reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

🌱🌺 Marcowe kreski 🌺🌱

Halo jest tu ktoś jeszcze ??
Cześć dziewczyny
Od lutego staraliśmy się o dziecko
Dziś wyszłam właśnie ze szpitala w poniedziałek trafiłam z beta 65 progesteron 5,80 w sobotę zaczęły się plamienia brązowe myślałam że to implantacja
Dali mi kroplówkę na wstrzymanie krwawienia i oczywiście duphaston
Dziś pobrali rano krew na nową betę beta spadła na 35
Już wczoraj wiedziałam że coś nie tak i już się nie łudziłam udawałam przed narzeczonym że jestem twarda ale od kad wróciłam do domu to ryczałam już z kilka razy
Ale to nawet nie dlatego że się nie udało tylko poprostu boje się że z kolejnymi może być tak samo
Mam jedną córkę 14 letnia rodziłam przez cięcie cesarskie
Czy któraś z dziewczyn podpowie co teraz powinnam zrobić ? Ile odczekać itd jakieś porady .. w szpitalu w sumie tylko Pani powiedziała „a ja bym panią już puściła do domu beta spadła na 35 proszę powtórzyć sobie wynik w poniedziałek wypis można odebrać za godzinę „ ale nie chciałam już tam siedziec więc odbiorę jutro ..
co do progesteronu jeszcze wydaje mi się że chyba jest za niski 5,80
Proszę o jakaś odpowiedź
Przykro mi z powodu Twojej straty! Starania możesz zacząć od razu jeśli czujesz się na siłach. Ja mam dwie straty za sobą a potem zdrowe piękne dziecko. Strach był ale się udało. Czasem myślę że natura wie co robi i lepiej jak to się stanie na początku ciąży niż na końcówce czy po porodzie. Oczywiście najlepiej by to się nikomu nie przytrafiało 😟 Są Kwietniowe kreski , możesz zapisać się na ławeczkę i wspólnie czekać z nami na dwie kreski.

reklama
Jeśli chodzi o progesteron to tak, był za niski by utrzymać ciążę. Poczekaj na krwawienie, może być bardziej obfite niż zwykły okres , jakby Cię coś niepokoiło zawsze możesz jechać na SOR ale był to dosyć wczesny etap ciąży więc myślę że nie będzie potrzeby ingerencji lekarza.

Przykro mi z powodu Twojej straty! Starania możesz zacząć od razu jeśli czujesz się na siłach. Ja mam dwie straty za sobą a potem zdrowe piękne dziecko. Strach był ale się udało. Czasem myślę że natura wie co robi i lepiej jak to się stanie na początku ciąży niż na końcówce czy po porodzie. Oczywiście najlepiej by to się nikomu nie przytrafiało 😟 Są Kwietniowe kreski , możesz zapisać się na ławeczkę i wspólnie czekać z nami na dwie kreski.
Hej
Dziękuję za odpowiedź
Oczywiście masz rację ;) chyba nie udźwignęłabym tego jakby stało się to w połowie ;(
Już się zapiszę
Tylko mam jeszcze kilka pytań do Ciebie..
czy po CB robiłaś jakieś badania hormonów starając się o kolejne ?
I jeśli ja miałam tak niski progesteron bo jak pisałam 5,6

Kurde urwało mi komentarz w połowie
To poprosić lekarza a progesteron żeby móc zażywać w trakcie cyklu ?

Hej
Dziękuję za odpowiedź
Oczywiście masz rację ;) chyba nie udźwignęłabym tego jakby stało się to w połowie ;(
Już się zapiszę
Tylko mam jeszcze kilka pytań do Ciebie..
czy po CB robiłaś jakieś badania hormonów starając się o kolejne ?
I jeśli ja miałam tak niski progesteron bo jak pisałam 5,6
Jedna ciąża zatrzymała się w 6 tyg , nie robiłam żadnych badań. Za drugim razem na badaniach prenatalnych serduszko już nie biło i był to 13 tydzień , badaliśmy kosmowke i wyszła triploidia , lekarz mówił że to nie była niczyja wina i nie powinno się powtórzyć, dwa plemniki zaplodnily jedną komórkę i ta ciąża nie miała szans dotrwać do końca. Potem urodziłam zdrowego synka w terminie.

Kurde urwało mi komentarz w połowie
To poprosić lekarza a progesteron żeby móc zażywać w trakcie cyklu ?
Możesz zapytać , progesteron powinno się brać po owulacji więc dobrze żebyś wiedziała kiedy dokładnie była, możesz iść na monitoring cyklu lub robić testy owulacyjne. Ja biorę duphaston po jednej tabletce rano i wieczorem przez 10 dni , później mam zrobić test ciążowy lub beta HCG i jak nie będzie ciąży to odstawić.

Hej dziewczyny. Jednak wskakuje do Was jeszcze. Żelazo mi spadło, będę miała wlew i czekania 3 miesięcy na ciążę może spowodować że w jej trakcie będzie konieczny jeszcze jeden wlew, a tego chciałabym unikać. Za radą lekarza, który powiedział że najlepiej jest zajść w cyklu w którym jest wlew lub cykl po wznawiamy starania. 😅 muszę zamówić testy owulacyjne. Narazie na ławeczkę bo testowanie wypada mi w maju. Wiem że w ciążę nie da się zajść od tak, ale miałabym wyrzuty sumienia gdybyśmy nie zaczęli wcześniej.

Hej dziewczyny. Jednak wskakuje do Was jeszcze. Żelazo mi spadło, będę miała wlew i czekania 3 miesięcy na ciążę może spowodować że w jej trakcie będzie konieczny jeszcze jeden wlew, a tego chciałabym unikać. Za radą lekarza, który powiedział że najlepiej jest zajść w cyklu w którym jest wlew lub cykl po wznawiamy starania. 😅 muszę zamówić testy owulacyjne. Narazie na ławeczkę bo testowanie wypada mi w maju. Wiem że w ciążę nie da się zajść od tak, ale miałabym wyrzuty sumienia gdybyśmy nie zaczęli wcześniej.
Kochana, to dawaj na kwietniowe kreski, bo napisałaś na marcowych 😉

reklama
Do góry