar. Slyszelyscie? Wrzucam foto modelu, ktory mi sie podoba! Ja jeszcze w pelni remontu, jestesmy bez lazienek, kuchni, drzwi i calej reszty a do tego pracuje w pelni, od wtorek u ruszam z zymba Ale tylko bede obok dziewczyny, ktora wZielam na Zastepstwo zeby moje kursantki ja poznaly ja zrobie tylko jakas lemma bachate salse i stretching a w miedzyczasie bede sobie cwiczyc soft na silce! Pozdrowienia Was i brakuje mi bardzo forum z wami Ale ja pracuje tak duzo ze naprawde na Nie nadazalam za wami. Jesli chodzi o wozki to podoba mi sie ten bialy. ElementMi szarymi Zobacz załącznik 710140Zobacz załącznik 710141Zobacz załącznik 710142Zobacz załącznik 710143Zobacz załącznik 710144

Kochana ja mam takie mysli w sumie od 23 tygodnia ciazy, instynkt macierzynski robi swoje dlatego robie wszystko zeby wszystko czekalo na nasza coreczke :)
Co do wozka to przesliczny, tez mi sie takie podobaja ale niestety niewygodnie sie prowadzi jak dla mnie ;) wole zwrotne koła

Tutti jak dla mnie taki wózek ładnie wygląda na obrazku bo zupełnie niepraktyczny mi się wydaje... Wiele razy widziałam wózki bez skretnych kół i nie wyobrażam sobie takim jeździć... Nie mówiąc o deszczu czy gorzej ale u Ciebie inny klimat to może się sprawdzi. Nie mniej jednak choćby na zakupacj, dla mnie takie coś odpada. Bo on jest na prostych tylko, dobrze widzę?
Znajomi mieli takie coś podobne to sprzedali byle szybciej. No i biały wózek tez mi się nie widzi, zaraz brudny od deszczu, kurzu, potem każdy okruch czy czekolada, brr

A ja wam powiem szczerze mam dosyc juz tej ciazy - ile sie nasłuchałam ze bede az promieniująca i mam takie co mi mówiły ze całe zycie mógłby w ciazy chodzic ... Ale p*********e szczerze mowiac ....
Moze to dlatego ze czuje sie normalnie w 100% a prowadzę na sile nienormalne zycie i moze jestem cham i prostak ale wk*****a mnie jak ide z koleżankami w nasze święte niedzielne wieczory i pije jakis zj****y soczek jabłkowy i zazdroszcze każdej ktora siorpie winko i pali peta. Tak to moja rozrywka wiejska i lubiłam ja, ploty wino i cygarety raz w tygodniu ... Tego nie mozna robic trgo podnosić, innego jesc boze ile jeszcze !!! Ta ciaza to takie zawieszenie - bedzie dziecko noe bede sie nudzic a teraz na sile musze chociaz mam czas na milion innych rzecxy.
Chyba takie baby jak ja co miały ułożone zycie przez ostatnie 10 lat maja takie problemy jak ja. I nie nie czuje sie ze jestem wyrodna matka, tylko niech ta kruszyna sie juz wykluje i bedziemy sobie we dwie rządzić w domu a tak to masakra jakas.
Yhhhhh

Emenems- nie dziwię Ci się. Chociaż ja z tych raczej, co mają co robić. Bardziej niż ciąża wkurza mnie moja 3 latka :p Ciąża też wkurzająca, bo tu boli, tam ciągnie, a jeszcze ruchy mam spowolnione. Ale cieszę się nią jak mogę i rozkoszuję, bo więcej dzieci nie planuję.

Ememens doskonale Cię rozumiem miałam tak w pierwszej ciąży choć ciągle czułam się masakra bo cały czas wymiotowałam i ciągle słyszałam tego nie wolno to broń Boshe i takie tam no zwariować szło!a teraz robie wszystko czuje się najnormalniej i tyle i nawet właśnie siedzę i delektuje się lampką wina a co :-D

Ehhhh simka / ja planuje :) ale co z trgo wyjdzie to tylko bog raczy wiedziec ile z moich mrozaczkow bedzie chciało współpracowac :)
I moze to brzmi niewdzięczne z ust baby ktora tyle lat sie starała o kazda z watku in vitro by sie zamieniła se mna nawet na dwuletni pierwszy trymestr ... Ale ja juz nie moge ! Byłam mega aktywna osoba przed ciaza i to sie tak nie zmienia z dnia na dzien ! Człowiek sie tak nie zmienia a tu natura wymaga od nas adoptowania sie w ekspresowym tempie ! Dzis nawet jak idiotka ubrałam czarna koszulkę i patrzyłam na siebie od frontu w lustrze zeby nie widziec brzucha tylko starą siebie ....chyba ktos powinien mnie puknąć w łeb ostro dzis

reklama
Emenems- no coś Ty. A będzie jeszcze gorzej. Ja miewam momenty że chciałabym mieć swoje ciało dla siebie. A nie tu ktoś puka, tam cycki bolą. W 9 miesiącu to każda chce juz urodzić i mieć spokój :p

Do góry