reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Gratulacje dziewczyny!!! Pozytywnej bety i serduszka!! :)

Kochane, szukam chętnej na zajęcie sie tabelka na jakis czas. Ja chce na chwile pójść "w krzaki", oderwać sie na troche.
Chętnej podeśle plik excel w którym aktualizuje dane i potem wklejam jako obraz tabelkę.

Ja dzisiaj mam 2dc, byłam u gina, dostałam clo 2x1 i Nolvadex 1x1 - stymulacja przed IUI.
Zbadał mnie dokładnie, prawy jajnik mam schowany za macice, macice wykrzywiona, jajowod prawy pokręcony.
Lewy - najprawdopodobniej zrobił sie tzw wodniak... Usg następnym razem jeszcze potwierdzi czy to wodniak czy płyn gdzieś sie zatrzymał. Niestety prawdopodobnie jednak wodniak - czyli płyn pewnie po pęknięciu pęcherzyka wleciał do jajowodu a jajowod sie przytknął i sie rozszerzył jak balonik z woda. Co oznacza w zasadzie całkowite zniszczenie jajowodu.
Jesli teraz sie nie uda to dr załatwi mi operacje - usunięcie mojej torbieli z lewego jajnika ktora mam juz długo i usunięcie lewego jajowodu... :(
Dlatego teraz walczymy o prawy jajowod. Od dzisiaj restrykcyjna dieta - warzywa surowe, jaja, zero mąki, cukru pod jakakolwiek postacią, jedzenie co 3h. 1h ruchu dziennie - np po 15min - nawet moze to byc skakanie w miejscu jak na skakance. Spać mam na prawym boku, zeby macica wróciła na swoje miejsce w lewo, nóg nie zginać, do tego biore czopki Distreptaza 3x1.
U gina peklam, ze nie wychodzi mi juz tyle czasu, rozpłakałam sie. Przytulił mnie i powiedział ze obiecuje ze bede miała dziecko, ze za rok bede juz szczęśliwa, zrobi wszystko co w jego mocy..
Wpadnę raz na jakis czas zdać relacje co u mnie. Jakbyście chciały mnie wywołać to piszcie priva.
Powodzenia dla wszystkich!
Bertha mogę spróbować poprowadzić znowu tabelkę. I tak codziennie tu zaglądam (hehe to już chyba uzależnienie) wyślę Ci później maila na priv.
A w ogóle to wierzę że uda Ci się już niedługo utulic upragnione maleństwo [emoji7]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Gratulacje dziewczyny!!! Pozytywnej bety i serduszka!! :)

Kochane, szukam chętnej na zajęcie sie tabelka na jakis czas. Ja chce na chwile pójść "w krzaki", oderwać sie na troche.
Chętnej podeśle plik excel w którym aktualizuje dane i potem wklejam jako obraz tabelkę.

Ja dzisiaj mam 2dc, byłam u gina, dostałam clo 2x1 i Nolvadex 1x1 - stymulacja przed IUI.
Zbadał mnie dokładnie, prawy jajnik mam schowany za macice, macice wykrzywiona, jajowod prawy pokręcony.
Lewy - najprawdopodobniej zrobił sie tzw wodniak... Usg następnym razem jeszcze potwierdzi czy to wodniak czy płyn gdzieś sie zatrzymał. Niestety prawdopodobnie jednak wodniak - czyli płyn pewnie po pęknięciu pęcherzyka wleciał do jajowodu a jajowod sie przytknął i sie rozszerzył jak balonik z woda. Co oznacza w zasadzie całkowite zniszczenie jajowodu.
Jesli teraz sie nie uda to dr załatwi mi operacje - usunięcie mojej torbieli z lewego jajnika ktora mam juz długo i usunięcie lewego jajowodu... :(
Dlatego teraz walczymy o prawy jajowod. Od dzisiaj restrykcyjna dieta - warzywa surowe, jaja, zero mąki, cukru pod jakakolwiek postacią, jedzenie co 3h. 1h ruchu dziennie - np po 15min - nawet moze to byc skakanie w miejscu jak na skakance. Spać mam na prawym boku, zeby macica wróciła na swoje miejsce w lewo, nóg nie zginać, do tego biore czopki Distreptaza 3x1.
U gina peklam, ze nie wychodzi mi juz tyle czasu, rozpłakałam sie. Przytulił mnie i powiedział ze obiecuje ze bede miała dziecko, ze za rok bede juz szczęśliwa, zrobi wszystko co w jego mocy..
Wpadnę raz na jakis czas zdać relacje co u mnie. Jakbyście chciały mnie wywołać to piszcie priva.
Powodzenia dla wszystkich!
Na pewno wszystko będzie dobrze:)! Ważne, że przyczyna została odkryta i teraz będzie już na pewno lepiej!! Powodzenia ;*

Znam to :) mam podobnie a raczej mialam tylko ze teraz oddalilam sie od wszystkich to mam spokoj

Inviato dal mio ALE-L21 utilizzando Tapatalk
My mieszkamy 150 km od jego mamy, więc na codzień jest spokoju. W dodatku mój mąż rozumie, że ma żonę i dziecko i my jesteśmy teraz najważniejsi. Gorzej z jego mama bo ona myślała że nawet po ślubie jej synuś będzie na każde jej zawołanie.

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry
Wczoraj byłam zrobić badania. Oddałam 4 fiolki krwi+mocz. Dziś wyniki online, poza poufnymi. 20.09 test pappa, 29.09 kontrola.

Korek, Gabiś-Gratki dla Wa
Sałatka-teraz muši byc tylko lepiej!
Bertha-jesteś super fajną i super silną babeczką. Trzymam kciuki za Ciebie:*:*:*:*:*:*:*:*
Witam Nowe Staraczki:)

Dziewczyny, oszaleje!!! Zrobilam test rano i wyszedl cien, cienia kreski... Co ja mam robic?! Endokrynologa mam dzisiaj? Boje sie, ze przez ta tarczyce to jest jakis kiepski zart.. Boje sie! Boje, ze to prawda i znowu poronie, i boje sie ze to zart.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
My mieszkamy 150 km od jego mamy, więc na codzień jest spokoju. W dodatku mój mąż rozumie, że ma żonę i dziecko i my jesteśmy teraz najważniejsi. Gorzej z jego mama bo ona myślała że nawet po ślubie jej synuś będzie na każde jej zawołanie.

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam tesciowa kawalek ode mnie ale oddalilam siie majac na mysli to,ze ja po prostu olewam !! Moze troche i egoistycznie ale trudno ja mam Moje zycie a nie sluchac jej, jej rad i w ogole.
Zawsze jak mala cos miala to sie madrowala!!! A ja juz przed nia wiedzialam zawsze co jej bylo i potem zawsze dodawala: oo mialas racje....a ja sobie mysle to ze masz 5-ke dzieci to nie znaczy ze wszystko wiesz...dyplomu nie potrzeba do wychowania dziecka co nie.
I ogolem teraz jej corunia jest w ciazy wiec niech tam sie madruje. Teraz jak szwagierka urodzi to sie z walizkami przeniesie,jak ja nie lubie czegos takiego..biora sie za robienie dzieci a mamusia musi wychowywac [emoji23][emoji23] totalna zenada!!! Ale to juz inny temat :)

Inviato dal mio ALE-L21 utilizzando Tapatalk

Do góry