reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Witaj
Jesteś w trakcie staranek już czy czekasz na owulkę?
Staram się:) Dzisiaj 18dc. Owu normalnie mam jak w zegarku w 14 dc. Cykle 28 dni - może ze dwa razy w życiu mi się spóźniły. W tym cyklu poprzytulaliśmy się w 9 dc oraz wczoraj w 17 dc. Ale w 14 dc nie zadziało się nic. Zero objawów owu. Ani śluzu, ani kłucia - cisza na morzu. I nie wiem co o tym myśleć - czyżby się trafił cykl bez owu? W moim wieku to się chyba już zdarza - choć nie pamiętam, aby tak było kiedyś. Teraz mi coś tak jeździ w brzuchu - boli trochę, ale bez przesady, nie wierzę, że to może być objaw czegokolwiek, bo to za szybko. Poza tym ja mam też takie bóle brzucha i piersi na 1,5 tygodnia przed @. Potem kilka dni przed @ mi się wycisza to tak jeden dzień przed @ ćmi mnie normalnie brzuch i pojawia się zmora. Dla mnie podstawowym objawem w poprzednich dwóch ciążach był biały śluz (dużo) - właściwie taki budyń, i zaciemnienie tamtych miejsc - dosłownie byłam w kolorze śliwki:) I zawsze się sprawdzało. Teraz mam jeszcze 11 dni do @ - ale nadziei sobie nie robię.

Staram się:) Dzisiaj 18dc. Owu normalnie mam jak w zegarku w 14 dc. Cykle 28 dni - może ze dwa razy w życiu mi się spóźniły. W tym cyklu poprzytulaliśmy się w 9 dc oraz wczoraj w 17 dc. Ale w 14 dc nie zadziało się nic. Zero objawów owu. Ani śluzu, ani kłucia - cisza na morzu. I nie wiem co o tym myśleć - czyżby się trafił cykl bez owu? W moim wieku to się chyba już zdarza - choć nie pamiętam, aby tak było kiedyś. Teraz mi coś tak jeździ w brzuchu - boli trochę, ale bez przesady, nie wierzę, że to może być objaw czegokolwiek, bo to za szybko. Poza tym ja mam też takie bóle brzucha i piersi na 1,5 tygodnia przed @. Potem kilka dni przed @ mi się wycisza to tak jeden dzień przed @ ćmi mnie normalnie brzuch i pojawia się zmora. Dla mnie podstawowym objawem w poprzednich dwóch ciążach był biały śluz (dużo) - właściwie taki budyń, i zaciemnienie tamtych miejsc - dosłownie byłam w kolorze śliwki:) I zawsze się sprawdzało. Teraz mam jeszcze 11 dni do @ - ale nadziei sobie nie robię.
Dobrze rozumiem że przytulanko miałaś TYLKO 9 i 17 dc? Wiem że dobry strzał wystarczy 1 ale ja bym raczej proponowała przynajmniej co 2 dzień od 9 do 17 dc

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Dobrze rozumiem że przytulanko miałaś TYLKO 9 i 17 dc? Wiem że dobry strzał wystarczy 1 ale ja bym raczej proponowała przynajmniej co 2 dzień od 9 do 17 dc

No właśnie dobrze zrozumiałaś:) Mój M. to niby niezły snajper,ale chyba zrobiliśmy za długą przerwę. To teraz do końca miesiąca - dla przyjemności, a w następnym cyklu spróbuję tak jak radzisz.

A omijałam 15,14,16 dc - bo myśmy celowali w dziewczynkę;)

No właśnie dobrze zrozumiałaś:) Mój M. to niby niezły snajper,ale chyba zrobiliśmy za długą przerwę. To teraz do końca miesiąca - dla przyjemności, a w następnym cyklu spróbuję tak jak radzisz.

A omijałam 15,14,16 dc - bo myśmy celowali w dziewczynkę;)
No to musi być rzeczywiście dobry snajper jak jeszcze celujecie w płeć [emoji6] nam idzie ciężej więc celuje w obojętnie jaką płeć [emoji6]

Ale od 9 dnia cyklu do owu to już chyba te plemniki padły :) Musicie coś koło 11 dnia cyklu celować może? Większe szanse że plemniki przeżyją.

Ale od 9 dnia cyklu do owu to już chyba te plemniki padły :) Musicie coś koło 11 dnia cyklu celować może? Większe szanse że plemniki przeżyją.

Hihihihi - no też tak myślę, że padły:) W gruncie rzeczy to my tak celujemy, ale liczy się tylko to by było zdrowe:) I nie wiem czemu, ale wiem, że będzie trzeci chłopczyk:) (Jak już się uda).

reklama
Dziekuje dziewczyny:) plemienia sa juz malutkie. Krwi na szczęście nie widze juz od kilku dni. A tak poza tym to mdlosci mnie wykańczają no i nie mam sily na nic... I boli okropnie żołądek.
Rozpuszczalna a Ty masz jakies objawy co by wskazywaly na ciaze?:) jeszcze raz gratuluje:)

Do góry