reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Witam was dziewczyny :) jestem tu nowa, ale od kilku dni czytam i obserwuje wasze starania.. gratuluje dziewczynom, które dowiedziały się, że noszą pod serduszkiem małą istotkę ;) ja też zaczęłam od tego cyklu starania z mężem.. mamy już córkę, ale chcemy dla niej rodzeństwo:) jestem akurat w 24dc i już z niecierpliwością wyczekuje co będzie dalej... czy @ nadejdzie czy nie... niby cykle mam różnie, ale od 3 lat obserwuje swój śluz, w sumie tylko ze śluzu obserwuje czy mam dni płodne czy nie... według moich obliczeń około jutra powinnam dostać okres... niecierpliwa byłam i w sobotę w 21 dc zrobiłam test bardzo czuły, bo już mi się wydawało ,że może akurat coś wykryje, ale niestety negatyw... dziś też zrobiłam, w sumie z czystej ciekawości, czy może akurat już... to wyszła blada druga kreseczka... nie wyraźna, jak przy pierwszej ciąży, ale coś tam było... czekam do piątku lub soboty, chyba, że wcześniej przyjdzie @ ...
To mozna juz ci gratulowac [emoji3]

Inviato dal mio ALE-L21 utilizzando Tapatalk

reklama
Sałatka świetna wiadomość [emoji3][emoji3][emoji3]
Dziewczyny czy bierzecie jakieś witaminy juz? Czy tylko kwas foliowy? Ja od jakiegoś czasu biorę Molekin 2000-witaminę D i się zastanawiam co byłoby najlepsze. Polecacie coś szczególnego?

Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja pije Inofolic (jest tez Inofem) tylko ze Inofem kosztuje mniej a Inofolic wiecej.
Jest na jajnicory i na wyregulowanie cyklu no i ma kwas foliowy w srodku.

Wiesz, to jeszcze nic pewnego.. nie chce się nakręcić, ale myślisz, że jak tam już coś widać, choć maleńkiego, to jednak coś jest i będzie coraz bardziej widoczne? miałyście tak?
Bo w sobotę nie było nic, dziś już cosik widać... trzymajcie kciuki :))

Wiesz, to jeszcze nic pewnego.. nie chce się nakręcić, ale myślisz, że jak tam już coś widać, choć maleńkiego, to jednak coś jest i będzie coraz bardziej widoczne? miałyście tak?
Bede trzymala kciuki ;)
Teraz kreseczka powinna tylko ciemniec z kazdym dniem

Gratulacje dziewczyny!!! Pozytywnej bety i serduszka!! :)

Kochane, szukam chętnej na zajęcie sie tabelka na jakis czas. Ja chce na chwile pójść "w krzaki", oderwać sie na troche.
Chętnej podeśle plik excel w którym aktualizuje dane i potem wklejam jako obraz tabelkę.

Ja dzisiaj mam 2dc, byłam u gina, dostałam clo 2x1 i Nolvadex 1x1 - stymulacja przed IUI.
Zbadał mnie dokładnie, prawy jajnik mam schowany za macice, macice wykrzywiona, jajowod prawy pokręcony.
Lewy - najprawdopodobniej zrobił sie tzw wodniak... Usg następnym razem jeszcze potwierdzi czy to wodniak czy płyn gdzieś sie zatrzymał. Niestety prawdopodobnie jednak wodniak - czyli płyn pewnie po pęknięciu pęcherzyka wleciał do jajowodu a jajowod sie przytknął i sie rozszerzył jak balonik z woda. Co oznacza w zasadzie całkowite zniszczenie jajowodu.
Jesli teraz sie nie uda to dr załatwi mi operacje - usunięcie mojej torbieli z lewego jajnika ktora mam juz długo i usunięcie lewego jajowodu... :(
Dlatego teraz walczymy o prawy jajowod. Od dzisiaj restrykcyjna dieta - warzywa surowe, jaja, zero mąki, cukru pod jakakolwiek postacią, jedzenie co 3h. 1h ruchu dziennie - np po 15min - nawet moze to byc skakanie w miejscu jak na skakance. Spać mam na prawym boku, zeby macica wróciła na swoje miejsce w lewo, nóg nie zginać, do tego biore czopki Distreptaza 3x1.
U gina peklam, ze nie wychodzi mi juz tyle czasu, rozpłakałam sie. Przytulił mnie i powiedział ze obiecuje ze bede miała dziecko, ze za rok bede juz szczęśliwa, zrobi wszystko co w jego mocy..
Wpadnę raz na jakis czas zdać relacje co u mnie. Jakbyście chciały mnie wywołać to piszcie priva.
Powodzenia dla wszystkich!
Kochana życzę Ci aby wszystko skończyło się dobrze i wytrwałości, dasz radę, my kobiety jesteśmy silniejsze niż nam się czasem wydaje. Super że lekarz jest ciepły i masz w nim wsparcie.

Mogę spróbować przejąć tabelkę.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Myślę że na 85% można ci gratulawać[emoji6]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja pije Inofolic (jest tez Inofem) tylko ze Inofem kosztuje mniej a Inofolic wiecej.
Jest na jajnicory i na wyregulowanie cyklu no i ma kwas foliowy w srodku.

Kurcze ja dziś pakę Foliku kupilam :-/ no nic zacznę od Inofolicu lub Inofemu, w zależności co uda mi się kupić.
Dzięki [emoji6]

Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry