reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Kochana na grupie pcos mąż jednej z dziewczyn miał 1 procent dobrych plemników i zaszła w ciążę!

Mój do tego ma tylko 23m plemników. A norma ponad 33... także oprócz morfologi słabej jest ich mało. Ah w ogole załamka [emoji30][emoji30] właśnie był u nas kuzyn z dziewczyna. Poznałam ich ze sobą w marcu. Maja po 20 lat. We wrześniu poroniła 8tyg ciąże. Dziś przyjechali powiedzieć ze znowu jest w ciąży. W 6tyg. Oczywiście pogratulowałam i uśmiech na twarzy miałam. Ale chyba gorszego dnia na powiedzenie o tym nie mogli wybrać. Myślałam ze serce pęknie mi na pół [emoji30][emoji24] przepraszam ze Wam tak tu dramatyzuje, może dla nie jednej z Was to śmieszne. Ale ja nawet nie mam z kim o tym pogadać. O wszyscy do około. Zrobią cyk i są w ciąży. Nikt nie rozumie co ja przychodzę [emoji30][emoji22][emoji22]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mój do tego ma tylko 23m plemników. A norma ponad 33... także oprócz morfologi słabej jest ich mało. Ah w ogole załamka [emoji30][emoji30] właśnie był u nas kuzyn z dziewczyna. Poznałam ich ze sobą w marcu. Maja po 20 lat. We wrześniu poroniła 8tyg ciąże. Dziś przyjechali powiedzieć ze znowu jest w ciąży. W 6tyg. Oczywiście pogratulowałam i uśmiech na twarzy miałam. Ale chyba gorszego dnia na powiedzenie o tym nie mogli wybrać. Myślałam ze serce pęknie mi na pół [emoji30][emoji24] przepraszam ze Wam tak tu dramatyzuje, może dla nie jednej z Was to śmieszne. Ale ja nawet nie mam z kim o tym pogadać. O wszyscy do około. Zrobią cyk i są w ciąży. Nikt nie rozumie co ja przychodzę [emoji30][emoji22][emoji22]

Kochana to jest jak najbardziej zrozumiałe. Sprawiedliwości nie ma niestety. Jest Was dwoje, wspieracie się i na pewno Wam sie uda! Moja.kolezanka po in vitro spodziewa się wlasnie bliźniaków i tego Wam życzę. I bardzo dużo siły do walki!

U naas norma 20 jak dobrze pamiętam...
Rozumiem Cię doskonale :/ jaak zwykle, dużo sił! :*

Tak, u mnie jest w kilku aptekach z tego co sie zorientowalam i nawet w zielarskiej aptece jest. Wejdz na strone solgaru i tam masz zakladke gdzie kupic i tam mozesz sprawdzic w ktorej aptece w Twoim miescie sa dostepne preparaty tej firmy, ja zadzwonilam do jednej z tej listy i okazalo sie ze jest, jutro kupuje :-)
Jaka cena?

Rozumiemy Cie

Rozumiemy Cie doskonale:* ehh jest ci teraz ciezko ale pamietaj.. Za miesiac, dwa bedziesz inaczej do tego podchodzic. Bedzie ciezko, napewno ale zobaczysz, bedziesz w ciazy.. I bedziecie miec upragnionego dzidziusia;* przytulam mocno:* nie wiem co wiecej moge zrobic:/

Queen rozumiem co czujesz.Niestety niektórzy starają się krótko a niektórzy mają pod niezłą górkę.Też mnie to wkurza i frustruje.O pierwsza ciaze staralam sie prawie 1,5roku i wyniki mieliśmy idealne,ale na ciaze musieliśmy sporo czekać.Druga przyszła w 4 -tym cyklu ale mielismy luźne podejście i niestety poronilam.A teraz kończymy 11 cykl starań i dalej nic.Za to moja koleżanka z pracy która się niestarala (ma 40lat i 2 dzieci)zaszła i za 2 miesiące urodzi. Od dłuższego czasu jest na l4 ale jak się pokazuje raz w tygodniu to mi bardzo ciężko.Walczę ze swoimi uczuciami.Rozmowy na temat jej ciazy, wyprawki i itp.mnie katuja.Lubię ją i nic do niej nie mam ale ta jej ciaza po tej mojej stracie wykańcza mnie psychicznie (fizycznie w sumie tez bo od września robie za 2 osoby).Wiem ze jest Ci ciezko- to co czujesz jest zrozumiałe.Mi jest łatwiej bo ja już jedno dziecko mam i to mi pomaga.Wierzę ze Wam się uda.Tyle dzieci już się urodziło dzięki in vitro.Wam też się uda.Niestety droga nie jest łatwa.

Myślisz, że przy braku owulacji i ograniczonej rezerwie Clo coś może pomóc ?
Powiedziała mi ginka, że jak po 3 cyklach nie będzie efektu, to mam zrobić laparo ...a boję się tego jak diabeł Św. wody...
Ja bez clo nie miałam owu, ale juz w pierwszym cyklu się pojawiła. Byłam 4 cykle i teraz mam przerwę. Po odstawieniu clo owu nadal była, ostatni cykl tylko bez. Nie wiem jak ma się clo do ograniczonej rezerwy bo nie wiem jak jest u mnie , Amh nigdy nie robiłam. Jak jedna tabletka przez 5 dni nie wywoła owu można zwiększyć do 2. U mnie takiej potrzeby nie było, ale efektu w postaci ciąży tez nie. W nowym roku spróbuję chyba inseminacji. Jak nie będzie efektu daje sobie spokój. Może pisane jest mi tylko jedno dziecko.

1usavcqgt1dml95x.png

reklama
Ja.żadnych ubocznych ;) noo...oprocz pogorszenie stanu endometrium, i to konktetnniee.... ale na to leki są. Jedz lepiej od rrazu migdały i orzechy ;)
Orzechy cały czas wtryniam, najwięcej pistacji bo mają najwięcej wit. z gr. B (B1, B2, B3, B5, B6, B9):)

Caly czas piszecie o clo.. Co to takiego jest?? Do czego to sluzy?

Clostilbegyt - służy przywracaniu owulacji :)

Jakie laparo?? Kolposkopie?

Laparoskopia :) W poszukiwaniu zrostów itp.
Ja bez clo nie miałam owu, ale juz w pierwszym cyklu się pojawiła. Byłam 4 cykle i teraz mam przerwę. Po odstawieniu clo owu nadal była, ostatni cykl tylko bez. Nie wiem jak ma się clo do ograniczonej rezerwy bo nie wiem jak jest u mnie , Amh nigdy nie robiłam. Jak jedna tabletka przez 5 dni nie wywoła owu można zwiększyć do 2. U mnie takiej potrzeby nie było, ale efektu w postaci ciąży tez nie. W nowym roku spróbuję chyba inseminacji. Jak nie będzie efektu daje sobie spokój. Może pisane jest mi tylko jedno dziecko.

1usavcqgt1dml95x.png
Czytałam o efekcie ''odbicia'' po Clo, znaczy, że owu po odstawieniu leków szaleje i najwięcej ciąż się wtedy przytrafia ...ale chyba nie ma reguły :/
No nic, nie nastawiam się na szałowe efekty ....ale kto nie próbuje ...
Musimy walczyć nie ?
Dziękuję kochane za wszelkie rady :)
Co ja bym bez Was zrobiła ? :)
487.jpg

Załączniki

• 487.jpg
    487.jpg
    31,5 KB · Wyświetleń: 522
Do góry