reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Pewnie ze było lepiej, papier od gina i juz a teraz zaświadczenie lekarskie i jeszcze o dochodach ze skarbówki czy miejsca pracy i coś tam jeszcze :s

Nie zapominaj o skaładkach od króla zusa :) alt urodzenia i ksero dowodów ale to wiadomo :) chyba że coś się jeszcze zmieni :) tak było do lutego tego roku jak skał daliśmy wniosek na Olina :)

Futursystka koleżanka tez się nie załapala bo mąż lekarzem jest i za dużo zarabia :( a moim zdaniem powinno być tak jak przed 2012 rokiem bo to chamskie trochę, patologia dostaje a ci co za dużo zarabiają kutwa dają na nich i nic nie mają z tego :(

no właśnie- człowek tu ucziciwe składki płaci i nic z tego nie ma. Ani na rodzinne się nie załapie, ani na becikowe. A dzieci powinni sobie robić ci co ich stać, a nie patologia z alkoholizmem, która na gumki nie ma, a na wino ma. Tylko tych dzieci później żal. Za granicą, to wszyscy równo dostają, i nie raz grosze, a porządną kasę na każde dziecko. Ja się nie dziwię, ze ludzie wolą za granicą dzieci rodzić niż u nas.

Bo co z tego, ze limit przekraczamy, jak prawie każdy Polak ma kredyty, opłat nie wiadomo ile i z wypłaty zostają marne grosze

super_kombinezon_mi_z_h_m_rozm_62_82993.jpg my mamy taki kombinezon z h&m na 62 :) jest wystarczająco ciepły :) a do wózka grubszy koc, budka i ta osłona i będzie ok :) hm ogólnie ma zawyżone rozmiary jeśli chodzi o dzieci :)

Załączniki

• super_kombinezon_mi_z_h_m_rozm_62_82993.jpg
    super_kombinezon_mi_z_h_m_rozm_62_82993.jpg
    21,8 KB · Wyświetleń: 48
Oni wogole nie podwyższają tych limitów które człowiek ma nie przejść :( i dlatego tak jest :( tak chyba to jest dobre od 15 lat i nie drgnie, ewentualnie coś tam zrobią ale to nic w stosunku co by było potrzebne :(

Tak czytam otym becikowym i stwierdAm, ze kto naprodukuje wiecej dzieci a nie pracuje ten jest najbardziej honorowany przez panstwo ( oczywiscie nie generalizuje bo sa rodziny, ktore absolutnie zadluguja na taka pomoc). Ale patrzac na te zasady wyplat becikowego, to slabe jest

a optymistyczniej zrobilam dzis przebiezke po tk max i zobaczcie co zlowilam;), nie moglam sie oprzec: otulacz 100% bawelna i skarpeciuszki, moim zdaniem boskie;)
image.jpg
image.jpg

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    28,1 KB · Wyświetleń: 47
  • image.jpg
    image.jpg
    16,7 KB · Wyświetleń: 45
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry