reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Kolekcjonerka a może się owu przesunie. Każda kobieta miewa cykle bezowulacyjne, ale to nie koniecznie od razu musi być to. Czasem owu wyskoczy gdzieś zaraz po lub przed okresem.

reklama
dziewczyny mam pytanie
czy brak śluzu owulacyjnego (rozciągliwe bialko jaja kurzego) oznacza cykl bezowulacyjny? Mam tylko jasnożółty o kremowej konsystencji.
Dodam, że mam 16dc (przewidywany 30dniowy).
Od 12dc robię testy owu (czyli już 5 dni) i NIC.

Ja mialam brak sluzu w cyklu w ktorym zaszlam, bo oczywiscie go wypatrywalam czy to juz te dni. Ale bralam clo i mysle ze to od tego bylo sucho.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

nie kierujcie sie sluzem, moze on byc w srodku a nie musi wyplywac, ja pamietam, ze jak zaszlam to nie mialam go w ogole w terminie owu i pojawil sie kilka dni pozniej wiec wielkie zdziwienie skad ciaza :D a tak to co miesiac mialam sluz i to w duzych ilosciach i powiem jedno-czesto stres, malo snu, nocne zmiany w pracy maja wplyw na ten sluz wiem po sobie

Gabis - masakra z tymi lekarzami. I jak tu powierzać swoje życie i zdrowie? Dobrze, że trafiłaś do kogoś fajnego. Daj znać czy i kiedy idziesz do szpitala

Nevka - czyli działka pod budowę domu? A mąż ma rodzieństwo? Komu zamierza teściowa przepisać

Witajcie,

za chwilę nadrobię zaległości, bo napisałyście tyle stron, że hej.
Ta lekarka mnie do szpitala nie weźmie, to lekarz ogólny, rodzinny. Muszę teraz sobie u kogoś załatwić taki 1 dzień na badania...

Kolekcjonerka rób na razie testy, aż coś się na nich pokaże. Albo nie rób testów, zamiast tego przytulajcie się, a może coś wskoczy ;)

Powtórzyłam dzisiaj test wynik negatywny. Do terminu @ zostały 2 dni albo 4. Zależy jak długi cykl mi się trafi. Ostatnio był 27 jeszcze wcześniej 29 także cierpliwie czekam i mam nadzieje ze jeszcze za wcześnie. :)

Wiem ze na test nie patrzy się po dłuższym czasie ale ja spojrzałam po niecalej godzinie i zobaczyłam cień cienia. Wiem ze wynik jest nieważny ale na innych testach tej samej firmy nigdy nic takiego nie było nawet po paru godzinach. Człowiek to jednak głupi jest. Mogłam odrazu go wyrzucić hehe

Ostatnia edycja:
reklama
Wiem ze na test nie patrzy się po dłuższym czasie ale ja spojrzałam po niecalej godzinie i zobaczyłam cień cienia. Wiem ze wynik jest nieważny ale na innych testach tej samej firmy nigdy nic takiego nie było nawet po paru godzinach. Człowiek to jednak głupi jest. Mogłam odrazu go wyrzucić hehe
Znam to doskonale. Przy pierwszej ciąży cuda z testami robiłam. Patrzyłam pod światło, po czasie wmawiając sobie że widzę drugą kreskę. Zaczęłam je robić na 8 dni przed spodziewaną miesiączką. [emoji13]
Każdego dnia. Wariatka. [emoji13]

Do góry