reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Witam was dziewczyny :) jestem tu nowa, ale od kilku dni czytam i obserwuje wasze starania.. gratuluje dziewczynom, które dowiedziały się, że noszą pod serduszkiem małą istotkę ;) ja też zaczęłam od tego cyklu starania z mężem.. mamy już córkę, ale chcemy dla niej rodzeństwo:) jestem akurat w 24dc i już z niecierpliwością wyczekuje co będzie dalej... czy @ nadejdzie czy nie... niby cykle mam różnie, ale od 3 lat obserwuje swój śluz, w sumie tylko ze śluzu obserwuje czy mam dni płodne czy nie... według moich obliczeń około jutra powinnam dostać okres... niecierpliwa byłam i w sobotę w 21 dc zrobiłam test bardzo czuły, bo już mi się wydawało ,że może akurat coś wykryje, ale niestety negatyw... dziś też zrobiłam, w sumie z czystej ciekawości, czy może akurat już... to wyszła blada druga kreseczka... nie wyraźna, jak przy pierwszej ciąży, ale coś tam było... czekam do piątku lub soboty, chyba, że wcześniej przyjdzie @ ...
To mozna juz ci gratulowac [emoji3]

Inviato dal mio ALE-L21 utilizzando Tapatalk

reklama
Sałatka świetna wiadomość [emoji3][emoji3][emoji3]
Dziewczyny czy bierzecie jakieś witaminy juz? Czy tylko kwas foliowy? Ja od jakiegoś czasu biorę Molekin 2000-witaminę D i się zastanawiam co byłoby najlepsze. Polecacie coś szczególnego?

Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja pije Inofolic (jest tez Inofem) tylko ze Inofem kosztuje mniej a Inofolic wiecej.
Jest na jajnicory i na wyregulowanie cyklu no i ma kwas foliowy w srodku.

Wiesz, to jeszcze nic pewnego.. nie chce się nakręcić, ale myślisz, że jak tam już coś widać, choć maleńkiego, to jednak coś jest i będzie coraz bardziej widoczne? miałyście tak?
Bo w sobotę nie było nic, dziś już cosik widać... trzymajcie kciuki :))

Wiesz, to jeszcze nic pewnego.. nie chce się nakręcić, ale myślisz, że jak tam już coś widać, choć maleńkiego, to jednak coś jest i będzie coraz bardziej widoczne? miałyście tak?
Bede trzymala kciuki ;)
Teraz kreseczka powinna tylko ciemniec z kazdym dniem

Gratulacje dziewczyny!!! Pozytywnej bety i serduszka!! :)

Kochane, szukam chętnej na zajęcie sie tabelka na jakis czas. Ja chce na chwile pójść "w krzaki", oderwać sie na troche.
Chętnej podeśle plik excel w którym aktualizuje dane i potem wklejam jako obraz tabelkę.

Ja dzisiaj mam 2dc, byłam u gina, dostałam clo 2x1 i Nolvadex 1x1 - stymulacja przed IUI.
Zbadał mnie dokładnie, prawy jajnik mam schowany za macice, macice wykrzywiona, jajowod prawy pokręcony.
Lewy - najprawdopodobniej zrobił sie tzw wodniak... Usg następnym razem jeszcze potwierdzi czy to wodniak czy płyn gdzieś sie zatrzymał. Niestety prawdopodobnie jednak wodniak - czyli płyn pewnie po pęknięciu pęcherzyka wleciał do jajowodu a jajowod sie przytknął i sie rozszerzył jak balonik z woda. Co oznacza w zasadzie całkowite zniszczenie jajowodu.
Jesli teraz sie nie uda to dr załatwi mi operacje - usunięcie mojej torbieli z lewego jajnika ktora mam juz długo i usunięcie lewego jajowodu... :(
Dlatego teraz walczymy o prawy jajowod. Od dzisiaj restrykcyjna dieta - warzywa surowe, jaja, zero mąki, cukru pod jakakolwiek postacią, jedzenie co 3h. 1h ruchu dziennie - np po 15min - nawet moze to byc skakanie w miejscu jak na skakance. Spać mam na prawym boku, zeby macica wróciła na swoje miejsce w lewo, nóg nie zginać, do tego biore czopki Distreptaza 3x1.
U gina peklam, ze nie wychodzi mi juz tyle czasu, rozpłakałam sie. Przytulił mnie i powiedział ze obiecuje ze bede miała dziecko, ze za rok bede juz szczęśliwa, zrobi wszystko co w jego mocy..
Wpadnę raz na jakis czas zdać relacje co u mnie. Jakbyście chciały mnie wywołać to piszcie priva.
Powodzenia dla wszystkich!
Kochana życzę Ci aby wszystko skończyło się dobrze i wytrwałości, dasz radę, my kobiety jesteśmy silniejsze niż nam się czasem wydaje. Super że lekarz jest ciepły i masz w nim wsparcie.

Mogę spróbować przejąć tabelkę.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Myślę że na 85% można ci gratulawać[emoji6]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja pije Inofolic (jest tez Inofem) tylko ze Inofem kosztuje mniej a Inofolic wiecej.
Jest na jajnicory i na wyregulowanie cyklu no i ma kwas foliowy w srodku.

Kurcze ja dziś pakę Foliku kupilam :-/ no nic zacznę od Inofolicu lub Inofemu, w zależności co uda mi się kupić.
Dzięki [emoji6]

Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry