reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

To jest nas kilka z ta głowa ... I to jest tak ze jak tylko pomysle ze miało cos by sie stac mojemu dziecku to chyba zawału dostanę, jak sie nie rusza pol dnia to masakra! Umieram z niepokoju ... Ale kurde ciaza to nie to samo co moje DZIEKCO :D ciazy nie lubie a kruszyne kocham :D hard2expain

Haha dokładnie trafiłaś w samo sedno! I nikt mi nie powie jakim ta ciąża jest cudownym stanem !

reklama
Ja mam tak samo, szczególnie jak gorszy dzień mam to aż do M. krzyczę ze mam dość , że nic nie mogę, że tylko muszę uważać, nic nie jeść, nie robić tego i wyglądam jak tłusta swinia i do tego wypryszczylo mnie i nie mogę na siebie patrzeć, i w ogóle jak gorszy dzień to wszystko do dipy, ale jak normalny to w sumie nawet mi te pryszcze nie przeszkadzają , a tak poza tematem to u nas tatuś dzisiaj pierwszego kopniaka poczuł :) to mega szczęśliwy, tylko trochę się sprzeczamy bo kuchnie kupić musimy i nie możemy się dogadać , ajj

Ja tez sie czuje normalnje w ciazy i przykro mi ze Nie moge sie winka i powa napic i drazni mnie Jak czuje ich zapachy Jak ktos pije przede mna i ze we wtorek na pierwszych zajeciach zumby Nie bede mogla sie wyszalec i wyskakac tylko robic lightowe dwa utwory, to ciagle macie plukanie owocow i warzyw, macieranie sie tymi olejkami migdalowymi ale Jeszcze troche tylko nam zostalo wiec damy rade! To marzenie kazdej z nas, nasze dzieci. Tak juz jest ze My kobiety musimy sie poswiecac cale zycie!

Ja juz porządnie na brzuchu widze ale dalej jak odkrywam brzuch to młoda jak makiem zasiał hahash
Dotykane kopniaki upolował juz ale jeszcze nie widizal :)

Dobrze że o tym piszecie bo już myślałam, że ze mną coś nie tak.
Zupełnie inaczej wyobrażałam sobie ciążę, jak opowiadały mi o niej różne babki.
Okazuje się, że to wcale nie jest super wygodny i wzniosły stan. A jak to powiedziałam mojej matce to mi wyskoczyła z tekstem "nie bluźnij!" Ehhhh.... Ons była z tych co ciąże miała bezproblemowe i zupełnie nie rozumie kogoś, kto ms narzucone ograniczenia i jeszcze nie najlepiej się czuje.

Ja ostatnio mam kryzys. Czuję się głupia, nieogarnięta, rozlazła a do tego wielka i brzydka... i nikt tego nie rozumie... :-(

Myślę że to nie jest tak że problemów twoja mama nie miała, bo w ciąży zawsze coś jest, tylko kiedyś jeżeli ktoś w ogóle by wspomniał jak to mu źle to już na wyrosną matkę by wyszedł, bo kiedyś takie czasy były , zresztą teraz trochę też tak jest, mi m. mówi np żebym nie mówiła ze się złe czuje i ze ciężko w ciąży bo ktoś pomyśli ze ja dziecka nie chce

Chyba jakiś kryzys macie dziewczyny. Już bliżej do końca.
Wiadomo człowiek by się Winka napil też mnie wkurza wszyscy piją a ty siedzibą jak debil i patrzysz. Choć u mnie ma to też plusy bo my zawsze się staramy by jedno było 100% trzezwe żeby jakby coś się działo można jechać autem.

No a ciąża to wiąże się z ograniczeniami. Mówią nie choroba więc pracować można ale to chyba facet wymyślał bo wątpie by jakąkolwiek kobieta która w ciąży byla to wymyśliła.
Ja tam lubię w ciąży być choć pierwszą była najlepszą. Bo jak potrzebowała to się położyła czy od poczekam. A teraz niestety nie ma tak dobrze. Położyć się mogę tylko jak maly śpi w południe a potem zapierdzielam żeby obiad zrobić i ogarnąć. Skutkuje to tym że o 17-18 brzuch już dość mocno boli.

reklama
Ja tez tak mam jak gadam mojej mamie to mówi ze jestem nienormalna i ze jak nie chce tych dzieci to ona weźmie.. No i awantura gotowa a to wcale nie takie proste widzicie bo mnie to tez tyle nerwów i stresu kosztuje ale oba twierdzi ze miała gorzej bo 20 lat na studiach bez męża i mieszkania i o co mi chodzi w ogole :/

Do góry