reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

Wstawiam tu ,bo nie wiem czy ktoś na grudniowych jeszcze jest . U mnie test ciemniejszy(bez rozbierania testów ) ale wydaje mi się że już krecha powinna być pożądna😞 jutro rano jadę na betę . Dobrze że mam ta wizyte w piątek bo zaczęłam sobie wmawiać jakaś pozamaciczna. 😣😔

Załączniki

• 921cd5dc-65b9-4b4d-9729-1cdf760ea780.jpeg
    921cd5dc-65b9-4b4d-9729-1cdf760ea780.jpeg
    87,1 KB · Wyświetleń: 149
reklama
Wstawiam tu ,bo nie wiem czy ktoś na grudniowych jeszcze jest . U mnie test ciemniejszy(bez rozbierania testów ) ale wydaje mi się że już krecha powinna być pożądna😞 jutro rano jadę na betę . Dobrze że mam ta wizyte w piątek bo zaczęłam sobie wmawiać jakaś pozamaciczna. 😣😔
No z dnia na dzień powinna być ciemniejsza ale już bardziej, a niestety dalej cały czas bladzioch. Idź na betę jutro to będziesz mieć pewność 😊

Bladziochy ale też beta będzie nie wielka skoro się podwaja co 24h :-) Ja tam cały czas wierzę że to ciąża 🥰

Tylko pamiętaj, że CP jest bardzo ciężka do uwidocznienia.
Ja z CP chodziłam od 21.12 do 18.01 praktycznie dzień w dzień na IP do szpitala.
A OM miałam 15.11

Na wizycie w piątek pewnie nic nie będzie widać bo to za wcześnie 😆
Ale ja nie twierdzę że coś będzie widać bo to jest logiczne. Tylko poprostu cieszę się na tą wizytę że powiem o tym wszystkim co się wyprawia i może będzie miał na uwadze że coś się dzieje złego. Bo na dobre to mi to nie wygląda.

Matko ja walczylam z prolaktyna lata.. 🙈🙈🙈 mialam taka po 1700 i taka po 2500 dr mowila ze takie wartosci jakbyn bliźniaki karmiła .. a teraz po dwoch kolejnych bobo ani sladu .. 🤷🤷🤷

Ale to było ng? Czy mIU/l? Bo jednostka ma znaczenie :D

2500 ng to myślę, że nawet przy KP było by bardzo hardcorowym wynikiem, bo norma jest do mniej więcej 20ng (zależy od laboratorium, i mówimy o chęci zajścia w ciąże), a w przypadku mIU/l to 500 więc różnica spora :) (choć nadal wynik wysoki - ng to jakieś 80-118)

Mam tylko nadzieję że to wynik ok do zachodzenia w ciążę 😅 Ja zrobiłam by mieć na wizytę 16.01 bo ostatnio była zbulwersowana że nigdy prolaktyny nie badałam 🫣

I tak i nie. W teorii prolaktyna jak wyżej powyżej 20ng utrudnia zajście w ciąże. Jak ma się taki wynik bez KP to się jednak bierze leki i zbija. Niemniej jednak przy KP to ciężko powiedzieć, trzeba by było poszukać jaki poziom miały kobiety karmiące, którym udało się zajść w ciąże (znam takich całkiem sporo) - wiadomo też że akurat prolaktynę się ciężko bada bo higiena badania jest ciężka dla matki :p - o ile dobrze pamiętam najlepiej zbadać 2h od wstania, nie można być zestresowaną, nie można wcześniej ćwiczyć (czyli nie na biegu do laboratorium), nie należy właśnie drażnić brodawek sutkowych, nie zaleca się seksu nooo sporo tam tego jest :)

Trochę więc mnie dziwi op*eprz od lekarza bo raczej w trakcie KP nikt tego nie bada bo wynik jakby siłą rzeczy powinien być wysoki :)

reklama
Ale to było ng? Czy mIU/l? Bo jednostka ma znaczenie :D

2500 ng to myślę, że nawet przy KP było by bardzo hardcorowym wynikiem, bo norma jest do mniej więcej 20ng (zależy od laboratorium, i mówimy o chęci zajścia w ciąże), a w przypadku mIU/l to 500 więc różnica spora :) (choć nadal wynik wysoki - ng to jakieś 80-118)

I tak i nie. W teorii prolaktyna jak wyżej powyżej 20ng utrudnia zajście w ciąże. Jak ma się taki wynik bez KP to się jednak bierze leki i zbija. Niemniej jednak przy KP to ciężko powiedzieć, trzeba by było poszukać jaki poziom miały kobiety karmiące, którym udało się zajść w ciąże (znam takich całkiem sporo) - wiadomo też że akurat prolaktynę się ciężko bada bo higiena badania jest ciężka dla matki :p - o ile dobrze pamiętam najlepiej zbadać 2h od wstania, nie można być zestresowaną, nie można wcześniej ćwiczyć (czyli nie na biegu do laboratorium), nie należy właśnie drażnić brodawek sutkowych, nie zaleca się seksu nooo sporo tam tego jest :)

Trochę więc mnie dziwi op*eprz od lekarza bo raczej w trakcie KP nikt tego nie bada bo wynik jakby siłą rzeczy powinien być wysoki :)
Opieprzyla mnie że poprzednia ginekolog dała mi tabletki na zatrzymanie laktacji bez wyników poziomu prolaktyny. Co jedna to mądrzejsza hehe U mnie normy były do 25 a mam 50 więc tak myślę że nie jest aż tak źle przy kp. Teraz jeszcze przez przerwę świąteczną więcej karmię bo młody nie chodzi do żłobka, a ja do pracy.

Pytałam już ale nie widziałam odpowiedzi, Ty obecnie się starasz o dziecko ?

Do góry