reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Hihihihi - no też tak myślę, że padły:) W gruncie rzeczy to my tak celujemy, ale liczy się tylko to by było zdrowe:) I nie wiem czemu, ale wiem, że będzie trzeci chłopczyk:) (Jak już się uda).

Ja też mam przeczucie że będę miała drugiego chłopaka :) Póki co to czekam na owu. Dzisiaj mam 8 dzień cyklu. :)

reklama
No to musi być rzeczywiście dobry snajper jak jeszcze celujecie w płeć [emoji6] nam idzie ciężej więc celuje w obojętnie jaką płeć [emoji6]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

No - On się tak zachwala;) My dopiero zaczynamy, więc nie wiadomo jak będzie nam szło - ostatnim razem to nam zajęło 3-4 cykle. Teraz niby mamy mniejsze szanse (bo wiek), ale ja w to w ogóle nie wierzę - jestem niepoprawną optymistką:) A co do płci - mam dwóch Synków i jakby był trzeci to oszaleję z miłości i radości. Oby tylko się udało. Przepis na dziewczynkę wyczytałam na różnych forach, więc spróbowaliśmy - ale to był chyba falstart i wszystkie plemniki padły - jak słusznie zauważyła Lui;)

Trzymam za Ciebie kciuki Kochana:)

Witam się,

Mikaduchna - trzymam za Ciebie kciukasy. Ja też produkuję trzeciego potomka (w domu dwóch chłopaków). To mój 3cykl.
tanika, Emsi -witam nowe staraczki.

Przyłączam się do testowania w tym tygodniu. Dziś 24dc, przy 27-28 dniowych cyklach (choć ostatni 26 dniowy).
Dziś odbieram wyniki hormonów. Zrobiłam badanka, bo coś druga faza cyklu się zmienia i ginka mi zleciła.
Objawów nie mam żadnych, może poza bolącymi piersiami (ale na @ też bolą), więc się nie wkręcam.

Trzymam kciuki Lui:) Chłopcy są świetni - między moimi są dwa lata różnicy (pierwszy 7 lat - drugi 5 lat) - są swoimi najlepszymi przyjaciółmi i żyć bez siebie nie mogą.

Ja też chciałam żeby między moimi dziećmi były 2 lata różnicy, ale po cesarce musiałam trochę zaczekać z ciążą, potem się nie udawało, a w końcu jak po 7 miesiącach zobaczyłam dwie kreski to straciłam ciążę w 8 tygodniu..

Ja też miałam dwie cesarki - pierwsza, bo nie udało mi się urodzić naturalnie i po 19 godzinach lekarze zdecydowali cc, a drugą już miałam na życzenie. Po dwóch latach od urodzenia drugiego synka, znowu byłam w ciąży, ale skończyła się ona w 6 tyg. Było mi bardzo przykro, bo ja nie byłam chyba wtedy gotowa na trzecie dziecko i jak zobaczyłam pozytywny test, to dosłownie spanikowałam i kilka dni później ciąża obumarła.. To tak jakby mnie p.Bóg pokarał za ten brak radości i wdzięczności.. Potem oczywiście żałowałam bardzo. Ale może faktycznie organizm nie był jeszcze gotowy - nie wiem.. Teraz czuję, że jest inaczej i że organizm też jest silny i przygotowany.
Myślę Lui, że teraz wszystko będzie dobrze i nam się uda. Bardzo się cieszę, że tu trafiłam i możemy się wspierać. Trzymam za Ciebie kciuki :)

Witam się,

Mikaduchna - trzymam za Ciebie kciukasy. Ja też produkuję trzeciego potomka (w domu dwóch chłopaków). To mój 3cykl.
tanika, Emsi -witam nowe staraczki.

Przyłączam się do testowania w tym tygodniu. Dziś 24dc, przy 27-28 dniowych cyklach (choć ostatni 26 dniowy).
Dziś odbieram wyniki hormonów. Zrobiłam badanka, bo coś druga faza cyklu się zmienia i ginka mi zleciła.
Objawów nie mam żadnych, może poza bolącymi piersiami (ale na @ też bolą), więc się nie wkręcam.

Dziękuję serdecznie i też trzymam kciuki - daj koniecznie znać czy się udało:)
Właśnie w tym sęk, że te objawy typowe jak na @ niewiele się różnią od ciążowych. U mnie jedynym pewnym objawem - była zmiana koloru (tam;) - istna kobieta -kameleon ze mnie:) ) i dużo białego śluzu.
Buziole:)

Mi też ciąża obumarła i to zaraz po wizycie na której słyszałam pięknie bijące serduszko. Niestety u mnie to jest jeszcze wszystko świeże i nadal boli. 2 miesiące temu miałam zabieg łyżeczkowania.. Na szczęście już dostałam okres i zielone światło od lekarza. Mam nadzieję, że zajdę w ciążę i będę mogła się nią w pełni cieszyć. Nigdy nie sądziłam, że mając już jedno zdrowe dziecko spotka mnie coś takiego..
Musimy wierzyć w to, że będzie dobrze.

reklama
Do góry