reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Witam serdecznie po dluzszej nieoobecnosci ale goscie byli na swieta wiec czasu brak... postaram sie nadrobic wszystko
@NeSSi super ze po wizycie wszystko dobrze
@Lanvin trzymam
Kciuki kochana za Ciebie I za cala reszte...
@Emzilka gratuluje coreczki ja zawsze uwazalam ze corunie bardziej mozna wystroic wiesz te wszystkie slodkie rozowe sukieneczki itp :-)
Witam nowe staraczki I zycze krotkich pobytow w tabelce dla staraczek :-) jeszcze na pewno co szkrobne dzis tylko musze nadrobic troche postow uffff daj mi Boze sile :-p:laugh2:

reklama
@Emsi* ma rozne rodzaje dentastixow ale malo sie nimi interesuje, woli szynke [emoji23] ale mozesz kupic jakis i wyprobowac, moze akurat Twojemu psikowi podpasuje.

A co do pasty to mozesz chyba kupic opcje ze szczoteczka do zebow i taka szczoteczka na palec. Tej pierwszej Popcia nie lubi ale ta na palec jest delikatna i fajnie daje sobie myc zabki. Zwykla szczoteczka idzie w ruch tylko to zebow z tylu bo ludzkie paluchy sa za duze by wkladac je tak gleboko do malenkiego pysia u maltanczyka. Ehh...wlasiciele ras duzych maja pod tym wzgledem latwiej :) mi przydalby sie mikroskop ;)

@Emzilka Emma [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7] ale u nas stanelo na Helence i w sumie juz jakos nie wyobrazam sobie innego imienia dla dziewczynki o ile bedzie nam dane miec corke.

@Docia1975 super, ze stan stabilny. Jest przytomny? Jak to znosi psychicznie?

@martuchna87 witaj :) cos sie dzialo, ze najpierw badania?

@Lanvin ja teraz tez nie mialam pms-owego wkurwu i tak jakos nieswojo mi z tym bylo [emoji23]

@Aschlee25 Tycmasz puls 112, a moja mama koncowke numeru telefonu 997, ludzis czasem boja sie odebrac bo mysla, ze policja dzwoni [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Tsh miałam 4,83 a spadło do 1,3 po eutyroxie także chyba spoko?
To przy implantacji temperatura może spaść? Kurczę jeszcze dużo nie wiem (a myślałam ze wiem już wszystko na ten temat). Ja miałam w sobotę jedna mała plamkę krwi na papierze, jedna jedyna plemeczke i trochę się ucieszyłam
bo myśle sobie o! "Krwawienie implantacyjne", z wielu objawów ten miałam pierwszy raz. Temperaturka była 37 a wczoraj mi spadła do 36,5 i się załamałam oczywiście już były łzy i czarna dupa a tu może jeszcze jest nadzieja?
Kurcze trzy lata to Szmat czasu... mnie się wydaje, ze tym co już maja dzieci łatwiej jest trochę wyluzować i nie myśleć. Chociaż sama nie wiem...

[emoji64]

Bardzo ładne teraz tsh! :)
Plameczka krwi, super!!! Ja nigdy nie miałam. Takze gdyby sie zdarzyła to bym była mega podjarana ze to na pewno to! :) spadek moze byc implantacyjny. :) ale potem powinna temp podrosnąć. który dpo dzisiaj?
Kciuki!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Lanvin ja mam krótką fazę lutealną stąd to wiem. A badanie progesteronu tylko to potwierdziło. Ty pisałaś, że Twoja faza lutealna trwa 15 dni moja 7-8 bez dupka[emoji16] [emoji16] [emoji16] . Dlatego go biorę niestety ale bez niego nie zajdę. Myślę, że nie masz się czym przejmować[emoji2] . Tak się mówi, że 21 dc bo to dla książkowego 28 dniowego cyklu z owu 14 dc. Ogólnie bada się 7-8 dpo bo wtedy powinien być jego najwyższy poziom.
Ty to kupuj test a nie wymyślasz[emoji5] .
Teraz czaje :) nie kupuje, nie będę wywalac pieniędzy w błoto [emoji12]

@Lanvin Staram sie być cierpliwa :-) Mam nadzieje ze czekamy na dobre wiadomości :-) Trzymam kciuki
Damy radę - prędzej, czy później :)

martuchna tez mam termin @ na 24.04 [emoji1][emoji4]
To ja mam na 24, nie Marta [emoji3]

@Lanvin, wykres obiecujący [emoji6]
Pytałaś o temperaturę a ja od rana się zastanawiam jak to jest, że mierząc na dole macie temperaturę 36,5-36,7 itd.. to jaka macie w ustach? Bo czytałam, że w ustach jest o 0,3 niższa niż na dole.. ja dziś zmierzyłam na dole ( postanowiłam mierzyć do owu) i temperatura o 6 rano 36,85 to kurde dużo nie? [emoji50] nie powinnam mieć mniej??
Chociaż jak kilka cykli mierzyłam w ustach to miałam 36,4-36,6 do skoku.. nie wiem co o tym myślec.. teraz sobie wkręcam że moze jakaś infekcja??

W ogóle witam was dziewczyny z krzaków.. czytam ale jakoś nie mam weny żeby pisać.. to moj 10 cykl starań.. po @ powinnam byc pełna optymizmu a jakoś go brak..
Moj M biegnie w niedziele w maratonie w Warszawie a ja sie naczytałam, że to nie jest dobre przy staraniach.. i boje się, że znowu wybije plemniki jak przy gorączce i 3 miesiące w plecy [emoji30][emoji27]
A po drugie.. jego kumpel zrobił żonie drugie dziecko ( oni ze sobą gadają ze sie starali tak jak my itd) i pojechał mojemu tekstem: wysłałam mu zdjęcie testu ciążowego i napisał: a ty dalej wal ślepakami ! [emoji35] No czujecie to?! Wkurzyłam się i przykro mi było..
przepraszam, że ja tak tylko o mnie.. mam gorszy czas..

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Kochana, może jesteś już po owu i dlatego taka wysoka, albo mierzyłas później. A z tym tekstem to chamówa, faceci się nie zastanawiają, na pewno nie pomyślał, że może komuś być z tego powodu przykro...

ale tekst chamski :/ niech mu odpisze: nie ciesz się, tylko najpierw sprawdź czy twoje :p
Hahaha, no właśnie [emoji3]

Z zabawnych rzeczy to ostatnio jak mezowi podawalam kwas foliowy to on zrobił minę jak małe dziecko i mówi 'ale ja nie chcę być w ciąży' myślałam że tam padne ze śmiechu [emoji3]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
[emoji3]

@bertha, ja się nie mam zamiaru denerwować, grzecznie poczekam do poniedziałku i teraz jak mi napisalyscie, że też macie takie skoki, to się już na ciąże w ogóle nie nastawiam :)

@Paraplu, no dziwnie tak bez wku*wu przed @, źle mi z tym [emoji3] zawsze mogłam na coś zwalić swoje chamstwo [emoji3]

qdkkj44j6bi2vbec.png

Dziewczyny, a ja mam pytanie z innej beczki. Pisałam Wam wczoraj, że M chce strasznie jechać na ten koncert do Krakowa 27 maja, gdyby jakimś cudem się udało, to byłabym wtedy w 9 tygodniu. Myślicie, że nie byłoby przeciwwskazań, żebym pojechała, jeśli wszystko będzie ok??

qdkkj44j6bi2vbec.png

reklama
@Paraplu nic szczególnego, moja gin zleciła mi badania w kierunku ospy, różyczki, cytomegalie ,tokso TSH itp. ze względu że mam w domu dziecko wieku przedszkolnym, najbardziej bałam sie wyników przeciwciał ospy, bo maja mama twierdziła ze nie chorowałam w dzieciństwie i ja też nie pamiętam żebym była chora. Nie chciałam ryzykować ,a że ospa jest niebezpieczna w ciąży tym bardziej w wieku dorosłym musiałabym sie prawdopodobnie szczepić i czekać po szczepieniu badajże 3 miesiące. O dziwo wyszły mi przeciwciała, wiec wychodzi na to ,że prawdopodobnie przeszłam ospe na tyle łagodnie że aż wręcz niezauważalnie :-) pozostałe badania wyszły tez ok wiec dostałam zielone światło od gin że spokojnie można sie starać. Oby tylko z płodność nie zawiodła. :-)

Do góry