reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Hej dziewczyny! Oficjalnie przerywam starania co najmniej na dwa, góra trzy cykle. ;) Wybrałam suknie w której czuję się fantastycznie! Ogólnie to ciekawa sytuacja bo suknia była idealna na mnie, gdzie ja mam dość nie proporcjonalne ciało, niska a w górze czyli w biuście i ramionach dość szeroka ale to było przeznaczenie! [emoji7] Ogólnie najpierw przymierzylam takie sukienki co wam pokazywałam i szczerze źle się w nich czułam, ciężko, optycznie niższa jakoś ogólnie dziwnie. Pani na wejściu od razu pokazała mi taka suknie prostą ale trochę w rybkę a ja kategorycznie nie chciałam nawet na nią patrzeć ale mówię spróbuję z ciekawości no i co... To ta! [emoji813] Byłam w szoku. Dostałam na nią rabat więc daję za nią 600zl. Jedynie mogę do niej lekko schudnąć ale nie muszę. Ale jakbym zaszła w ciążę to byłby nie lada problem. :) Ale będę tutaj do was zaglądać oczywiście! [emoji813]

reklama
Hej dziewczyny! Oficjalnie przerywam starania co najmniej na dwa, góra trzy cykle. ;) Wybrałam suknie w której czuję się fantastycznie! Ogólnie to ciekawa sytuacja bo suknia była idealna na mnie, gdzie ja mam dość nie proporcjonalne ciało, niska a w górze czyli w biuście i ramionach dość szeroka ale to było przeznaczenie! [emoji7] Ogólnie najpierw przymierzylam takie sukienki co wam pokazywałam i szczerze źle się w nich czułam, ciężko, optycznie niższa jakoś ogólnie dziwnie. Pani na wejściu od razu pokazała mi taka suknie prostą ale trochę w rybkę a ja kategorycznie nie chciałam nawet na nią patrzeć ale mówię spróbuję z ciekawości no i co... To ta! [emoji813] Byłam w szoku. Dostałam na nią rabat więc daję za nią 600zl. Jedynie mogę do niej lekko schudnąć ale nie muszę. Ale jakbym zaszła w ciążę to byłby nie lada problem. :) Ale będę tutaj do was zaglądać oczywiście! [emoji813]
Brawo, gratuluję wyboru!

U mnie z sukienką ślubną było podobnie - też najpierw przymierzałam te, które mi wpadły w oko. Pani z salony przyniosła mi totalnie inną, na którą kręciłam nosem, bo w ogóle jakoś mi się nie podobała. Ale namówiła mnie na przymiarkę i kiedy już się w niej zobaczyłam, to doznałam olśnienia i już wiedziałam, że to ta jedyna :D

Ty też na pewno będziesz pięknie w swojej wyglądać a i lekka przerwa w staraniach da trochę wytchnienia.

Hej dziewczyny :-) ja odliczam do 8 maja niecierpliwie ... z objawów to tylko piersi i zmęczenie a piersi raz bolą bardziej a raz mniej i wtedy panika :-/
Mam pytanie która z was robiła badania na trombofilie i zespół antyfosfolipidowy ? Podobno branie w ciąży Asa zapobiega poronieniom i zakrzepom u ciężarnych i już po dwóch poronieniach powinno się przyjmować 75-150 mg co myślicie ?

Ja już mam 3 poronienia za sobą i pare lat temu wyszło mi w badaniach podwyższone zlepianie trombocytow , potem robiłam tutaj krew w De i wszystko dobrze :-/ w ogóle tutaj to olewka kompletna byłam we wt u gin i wie ze tyle razy nam się nie udało i teraz nic na usg nie zobaczyła i nie dała mi zwykłego dupka nawet niiiic :-( tylko termin na za 3 tyg porażka ....nie mówiąc już o jakimś asa :-(

Dzięki, wlasnie kupuje migdaly
emoji2.png
emoji8.png
Jeszce lam
@ForgetMeeNot Ja za Ciebie tez [emoji110][emoji110][emoji110] a ktory dc i kiedy masz termin @?[emoji4]
Ja dzisiaj mam 14dc i termin na @ na 8 maja, dlatego zdziwiłam się tym, że wg gin owulację będę miała dzisiaj lub jutro. Myślałam, że niedziele, poniedziałek. Zobaczymy, jeszcze skoku temp. nie miałam :) Kurcze, idziemy łeb w łeb, że tak się wyrażę :)

Popieram, @Dagaa11 napisz nam koniecznie, co i jak, chociaż jestem pewna ze będzie dobrze :)
A u mnie po dupku branym na wywołanie @ takie oto kwiatki:
Zobacz załącznik 848569

Super, a masz jakieś foto? :)

Hej dziewczyny :-) ja odliczam do 8 maja niecierpliwie ... z objawów to tylko piersi i zmęczenie a piersi raz bolą bardziej a raz mniej i wtedy panika :-/
Mam pytanie która z was robiła badania na trombofilie i zespół antyfosfolipidowy ? Podobno branie w ciąży Asa zapobiega poronieniom i zakrzepom u ciężarnych i już po dwóch poronieniach powinno się przyjmować 75-150 mg co myślicie ?
Ja nie robiłam tych badań, ale lekarz kazał mi brać 1 tabletkę acardu dziennie. Ja niestety w związku z wszystkimi moimi chorobami mam 4 krotnie większe ryzyko poronienia niż zdrowa kobieta (wg. mojego lekarza) więc podejrzewam, że dmucha na zimne i biorę zapobiegawczo. I chyba jeszcze na endometrium to trochę pomaga, z tego co słyszałam...

reklama
Do góry