Gratulacje dziewczyny!!! Pozytywnej bety i serduszka!!
Kochane, szukam chętnej na zajęcie sie tabelka na jakis czas. Ja chce na chwile pójść "w krzaki", oderwać sie na troche.
Chętnej podeśle plik excel w którym aktualizuje dane i potem wklejam jako obraz tabelkę.
Ja dzisiaj mam 2dc, byłam u gina, dostałam clo 2x1 i Nolvadex 1x1 - stymulacja przed IUI.
Zbadał mnie dokładnie, prawy jajnik mam schowany za macice, macice wykrzywiona, jajowod prawy pokręcony.
Lewy - najprawdopodobniej zrobił sie tzw wodniak... Usg następnym razem jeszcze potwierdzi czy to wodniak czy płyn gdzieś sie zatrzymał. Niestety prawdopodobnie jednak wodniak - czyli płyn pewnie po pęknięciu pęcherzyka wleciał do jajowodu a jajowod sie przytknął i sie rozszerzył jak balonik z woda. Co oznacza w zasadzie całkowite zniszczenie jajowodu.
Jesli teraz sie nie uda to dr załatwi mi operacje - usunięcie mojej torbieli z lewego jajnika ktora mam juz długo i usunięcie lewego jajowodu...
Dlatego teraz walczymy o prawy jajowod. Od dzisiaj restrykcyjna dieta - warzywa surowe, jaja, zero mąki, cukru pod jakakolwiek postacią, jedzenie co 3h. 1h ruchu dziennie - np po 15min - nawet moze to byc skakanie w miejscu jak na skakance. Spać mam na prawym boku, zeby macica wróciła na swoje miejsce w lewo, nóg nie zginać, do tego biore czopki Distreptaza 3x1.
U gina peklam, ze nie wychodzi mi juz tyle czasu, rozpłakałam sie. Przytulił mnie i powiedział ze obiecuje ze bede miała dziecko, ze za rok bede juz szczęśliwa, zrobi wszystko co w jego mocy..
Wpadnę raz na jakis czas zdać relacje co u mnie. Jakbyście chciały mnie wywołać to piszcie priva.
Powodzenia dla wszystkich!