reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Kochana na grupie pcos mąż jednej z dziewczyn miał 1 procent dobrych plemników i zaszła w ciążę!

Mój do tego ma tylko 23m plemników. A norma ponad 33... także oprócz morfologi słabej jest ich mało. Ah w ogole załamka [emoji30][emoji30] właśnie był u nas kuzyn z dziewczyna. Poznałam ich ze sobą w marcu. Maja po 20 lat. We wrześniu poroniła 8tyg ciąże. Dziś przyjechali powiedzieć ze znowu jest w ciąży. W 6tyg. Oczywiście pogratulowałam i uśmiech na twarzy miałam. Ale chyba gorszego dnia na powiedzenie o tym nie mogli wybrać. Myślałam ze serce pęknie mi na pół [emoji30][emoji24] przepraszam ze Wam tak tu dramatyzuje, może dla nie jednej z Was to śmieszne. Ale ja nawet nie mam z kim o tym pogadać. O wszyscy do około. Zrobią cyk i są w ciąży. Nikt nie rozumie co ja przychodzę [emoji30][emoji22][emoji22]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mój do tego ma tylko 23m plemników. A norma ponad 33... także oprócz morfologi słabej jest ich mało. Ah w ogole załamka [emoji30][emoji30] właśnie był u nas kuzyn z dziewczyna. Poznałam ich ze sobą w marcu. Maja po 20 lat. We wrześniu poroniła 8tyg ciąże. Dziś przyjechali powiedzieć ze znowu jest w ciąży. W 6tyg. Oczywiście pogratulowałam i uśmiech na twarzy miałam. Ale chyba gorszego dnia na powiedzenie o tym nie mogli wybrać. Myślałam ze serce pęknie mi na pół [emoji30][emoji24] przepraszam ze Wam tak tu dramatyzuje, może dla nie jednej z Was to śmieszne. Ale ja nawet nie mam z kim o tym pogadać. O wszyscy do około. Zrobią cyk i są w ciąży. Nikt nie rozumie co ja przychodzę [emoji30][emoji22][emoji22]

Kochana to jest jak najbardziej zrozumiałe. Sprawiedliwości nie ma niestety. Jest Was dwoje, wspieracie się i na pewno Wam sie uda! Moja.kolezanka po in vitro spodziewa się wlasnie bliźniaków i tego Wam życzę. I bardzo dużo siły do walki!

U naas norma 20 jak dobrze pamiętam...
Rozumiem Cię doskonale :/ jaak zwykle, dużo sił! :*

Tak, u mnie jest w kilku aptekach z tego co sie zorientowalam i nawet w zielarskiej aptece jest. Wejdz na strone solgaru i tam masz zakladke gdzie kupic i tam mozesz sprawdzic w ktorej aptece w Twoim miescie sa dostepne preparaty tej firmy, ja zadzwonilam do jednej z tej listy i okazalo sie ze jest, jutro kupuje :-)
Jaka cena?

Rozumiemy Cie

Rozumiemy Cie doskonale:* ehh jest ci teraz ciezko ale pamietaj.. Za miesiac, dwa bedziesz inaczej do tego podchodzic. Bedzie ciezko, napewno ale zobaczysz, bedziesz w ciazy.. I bedziecie miec upragnionego dzidziusia;* przytulam mocno:* nie wiem co wiecej moge zrobic:/

Queen rozumiem co czujesz.Niestety niektórzy starają się krótko a niektórzy mają pod niezłą górkę.Też mnie to wkurza i frustruje.O pierwsza ciaze staralam sie prawie 1,5roku i wyniki mieliśmy idealne,ale na ciaze musieliśmy sporo czekać.Druga przyszła w 4 -tym cyklu ale mielismy luźne podejście i niestety poronilam.A teraz kończymy 11 cykl starań i dalej nic.Za to moja koleżanka z pracy która się niestarala (ma 40lat i 2 dzieci)zaszła i za 2 miesiące urodzi. Od dłuższego czasu jest na l4 ale jak się pokazuje raz w tygodniu to mi bardzo ciężko.Walczę ze swoimi uczuciami.Rozmowy na temat jej ciazy, wyprawki i itp.mnie katuja.Lubię ją i nic do niej nie mam ale ta jej ciaza po tej mojej stracie wykańcza mnie psychicznie (fizycznie w sumie tez bo od września robie za 2 osoby).Wiem ze jest Ci ciezko- to co czujesz jest zrozumiałe.Mi jest łatwiej bo ja już jedno dziecko mam i to mi pomaga.Wierzę ze Wam się uda.Tyle dzieci już się urodziło dzięki in vitro.Wam też się uda.Niestety droga nie jest łatwa.

Myślisz, że przy braku owulacji i ograniczonej rezerwie Clo coś może pomóc ?
Powiedziała mi ginka, że jak po 3 cyklach nie będzie efektu, to mam zrobić laparo ...a boję się tego jak diabeł Św. wody...
Ja bez clo nie miałam owu, ale juz w pierwszym cyklu się pojawiła. Byłam 4 cykle i teraz mam przerwę. Po odstawieniu clo owu nadal była, ostatni cykl tylko bez. Nie wiem jak ma się clo do ograniczonej rezerwy bo nie wiem jak jest u mnie , Amh nigdy nie robiłam. Jak jedna tabletka przez 5 dni nie wywoła owu można zwiększyć do 2. U mnie takiej potrzeby nie było, ale efektu w postaci ciąży tez nie. W nowym roku spróbuję chyba inseminacji. Jak nie będzie efektu daje sobie spokój. Może pisane jest mi tylko jedno dziecko.

1usavcqgt1dml95x.png

reklama
Ja.żadnych ubocznych ;) noo...oprocz pogorszenie stanu endometrium, i to konktetnniee.... ale na to leki są. Jedz lepiej od rrazu migdały i orzechy ;)
Orzechy cały czas wtryniam, najwięcej pistacji bo mają najwięcej wit. z gr. B (B1, B2, B3, B5, B6, B9):)

Caly czas piszecie o clo.. Co to takiego jest?? Do czego to sluzy?

Clostilbegyt - służy przywracaniu owulacji :)

Jakie laparo?? Kolposkopie?

Laparoskopia :) W poszukiwaniu zrostów itp.
Ja bez clo nie miałam owu, ale juz w pierwszym cyklu się pojawiła. Byłam 4 cykle i teraz mam przerwę. Po odstawieniu clo owu nadal była, ostatni cykl tylko bez. Nie wiem jak ma się clo do ograniczonej rezerwy bo nie wiem jak jest u mnie , Amh nigdy nie robiłam. Jak jedna tabletka przez 5 dni nie wywoła owu można zwiększyć do 2. U mnie takiej potrzeby nie było, ale efektu w postaci ciąży tez nie. W nowym roku spróbuję chyba inseminacji. Jak nie będzie efektu daje sobie spokój. Może pisane jest mi tylko jedno dziecko.

1usavcqgt1dml95x.png
Czytałam o efekcie ''odbicia'' po Clo, znaczy, że owu po odstawieniu leków szaleje i najwięcej ciąż się wtedy przytrafia ...ale chyba nie ma reguły :/
No nic, nie nastawiam się na szałowe efekty ....ale kto nie próbuje ...
Musimy walczyć nie ?
Dziękuję kochane za wszelkie rady :)
Co ja bym bez Was zrobiła ? :)
487.jpg

Załączniki

• 487.jpg
    487.jpg
    31,5 KB · Wyświetleń: 520
Do góry