reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

Bo nie staramy się oficjalnie 🥹 Jesteśmy przed ślubem i robiłam rozeznanie w rodzinie i każdy mówił że głupota i mamy czekać do ślubu, że jak to w ciąży, na pewno będę się źle czuła itp. Dodatkowo ja nie mam umowy o pracę i mama narzeczonego też średnio na to patrzy pod kątem dziecka, kazała najpierw ogarnąć umowę a mieć dziecko. 😅 wiec staramy się bardziej po cichu. Wśród znajomych też każdy kazał poczekać do ślubu bo teraz to głupota.
Co za okropne staroświeckie poglądy..
Ja na szczęście nie mam takich osób wokół siebie i robimy dziecko nie mając ślubu i nikt nam nie mówi, że to coś złego, a tym bardziej głupiego 🙂 głupotą to jest wmawianie swoich poglądów innym.
To jest wasza decyzja i wasze życie więc nic im do tego.

reklama
Co za okropne staroświeckie poglądy..
Ja na szczęście nie mam takich osób wokół siebie i robimy dziecko nie mając ślubu i nikt nam nie mówi, że to coś złego, a tym bardziej głupiego 🙂 głupotą to jest wmawianie swoich poglądów innym.
To jest wasza decyzja i wasze życie więc nic im do tego.
Nam na ślubie bardzo zależy, ale też baaardzo zależy nam na dziecku :) z jednej strony wiemy, że mamy czas, jesteśmy młodzi, ale tak naprawdę nigdy nie ma dobrego momentu. Są tylko trochę lepsze warunki i mniej sprzyjające. Mi naprawdę nie będzie przeszkadzać jeśli większość wesela spędzę na siedząco, nie będę pić albo będę mało tańczyć ;) to goście mają się super bawić.

Hej Dziewczyny- odzywałam się tutaj w październiku i podejrzewałam, że coś dziwnego się dzieje z moim cyklem i krwawieniem i miałam niestety rację. Byłam u gina w listopadzie i badanie wykazało torbiel na lewym jajniku. Jeszcze nie wyglądała ona na torbiel czynnościową i oczywiście musiałam badać markery rakowe. Na czas torbieli dostaliśmy z Mężem bana na starania. Oto tym sposobem po jednym miesiącu starania: dwa miesiące z zabezpieczeniem.

Wracamy,więc proszę o zapisanie na testowanie na 24 stycznia.

Hej Dziewczyny- odzywałam się tutaj w październiku i podejrzewałam, że coś dziwnego się dzieje z moim cyklem i krwawieniem i miałam niestety rację. Byłam u gina w listopadzie i badanie wykazało torbiel na lewym jajniku. Jeszcze nie wyglądała ona na torbiel czynnościową i oczywiście musiałam badać markery rakowe. Na czas torbieli dostaliśmy z Mężem bana na starania. Oto tym sposobem po jednym miesiącu starania: dwa miesiące z zabezpieczeniem.

Wracamy,więc proszę o zapisanie na testowanie na 24 stycznia.
Trzymam kciuki za Was!

Używałam przez kilka cykli przy staraniach o pierwsze dziecko ale prawdę mówiąc nie pomogło. Prawdopodobnie u mnie był problem z drożnością , zrobiłam laparoskopię diagnostyczna i niby jajowody drożne wyszły ale dwa czy trzy cykle po byłam w ciąży bez tego żelu. Zbiegiem okoliczności koleżanka która miała laparoskopię diagnostyczna w tym samym dniu , która też się długo starała o dziecko zaszła w tym samym czasie co ja , spotkaliśmy się u naszego wspólnego ginekologa i obie byłyśmy w ciąży a co najlepsze urodzilysmy w tym samym szpitalu , ona kilka godzin po mnie z pilna cesarka (miała termin trochę po mnie ale dostała skurczy i na cito robili cesarkę) Kolejne ciaze szły mi szybko , tzn przy drugim się staraliśmy 6 miesięcy a trzecie dziecko mam z trzeciego cyklu starań 😃

Jeszcze co do jodu- on naturalnie podnosi stężenie TSH, więc zawsze przed badaniem trzeba odstawić suplementy z jodem na 7 dni przed. Gdy badałyście TSH,a suplementowałyście jod to wyniki są zakłamane i na pewno podwyższone :)

reklama
Nam na ślubie bardzo zależy, ale też baaardzo zależy nam na dziecku :) z jednej strony wiemy, że mamy czas, jesteśmy młodzi, ale tak naprawdę nigdy nie ma dobrego momentu. Są tylko trochę lepsze warunki i mniej sprzyjające. Mi naprawdę nie będzie przeszkadzać jeśli większość wesela spędzę na siedząco, nie będę pić albo będę mało tańczyć ;) to goście mają się super bawić.
No i super, to wasza decyzja. Ja bym się po prostu nie przejmowała i robiła to co wam najbardziej odpowiada i nie zadręczała się co kto o tym myśli, bo to wasza decyzja 😉

Do góry