reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Witam serdecznie po dluzszej nieoobecnosci ale goscie byli na swieta wiec czasu brak... postaram sie nadrobic wszystko
@NeSSi super ze po wizycie wszystko dobrze
@Lanvin trzymam
Kciuki kochana za Ciebie I za cala reszte...
@Emzilka gratuluje coreczki ja zawsze uwazalam ze corunie bardziej mozna wystroic wiesz te wszystkie slodkie rozowe sukieneczki itp :-)
Witam nowe staraczki I zycze krotkich pobytow w tabelce dla staraczek :-) jeszcze na pewno co szkrobne dzis tylko musze nadrobic troche postow uffff daj mi Boze sile :-p:laugh2:

reklama
@Emsi* ma rozne rodzaje dentastixow ale malo sie nimi interesuje, woli szynke [emoji23] ale mozesz kupic jakis i wyprobowac, moze akurat Twojemu psikowi podpasuje.

A co do pasty to mozesz chyba kupic opcje ze szczoteczka do zebow i taka szczoteczka na palec. Tej pierwszej Popcia nie lubi ale ta na palec jest delikatna i fajnie daje sobie myc zabki. Zwykla szczoteczka idzie w ruch tylko to zebow z tylu bo ludzkie paluchy sa za duze by wkladac je tak gleboko do malenkiego pysia u maltanczyka. Ehh...wlasiciele ras duzych maja pod tym wzgledem latwiej :) mi przydalby sie mikroskop ;)

@Emzilka Emma [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7] ale u nas stanelo na Helence i w sumie juz jakos nie wyobrazam sobie innego imienia dla dziewczynki o ile bedzie nam dane miec corke.

@Docia1975 super, ze stan stabilny. Jest przytomny? Jak to znosi psychicznie?

@martuchna87 witaj :) cos sie dzialo, ze najpierw badania?

@Lanvin ja teraz tez nie mialam pms-owego wkurwu i tak jakos nieswojo mi z tym bylo [emoji23]

@Aschlee25 Tycmasz puls 112, a moja mama koncowke numeru telefonu 997, ludzis czasem boja sie odebrac bo mysla, ze policja dzwoni [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Tsh miałam 4,83 a spadło do 1,3 po eutyroxie także chyba spoko?
To przy implantacji temperatura może spaść? Kurczę jeszcze dużo nie wiem (a myślałam ze wiem już wszystko na ten temat). Ja miałam w sobotę jedna mała plamkę krwi na papierze, jedna jedyna plemeczke i trochę się ucieszyłam
bo myśle sobie o! "Krwawienie implantacyjne", z wielu objawów ten miałam pierwszy raz. Temperaturka była 37 a wczoraj mi spadła do 36,5 i się załamałam oczywiście już były łzy i czarna dupa a tu może jeszcze jest nadzieja?
Kurcze trzy lata to Szmat czasu... mnie się wydaje, ze tym co już maja dzieci łatwiej jest trochę wyluzować i nie myśleć. Chociaż sama nie wiem...

[emoji64]

Bardzo ładne teraz tsh! :)
Plameczka krwi, super!!! Ja nigdy nie miałam. Takze gdyby sie zdarzyła to bym była mega podjarana ze to na pewno to! :) spadek moze byc implantacyjny. :) ale potem powinna temp podrosnąć. który dpo dzisiaj?
Kciuki!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Lanvin ja mam krótką fazę lutealną stąd to wiem. A badanie progesteronu tylko to potwierdziło. Ty pisałaś, że Twoja faza lutealna trwa 15 dni moja 7-8 bez dupka[emoji16] [emoji16] [emoji16] . Dlatego go biorę niestety ale bez niego nie zajdę. Myślę, że nie masz się czym przejmować[emoji2] . Tak się mówi, że 21 dc bo to dla książkowego 28 dniowego cyklu z owu 14 dc. Ogólnie bada się 7-8 dpo bo wtedy powinien być jego najwyższy poziom.
Ty to kupuj test a nie wymyślasz[emoji5] .
Teraz czaje :) nie kupuje, nie będę wywalac pieniędzy w błoto [emoji12]

@Lanvin Staram sie być cierpliwa :-) Mam nadzieje ze czekamy na dobre wiadomości :-) Trzymam kciuki
Damy radę - prędzej, czy później :)

martuchna tez mam termin @ na 24.04 [emoji1][emoji4]
To ja mam na 24, nie Marta [emoji3]

@Lanvin, wykres obiecujący [emoji6]
Pytałaś o temperaturę a ja od rana się zastanawiam jak to jest, że mierząc na dole macie temperaturę 36,5-36,7 itd.. to jaka macie w ustach? Bo czytałam, że w ustach jest o 0,3 niższa niż na dole.. ja dziś zmierzyłam na dole ( postanowiłam mierzyć do owu) i temperatura o 6 rano 36,85 to kurde dużo nie? [emoji50] nie powinnam mieć mniej??
Chociaż jak kilka cykli mierzyłam w ustach to miałam 36,4-36,6 do skoku.. nie wiem co o tym myślec.. teraz sobie wkręcam że moze jakaś infekcja??

W ogóle witam was dziewczyny z krzaków.. czytam ale jakoś nie mam weny żeby pisać.. to moj 10 cykl starań.. po @ powinnam byc pełna optymizmu a jakoś go brak..
Moj M biegnie w niedziele w maratonie w Warszawie a ja sie naczytałam, że to nie jest dobre przy staraniach.. i boje się, że znowu wybije plemniki jak przy gorączce i 3 miesiące w plecy [emoji30][emoji27]
A po drugie.. jego kumpel zrobił żonie drugie dziecko ( oni ze sobą gadają ze sie starali tak jak my itd) i pojechał mojemu tekstem: wysłałam mu zdjęcie testu ciążowego i napisał: a ty dalej wal ślepakami ! [emoji35] No czujecie to?! Wkurzyłam się i przykro mi było..
przepraszam, że ja tak tylko o mnie.. mam gorszy czas..

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Kochana, może jesteś już po owu i dlatego taka wysoka, albo mierzyłas później. A z tym tekstem to chamówa, faceci się nie zastanawiają, na pewno nie pomyślał, że może komuś być z tego powodu przykro...

ale tekst chamski :/ niech mu odpisze: nie ciesz się, tylko najpierw sprawdź czy twoje :p
Hahaha, no właśnie [emoji3]

Z zabawnych rzeczy to ostatnio jak mezowi podawalam kwas foliowy to on zrobił minę jak małe dziecko i mówi 'ale ja nie chcę być w ciąży' myślałam że tam padne ze śmiechu [emoji3]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
[emoji3]

@bertha, ja się nie mam zamiaru denerwować, grzecznie poczekam do poniedziałku i teraz jak mi napisalyscie, że też macie takie skoki, to się już na ciąże w ogóle nie nastawiam :)

@Paraplu, no dziwnie tak bez wku*wu przed @, źle mi z tym [emoji3] zawsze mogłam na coś zwalić swoje chamstwo [emoji3]

qdkkj44j6bi2vbec.png

Dziewczyny, a ja mam pytanie z innej beczki. Pisałam Wam wczoraj, że M chce strasznie jechać na ten koncert do Krakowa 27 maja, gdyby jakimś cudem się udało, to byłabym wtedy w 9 tygodniu. Myślicie, że nie byłoby przeciwwskazań, żebym pojechała, jeśli wszystko będzie ok??

qdkkj44j6bi2vbec.png

reklama
@Paraplu nic szczególnego, moja gin zleciła mi badania w kierunku ospy, różyczki, cytomegalie ,tokso TSH itp. ze względu że mam w domu dziecko wieku przedszkolnym, najbardziej bałam sie wyników przeciwciał ospy, bo maja mama twierdziła ze nie chorowałam w dzieciństwie i ja też nie pamiętam żebym była chora. Nie chciałam ryzykować ,a że ospa jest niebezpieczna w ciąży tym bardziej w wieku dorosłym musiałabym sie prawdopodobnie szczepić i czekać po szczepieniu badajże 3 miesiące. O dziwo wyszły mi przeciwciała, wiec wychodzi na to ,że prawdopodobnie przeszłam ospe na tyle łagodnie że aż wręcz niezauważalnie :-) pozostałe badania wyszły tez ok wiec dostałam zielone światło od gin że spokojnie można sie starać. Oby tylko z płodność nie zawiodła. :-)

Do góry