reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

Właśnie przeczytałam że ten feminum aktiv też jest odradzany przy staraniach. :/ a my używaliśmy na tony, spróbuję teraz bez. Może to jest przyczyną niepowodzenia.
nie wiem jak ten żel acitv , ale zwykły feminum z tego co kojarzę jest polecany jeżeli chodzi o starania . Wiadomo są specjalne żele dla par starających się ale kosztuje 3 razy tyle , a ten zwykły feminum podobno jest spoko , tak samo mucovagin żel

reklama
Ja od wtorku zaczynam pić ziółka. Ciekawe czy pomogą. Zastanawiam się czy robić w tym cyklu testy owu bo w poprzednim nie wylapalam piku. Plan jest ambitny regularny seks co drugi dzien od rozpoczęcia dni płodnych wg aplikacji do okresu, więc chyba owu nie przegapimy i nie ma sensu sikać na testy
Ja dzisiaj zamawiam Inofem z mio-inozytolem, więc zacznę zażywać, żelazo już zaczęłam brać, żeby w podnieść, bo poniżej normy mam. Paski owu u mnie obowiązkowo, bo jak widać raz mam regularne cykle a raz wydłużone tak jak ten co miałam w grudniu, więc ja musze z testami owu, bo inaczej bym przegapiła owulacje. Zamówiłam już i będę 2-3 razy dziennie robić.

Ja bym z chęcią zaczęła robić testy owu, hmmm, może jakoś w pracy się uda i cichaczem w domu 😅😅 możecie wytłumaczyć od kiedy robić, ile razy dziennie, gdzie potem się je zapisuje żeby wyłapać pik? I jak to w ogóle działa 😅😅😅i jeszcze pytanie, sikacie prosto na nie czy gdzieś do kubka? Bo ciężko mi się to wyobrazić kilka razy dziennie

A tak właściwie to jak to u was wygląda, jakieś plany na wyprowadzkę? Teściową pracuje? Chociaż duże mieszkanie? Ja sobie nie wyobrażam mieszkać z teściową, ale nawet nie ze względu na warunki do seksu, tylko ogólnie, kłóciły byśmy się non stop chyba xd

Któraś z Was pytała o inozytol - ja biorę od paru lat fertistim, mi skrócił i wyregulował cykl. Lekarz powiedział że widocznie działa i mam koniecznie brać.

U nas nowy rok z chorobą męża się zaczął, dostał tone leków, na szczęście bez antybiotyku. Wiecie jak to wygląda z wpływem choroby i leków na jakość plemników? Czy to teraz 3 miesiące mogą być słabsze czy jak?
Ja pytałam o inozytol. No właśnie dlatego chcę kupić ten Inofem i brać,bo przepisał mi właśnie na moje miesiączki i cykle, bo mam nie dość , że nieregularne to jeszcze bardzo obfite i bolesne miesiączki.

Bo nie staramy się oficjalnie 🥹 Jesteśmy przed ślubem i robiłam rozeznanie w rodzinie i każdy mówił że głupota i mamy czekać do ślubu, że jak to w ciąży, na pewno będę się źle czuła itp. Dodatkowo ja nie mam umowy o pracę i mama narzeczonego też średnio na to patrzy pod kątem dziecka, kazała najpierw ogarnąć umowę a mieć dziecko. 😅 wiec staramy się bardziej po cichu. Wśród znajomych też każdy kazał poczekać do ślubu bo teraz to głupota.
Rozumiem, to Wasza decyzja i nikt nie powinien się wtrącać kiedy robić dzieci. U nas znowu było tak że szybko ślub braliśmy i wszyscy mówili że pewnie w ciąży jestem, potem zaś mówili żebyśmy dzieci robili bo długo po ślubie nie mieliśmy 😁 Nie ma co słychać innych no nigdy nie dogodzisz 😃

Na razie na ławeczkę, myślę że nie będę testować, poczekam do okresu, jeśli nie przyjdzie to wtedy :)
Możesz zapisać się na testowanie w dniu miesiączki jeśli wiesz kiedy jest jej termin. Ja jestem zapisana na wtorek a miesiączka ma być w czwartek. Liczę że dwa dni przed terminem miesiączki by już coś wyszło 😆

Rozumiem, to Wasza decyzja i nikt nie powinien się wtrącać kiedy robić dzieci. U nas znowu było tak że szybko ślub braliśmy i wszyscy mówili że pewnie w ciąży jestem, potem zaś mówili żebyśmy dzieci robili bo długo po ślubie nie mieliśmy 😁 Nie ma co słychać innych no nigdy nie dogodzisz 😃
Mamy kilka przesłanek do szybszego postarania się o dziecko, jesteśmy przede wszystkim oboje gotowi i nawet bez mojego macierzyńskiego damy radę finansowo bez problemu :) ciężko mi bo czasami czuje że to moje „widzimisię, zachcianka” i że może faktycznie lepieje byłoby poczekać do ślubu… ale potem jedziemy do naszych znajomych którzy mają maluszki, tule te małe rączki i wiem, że teraz jestem gotowa. Eh. Trudno to wszystko.

Mamy kilka przesłanek do szybszego postarania się o dziecko, jesteśmy przede wszystkim oboje gotowi i nawet bez mojego macierzyńskiego damy radę finansowo bez problemu :) ciężko mi bo czasami czuje że to moje „widzimisię, zachcianka” i że może faktycznie lepieje byłoby poczekać do ślubu… ale potem jedziemy do naszych znajomych którzy mają maluszki, tule te małe rączki i wiem, że teraz jestem gotowa. Eh. Trudno to wszystko.
Ja zbyt długo czekałam aż będę mieć umowę o pracę i macierzyński, potem się okazało że nie tak łatwo minzajsc w ciążę i dwa lata to trwało, zaszłam akurat jak zmieniłam pracę na taką na której mi zależało bo w moim wyuczonym zawodzie. Niestety jak chciałam wrócić po macierzyńskim to mi powiedzieli że nie mam do czego wracać i już moje stanowisko jest zajęte. Niby wg prawa nie mogli mnie tak potraktować ale szkoda mi było nerwów a i tak po tym nie chciałabym w takiej firmie pracować co za nic mają pracownika.

reklama
Ja bym z chęcią zaczęła robić testy owu, hmmm, może jakoś w pracy się uda i cichaczem w domu 😅😅 możecie wytłumaczyć od kiedy robić, ile razy dziennie, gdzie potem się je zapisuje żeby wyłapać pik? I jak to w ogóle działa 😅😅😅i jeszcze pytanie, sikacie prosto na nie czy gdzieś do kubka? Bo ciężko mi się to wyobrazić kilka razy dziennie
Ja w grudniu pierwszy raz robiłam testy owu, ale tylko raz dziennie. Dziewczyny mi pisały, że najlepiej robić 2-3 razy dziennie i codziennie o tych samych godzinach. Jeśli robisz rano to nie z pierwszego moczu tylko z drugiego. I przed kasy testem nie pić i nie sikać minimum 2h. I ja wiem, że muszę się tego mocno trzymać z tym piciem i sikaniem, bo jak nie trzymałam się to mocz miałam za bardzo rozwodniony i wychodziły mi bledsze kreski.
Ja mam taki pojemnik na badanie moczu i do niego sikam i wtedy test zanurzam w nim na 10-15 sekund ( według instrukcji ).
A jeśli chodzi o to jak je odczytywać, to dziewczyny polecały aplikacje premom, też ją mam i jest świetna. Wklejasz tam codziennie zdjęcie testów i aplikacji automatycznie Ci pokazuje wartości kiedy jest ciemniejsza od tej z poprzedniego dnia i kiedy jest pik itp. 😊 A na teście też pisze Ci od kiedy zacząć je robić. Zależy od tego ile dniowe masz cykle. Jeśli dłuższe to zaczynasz później. Zaczęłabym dopiero od dni płodnych.

Do góry